Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rockford Fosgate VS Hifonics

o Navštíveno 1727x o
o 04.09.2007, 23:55 | fantOnin
Zdravim vsechny znalce :) behem zimy se bych se chtel vrhnout na novou aparu do vozu. Rekneme nejaka stredni mozna vyssi trida nevim jeste, podle penez. Kazdopadne dodnes jsem byl presvedcenej o RF repra mam punche a koupil bych 15tku t1 power k tomu plus odpovidajici zesik a kapy, ale vzhledem k tomu ze o RF se moc nemluvi a ceny jsou celkem vysoke zacal jsem premejslet i o necem jinem.. jako varianta se mi jevi treba hifonics, zase 15palcu bud levnejsi brutus nebo pak nejaky to XXVecko ktery je na cene to POWERu od RF.. Proc jsou ty RFka tak drahy ? Stojej za to ? Ja mam info jen od prodejce kterej dela zastoupeni a ten je zaprisahlej takze s nim nic jinyho ani nehne :) Diky za info Filip

o 05.09.2007, 09:56 | jdoizo
napiš na ICQ, pokecáme o tom :-)
o 05.09.2007, 11:59 | Barthez
No jy bch byl klidne o verejnou debatu. Zadne ICQ.....

Prevazne mam v aute RF, ale zeujatej nejsem, takze klidne muzeme debatovat. Hifo jsem v aute nemel, takze nemuzu soudit. Kazdopadne kazda znacka ma sve pro a proti....
o 05.09.2007, 12:14 | m.j.
Taktez, sem s tim! :-)
o 05.09.2007, 12:33 | clown
info od prodejce ... jo pozdravuj Soukupa :o)
o 05.09.2007, 12:55 | jdoizo
Podle mě srovnávat přímo 2 modely, jeden od Hifa a druhý přesný model od RF se dá,ale obecně je to blbina řešit co je lepší, bylo to tu X tisíckrát, co je lepší "ta značka" nebo "ta značka" ....
o 05.09.2007, 13:02 | m.j.
A co třeba srovnání Hifonics ZXi 6406, RF 501xp a Audiobahn A6004T, to už by šlo? :-)
o 05.09.2007, 13:06 | jdoizo
m.j. z těchto bych bral osobně určitě RF 501x punche
o 05.09.2007, 13:07 | m.j.
a jaký je třeba lepší hifo 4k než tenhle RF?
o 05.09.2007, 16:40 | fantOnin
tak jak rika Barthez :) ja bych tak radeji diskuzi, po icq se daji resit treba ceny :) Chapu ze se to neda srovnavat vseobecne. Vseobecne je ale RF dost drahej, nej jen u nas ale i ve statech co jsem koukal na ofiko verejnej cenik takze dopravou a temahle blbostma to asi nebude :) Muzu bejt teda klidne konkretni..

woofer RF T115D2 x Hifo OLM 2415
RF T15001bd x Hifo BXI 2607D
cenove je to tak nejak stejne, vykonove je ale treba ten basak od hifa mohem vejs coz mi prave treba vrta hlavou

dalsi prijdou na radu compa ktery uz nechapu vubec, RF jsou cenove 2x drazsi.. .. pozdeji
diky
o 05.09.2007, 16:49 | fantOnin
compa
RF P162s x Hifo ZXI 6.5c
cenikovky RF 6500 Hifo 3700
cca

tak a ted baby radte :)
o 05.09.2007, 18:58 | Barthez
Tak konecne mam chvilku se pustit do debaty :-). Budu mluvit o RF. S HIFO jak jsem psal praxi nemam. Pac jsem je v aute nikdy nemel a to co rikaj ostatni muze bejt zase o tom ze RF nikdy po slovensku nepoculy :-)

RF T115D2 ( lonska modelova rada ) :

+ maximalni podpora od vyrobce. Absolutne odpada starost resit jakou bednu na tento SW ( uzav. a otev. ). Vprilozenem manualu je uplne vsechno a i variabilnost jakej zvuk chcete. Proste zmerit, narezat, dat do kupy, potahnout a hrat.

+ stala zvukova hladina. At je studenej nebo varici - hraje furt stejne ( transporter vi proc to rikam, ze? )

+ masivni propracovanost. Nic neni forove, neda se nic utrhnout pri montazi a bohate vybaveni od vyrobce ( srouby, imbus, molitan pod dosedacku repro )

+ Pred zakoupenim od prodejce moznost volby jake civky ( 2 nebo 4 ohmy ). Vyborna vec pro volbu zesilovace

+ Perfektni pomer kvalita a tlak. Svou stavbou spise na SPL, ale je to jen zdani. Tak mohutne a hluboke basy presne basy se jen tak neslysej ( Zalezi na jakym zesu a jak ho dokaze ridit ). Proste je na kazdej zanr hudby do auta.

- Tezkej zaves, takze je potreba poradnej zesilovac, aby opravdu ozil a hraj tak jak ma. Je potrebe ho poradne kontrolovat a posilat mu kvalitni signal. Z praxe strasnej rozdil, kdyz jsem ho povesil na zes od CarPoweru a RF. Takze pro poradnej chod je potreba opravdu dobry vybrat zesilovac.

- Kovova membrana - cokoliv nanej spadne, tak to vydrzi, ale trochu se promacne a nelze to nicim opravit.

- je potreba ho poradne zahrat na provozni chod, ale pak vydrzi cokoliv.

Dystak jeste dopnim.......

o 05.09.2007, 19:02 | Barthez
Koukam ze mam hodne preklepu, tak doufam ze jsem nikoho nepohorsil :-)
o 05.09.2007, 19:23 | Barthez
RF 1500.1bd :

+ To same jak u SW. Maximlani podpora od vyrobce. V prilozenem manulalu vsechny moznosti nastaveni do detailu. Takze zadna debata neni nutna. Zapojit, nastavit a hrat

+ Nova modelova rada. Oproti lonske velkej plus. Pri zachovani vykonu je zes malej. Vejde se opravdu vsude.

+ Kvalitni provedeni trafa zdroje. Masivni a pevne. Po zapojeni o zesilovaci proste nevite. Jedine co poznate je ze hraje SW. :-)

+ Zvukova kvalita je naprosta spicka. Maximalni kontrola na vystupu. V praxi to je ze bouchne a stoji ( nic odborneho, tak tomu rikam ja ). Zadne placani membrany po konci basu. Srovnaval jsem nez jsem nasadil T20001bd a je to opravdu znatelne.

- Je treba velke opratrnosti pri montazi. Hodne citlivej na vystupech. je treba opravdu cist manual pri zapojovani.

- Me osobne se spatne montuje. Pri montazi je treba brat opatrnost na neposkrabani šase ( hodne utopene montazni diry ).

- Stara modelova rada me sedela vic v provedeni montaze kabelu a RCA pod deklem, ale zase nebyla moznost regulovat ( bez dalky ) bez demontaze deklu šase.

- U rady T neni již dalkove ovladani v zakladu.

Dystak zase doplnim.......
o 05.09.2007, 19:25 | Barthez
Jen doplnim ze RF nikomu nevnucuji a nerikam, ze je nej.... Pisu jen svuj nazor..... a poznatky z praxe...
o 05.09.2007, 19:29 | Barthez
RF162s :

Pro me nejvice prodavana rada. Nema cenu k nim neco psat. Poslechnes, porovnas s konkurenci a vis za to platis oproti konkurenci. Jedine co bych jim vytknul jsou moc kovove vejsky. Coz je pri velke hlasitosti neprijemne na me ucho :-)
o 08.09.2007, 14:56 | fantOnin
peknej popis :) akorat porad nechapu proc jsou ty kompa tak mastny :P kdyz je to takova normalka :)
o 08.09.2007, 15:15 | petis
S RF moc zkušeností nemám. Ale mám woofer TRF 2212. což je zatím to nej od RF na SPL. pouštěl jsem do něj 4kW a ani nezasmrděl. Takže asi tak k RF:-)
o 09.09.2007, 13:27 | Barthez
FantOnin :

Asi bude lepsi, kdyz si je nekde poslechnes. Maj krasnej projev. Hlavne je porovnavej na stejnejch zesach. To Ti k cene musi stacit. To je jak kdyz si kupujes lambo.... Je drahej jak prase, ale dokud se nesvezes nevis o cem to je a tak se musis spolehnout na nazor ostatnich a presne to jsi se tu docetl. Jak se rozhodnes je uz na tobe.... Vic Ti nikdo nerekne. Poslech Ti rekne daleko vice nez tyhle slova.
o 09.09.2007, 13:33 | clown | Upraveno: 2007-09-09 13:34:02
jinak ty RF kompa jsem poclochal u Soukupa, kdyz je tam mel cca tyden jako novinku .. na nejakym starym starym top modelu Cla, ..a RF zesu ... a jako slusnej narez,

penize za ne, jsou dobre utracene penize .., hodne libilo .. jen mam pocit, ze jsou velky, tedy hluboky ..
o 09.09.2007, 13:50 | Luke-Jeep
Muzu se zeptat na duvod zoufaleho trvani na jedne znacce? Neprudim jen se ptam ;-) Protoze si myslim ze ne vsechny znacky umi vsechno na spickove urovni...
o 09.09.2007, 14:30 | Kmoda
Soukup to je Rapid Autohifi z Neratovic?Já podle těch značek RF a Clarion.To on uznává. :-)
o 09.09.2007, 14:51 | clown
Kmoda ... Yes :o) Bratri Soukupove ...
o 09.09.2007, 15:01 | Barthez
No ono je to upne jinak nez si kazdej..... Soukup je sice do RF, ale nikomu to za hrob nevnucuje. Ono kdyz mu tam pride nekdo a srovnava RF a jednou nejmenovanou znackou a je to totalni blbost, tak bych nato kolikrat taky nemel hlavu. Hlavne RF dela 15let, tak uz si neco malo vyzkousel. Ostatne tady na foru jsou taky lidi co tu pustili koreny do hudby a delal ji vic jak 20 let. Nazoru techto lidi si vazim, protoze vedi o cem mluvej. Mam RF rad, ale myslim si, ze nikdo z nas RF fanatic to nikomu necpe jako jedine slunce.... Ja osobne jsem srcac RF a taky dokazu lecos RF vytknout a nebojim se toho.
o 09.09.2007, 15:02 | Barthez
Luke:

Proc zoufaleho panacku ? :-)))))
o 09.09.2007, 15:32 | Luke-Jeep
ok tak si to slovo odmysli woe... ale to lpeni na jedne znacce nechapu
o 11.09.2007, 23:34 | fantOnin
Luke - takja netrvam na jedny znacce, jen by se mi to libilo mit to stejny mno :) ono podle me u ty stredni tridy stejne nic poradnyho nevykoumas takze bych se spolehnul na jednoho vyrobce :) Jinak abych jeste rekl neco k temhle dvema znackam, proste jen vidam vic Hifo posledni dobou no.. tak me to zaujalo :) vice mene jste mi tu napsali co jsem chtel slyset takze ted uz musim jen nejak vhodne zvolit co tam teda vlastne dam protoze ty zesiky jsou proste nehoraaaaazne drahyyyy !! :D vsechny tyhle vubec.. a zase tam nechci nejakej slabsi woofer, to je proste na pytel :D tak bud budu jeste setrit nebo proste nevim.. nejak to poresim no :) dekuju vsem za prispevky. dav vedet az to nejak zkopletuju ale to chvili potrva :)
o 12.09.2007, 00:02 | Luke-Jeep
jo ja mam od Hifa 3 2kanaly Andromeda ;-)

jj jen me zajimal duvod ;-) diky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.345 sekund.