Navštíveno 2445x

Cestoval ke mě obchodním balíkem do Havlíčkova Brodu SONIC-12 z Chebu---a přišel šišatý,s poškozeným košem.

Takže jsem se hned informoval-a podle obchodních podmínek musíte max do 48 hodin po převzetí balíku provést reklamaci(pokud balík není viditelně poškozen při převzetí na poště)-tak jsem ji provedl,sepíší s vámi dva protokoly,prozkoumají v čem to bylo zabaleno a jaká byla cena,k čemu to slouží a jestli to nejde opravit-a pak odesílají formuláře na cetrálu,kde to trvá prý maximálně 14 dnů.Takže jsem zvědavý,jak se ke všemu vyjádří ......Ach jo a tak se člověk těší.

21.08.2007, 16:50 |
TROY a zabalený to byla teda jak? ;)
Zabalený to bylo v originální tvrdé kartonové krabici-takže basák se nehnul (magnet byl fixovaný kartony s dírou),kolem byly další kartony a zmačkané noviny a molitan,takže to někdo asi pustil na zem.Jinak prodejce posílal dva a tomu druhému klukovy ho rozmlátily úplně....
je to otazka baleni, my se snazime tyhle tezky basaky vzdy balit jeste do dalsi krabice, protoze specialne sonica 12 jsem mel dneska v ruce a uz pad krabice z 50 cm s tim musi udelat velkou paseku
posta za neco urcite muze, ale baleni je zaklad a zabalene pouze v teto originalni krabici je nepostacujici
posilali jsme ted taky jedno tezsi zbozi, dobre zabalene postou a nejak to neprezilo, tak nam volal zakaznik a ihned mu slo toto zbozi nove, protoze jsme uznali, ze chyba byla spise na nasi strane ohledne baleni zasilky - vysledek je par tisic v minusu, ale reklamace vyresena za necelych 24 hodin a spokojeny zakaznik
ale kazdy se k tomu stavi trosku jinak
to s tím kopali ne? posílal jsem už vícekrát basák a nikdy se nic takového nestalo! ale možná to je i tím, že raději připlácím za křehké a neskladné...
jj, baleni je zaklad. Vytah z prepravnich podminek ceske posty:
Balení musí být dostatečné k tomu, aby věci tvořící obsah nebyly v případě volného pádu poštovní zásilky z výšky 120 cm poškozeny!!!
bacha na to:-)

21.08.2007, 18:02 |
clown no jeste, ze to balim rozumne a ne do novin ..
tohle by mne nakrklo .

21.08.2007, 18:04 |
koren 120 cm???
no ty kraso,tak to uz se nedivim nicemu...
tak maji to ruzne pohazene v dodavce a pak musi treba dupnout na brzy(nebo spis jezdi jak hovada) a pak si to lita kam chce:-) proto tech 120cm
Jinak cena toho basáku byla moc výhodná-stál mě 3100Kč a byl hraný 6 hodin.....

21.08.2007, 20:12 |
Prady sou to šupáci a tohle by mě teda nakrklo jak sviň, ale jim je to jedno co s tim bude, taky mám blbý zkušenosti s rozbitým zbožím.....
Spadne to z dopravního pásu na dodejně a je to :o) Chce to pořádně balit.

21.08.2007, 20:39 |
koren 120cm nebo ne120cm,kurva maj to dorucit v poradku a me by vubec nezajimalo jestli se to vali v dodavce,pada z dopravniho pasu nebo s tim nejakej blb hral fotbal

21.08.2007, 22:28 |
Prady jako koren, prostě by to mělo přijít v pořádku za každou cenu, ať je to zabalený jak chce

21.08.2007, 22:47 |
clown chlapci ... co ste meli z fyziky ?? ja za 3 .. navic 20 let zpet .., tenhle basak je kurwa tezkej, takze i soupnuti po aute a nasledny naraz stoji za to ..
pokud chcete zachazeni v rukavickach, tak to mate po nekom poslat .. a ne setrit na postovnym za velikost baliku, bejt to ulozeny v nejakym tvrdym molitanu, vzduchovejch saccich, ci ve skartovanym kartonu, dopadlo by to jinak .., ale aspon nechavam 15cm po kazdy strane ..
posilal jsem X baliku PPL, DPD a nikdy nic .., a ze se s tim taky neserou .., ono taky, kdo to ma tahat ..
kazdopadne verim, ze se podari neco reklamovat

21.08.2007, 23:05 |
koren clown: jasne,akorat me nejde o fyziku ale o pristup. Osobne mi prislo 50% procent toho co bylo posilano pres ceskou postu. A kdyby i to malo co se ke me dostalo melo spadnout i kdyby z pul metru tak potes koste:-( Jinak jasny ze u nerozbitnejch veci za par korun to neresim,ale abych mel v prepravnich podminkach takovouhle kliku protoze zamestnavam kokoty,to je trochu zu viel.
a kdo to ma tahat?ten komu platim za dopravu,nebo platim za rozbiti???
jinak samo pocitam ze krehky veci jsou poradne zabaleny...
jako Milan, vždy balíme vše do další krabice, která je také řádně vystlaná tak, aby se s ničím nic nestalo. Je to o zacházení na poště, nevím, proč si na balíky lepí štítky s označením váhy (např "nad 15kg") když to potom stejně veme do rukou ženská, která to neunese a po 10m ji to spadne na zem.
Je fakt, že s PPL mám mnohem horší zkušenosti, než s Českou poštou. Jinak ze zásady neposíláme balíky v pátek, aby se jim válely přes víkend někde na skladě a oni si je přehazovali z místa na místo..

22.08.2007, 11:49 |
Fipo jinak k té reklamaci: stačí se furt odvolávat, bejt slušnej a prachy ti pošlou zpět. Já jednou posílal do prahy neon na reklamaci, uznávám,že jsem ho strašně špatně zabalil...byl nadrzo zlomeno na 2 půlky, já jsem se 1x odvolal, napsal slušnej dopisek a prachy mi vrátili i s poštovným...tkž kdybys ten dopisek chtěl, pošlu ti ho...;-)
724753306

22.08.2007, 11:56 |
Tony (M)
mate praavdu je to i o tom zabaleni, ale i do obchodu, kde se toto zbozi prodava se to nejakym zpusobem musi dostat - a to v originalni krabici. Ale do obchodu to asi fakt nevozi Ceska posta - to by meli vecne regaly prazdne :-)
Me slo JL z USA, slo tejden v origo krabici a pohoda. Takze koukam, ze sem mel stesti nebo JL nema tak krehky kose:o)

23.08.2007, 10:09 |
Pétík Už se nám to stalo jednou se Sonicem. Při přepravě jim to asi upadlo a prasknul koš, což nebylo hned vidět. Kupující si ho namontoval, přejel retardér a koš upadl. Tak volal, že co je to za šmejd, že přejede retardér a upadne koš že špatnej materiál asi a že to nechce :-)))
Jo jo jak tu nekdo psal ceska posta v porovnani s PPLkou pracuje s balikama jak v perince...ale stejnak to nic nemeni na tom, ze by se k tomu meli chovat slusne (prece to neni jejich...)
jj PPL sou pekne na ho.no,nechal sem si pres ne posilat novou gumu a oni pisou ze se s nima muzu domluvit kdy mi to privezou,tak mi v devet rano volali ze prijede v deset a ja je slusne poprosil estli by to neslo nak odpoledne a oni na me"to by teda neslo!!",tak sem zmlknul a padil domu a ten vul prijel az nekde v pul dvanacty,dobre to este beru ale on pribehl mrsknul gumu na zem a kdyz sem chtel podepsat doklad o prevzeti tak na me vyhrkl ze nema tusku,tak sem pro ni sel a on na me ze dveri zarve"ale rychle,specham!"..takze PPL uz nikdy...

24.08.2007, 15:49 |
Lefi koki... : špatná skušenost,ale jinak ppl v pohodě,žadnej problem nikdy
Takže konec reklamace-peníze jsem dostal v plné výši (3290Kč) a pošťáci si nechaly basák:-)
si ho daji do tranzitu misto volantu :) tak alespon ze to pro tebe dobre dopadlo...

31.08.2007, 12:08 |
DyEm Česká pošta je tragédie :(. Oni se téměř vůbec nenamáhají doručit balíky, v poslední době ani ty blbý lístečky, že máte něco na poště. Co mě dostalo: otec kouřil na balkóně, dojela č.pošta, borec vylezl z auta, vzal dva balíky, kouknul na náš barák, prohodil balíky na druhou stranu auta až to řachlo a hodil nám milostivě lísteček do schránky. Reklamace a stížnosti nepomohly, od té doby nechodí ani ty lístky o uložení:(

31.08.2007, 14:12 |
MikyB Tak vam poviem ze som pracoval dva mesiace v postovom sklade v GB a chyba je v zlom baleni....lebo vam nikdy nic neupadlo z ruky?Mne teda hej....vlacil som vselijake baliky, telky ,tlaciarne,kolesa na auta....vsetko.aj tazke jak hovado...a ja som sa snazil nic neposkodit,lebo ani ja by som nechcel aby mio prisiel balik a v nom namisto jednej veci 10kuskov....ale niekedy sa to nedalo....fakt...ospravedlnujem sa blbym anglicanom,ktorym som nieco poskodil...ale moji kolegovia roz...ebali dva notebooky,mne sa nic take nestalo....blbe balenie proste...ked nieco chytitemje to tazke ja ksvina....ze very heavy a ono sa vam ten karton roztrhne v ruke...odkedy som tam robil,viem ze treba balit poriadne....ceska posta mi dorucila sub aj radio, teda ceska aj slovenska posta,a avsetko ok....len ten postar prisiel rano,zobudil ma ,trubil, zvonil ,klopal, trieskal, a newem ci aj neturovval motor....a ani som nestihol skontrolovat balik a uz bol prec....zato cez Ten expres to bolo vsetko v poho...4x repro,sub, napajacia sada :)

31.08.2007, 16:59 |
pelo MikyB : to som rád, že ti to prišlo v pohode a si spokojny ;)
MikyB: jj to mas pravdu, ze nekdy se to proste neda unest no...
DyEm: me se to co vam stavalo taky,tak jsem se 2x nas*al zavolal na sefa ceske posty pres baliky v Budejovich a od te doby zadny problem a jestli bude, tak sednu do auta a dojedu primo za nima...