Navštíveno 2674x

01.09.2007, 17:22 |
Zip chci si potáhnout tapec na dveřích a nevím čím a jak. Jen tuším.
Můžete mi něco doporučit? Už jsem koukal na koženku
[ Link ] a také bych potřeboval doporučit nějaké kvalitní lepidlo
jinak bude to asi takový tvar

01.09.2007, 17:24 |
Zip a kdyby ste někdo veděl, kde je popsaný postup práce, tak bych byl vděčnej.
Mám jen představu, že se to musí hodně nahřát horkovzduškou, podlepit a natáhnout

01.09.2007, 19:19 |
roman já použil chemoprén extrém a zatím to drží.horkovzdušku jsem nepoužíval,neměl jsem tak složitý tvary.

02.09.2007, 11:44 |
Zip Tady dál už nikdo nečalounil?
A potřeboval bych doporučit pořádný lepidlo
Nejlépe se mi osvědčilo dvousložkové, teplotou aktivované lepidlo. Používá se i v automob. prům.
Nastříkáš obě plochy, necháš zavadnout, až je lepidlo suché a potom tlakem a teplem (pomocí fénu, nebo dobré horkovzdušné pistole) lepíš.
Velká výhoda je (hlavně u velkých dílů), že můžeš potahový materiál nastavit přesně do pozice, kterou potřebuješ, aniž by to někde lepilo. Pak si "zaktivuješ" pár bodů a potom doděláváš a dotahuješ různé prohlubně a pod.
Nevýhodou je "relativně" vysoká cena - cca 30,- Euro za litr. Relativně proto, že vzhledem ke kvalitě lepení, rychlosti a konfortu zpracování se tomu žádné jiné lepidlo nevyrovná.
Doporučuju lepidlo stříkat! Dá se nanášet i štětcem, ale spotřeba je daleko, daleko větší a nános není rovnoměrný. Pokud je lepidla naneseno hodně, může změnit strukturu koženky .
Pokud použiješ stříkací pistoli, ktrá je vzduchotěsná, vydrží namíchané lepidlo i 3 dny.
harry: A kde se da takove lepidlo koupit? Oznaceni?
Lepidlo se dá koupit u mě :-)
Lepidlo 1l + tvrdidlo - 930,- Kč
horkovzdusku na calouneni moc nedoporucuji, ono se to bude krasne lehounce tvarovat, ale muze se stat a vetsine lidem se stava, ze to neodhadnou a prepali to. Vzorek kozenky se trosicku scukne a dostane takovou hrubsi strukturu....to je pak problem, nevylecitelne a je treba ten dil delat znovu.
Po par odcalounenych vecech sem prisel na par zajimavych postupu. Urcite zajimave pro tebe bude, kdyz si sezenes jeden typ kozenky, ze ktere z druhe strany nitro redidlem (c6000) sundas takovou bilou podsivku. Jemne hadrikem odsulas pryc. Potom to jde natahovat jeste lepe jak horkovzduskou a stale pri stejne kvalite, ne vzdy to ale material dovoluje.
Urcite souhlasim s harrym, nastrikat, nejlepe pistoli z kompresoru obe
lepene casti, nechat chvilku zavadnout, nevytvorit vrstvu, a potom na jedne strane poradne prilepit a od te strany ty opacnym smerem co nejvice vypinat, natahovat.
Kdyz sem se tak koukal na ten tvar dveri ktere chces calounit asi bych volil si udelat podle papiru strih a vzit to nejakemu calounikovi, nebo nejake svadlene at ti to sesije a sam si to nalepis. Bude to okedrovane, lepe to sedne, lepe to bude vypadat atd atd
pokud bys mel dotazy, chtel poradit nebo dokonce pomoct, tak kontakt pod nikem, jsem z ostravy.
a lepidlo...chemopren univerzal...jde to, vydrzi, ale pokud budes stat nekde v lete treba na tuningu a v aute budes mit 50-60-70stupnu, muze se ti to odlepit. Neni to natolik odolne. Doporucuju specialni calounicke lepidla a vypada to, ze harry ho ma .)
manolo - psal jsem "dobrou horkovzdušnou pistolí" - tím jsem měl na mysli takovou, která má digitální ukazatel teploty a je schopná nastavenou teplotu udržet. Určitě nejsou vhodné pistole za pár stovek z baumarktu. :-)