Navštíveno 4402x

Čím dobře a levně vytlumit dveře ve Fabii? Tappajomatem nebo Dynamatem? :-)
Kde se prodávají ty rekuce na 16,5cm repro? Místo té původní plastové...
Stačí, když polepím komplet plech dvěří jen pod tapecem? Nechce se mi ho sundavat a pak zase přetěsnovat...
Repro bude stejně jen přes radio.

11.09.2007, 09:27 |
dolph | Upraveno: 2007-09-11 09:28:22
ja osobne bych dal dynamat (rekl bych ze na tomhle nejde ušetrit)
ja redukce kupoval tady
[ Link ] rekl bych ze bude lepsí polepit komplet dveře i na vnejším plechu + ten co je pod tapecem..
jinak nevim jak ostatni anebo ty ale ja jsem se malem zblaznil nez jsem tam ten plech ktery je pod tepecem znovu spatky nasadil :)))) no pak napis jak jsi bojoval :-)
jo a ty pastove redukce radeji prisroubuj.. ja jsem se to pokusil pridelyt nytkama a ta redukc mi praskla :)...
No levně a dobře vytlumit dveře, to mi nejde moc dohromady z Dynamatem, ale to je fuk.
Co si myslím že je na vytlumení velmi dobré, tak to je pasta Brax např. tady
[ Link ] To bych dal na vnitřní plech a plech co je pod tepecem tak na něj bych dal tyto pláty :
[ Link ] Spousta lidí říká že je to velmi srovnatelné z Dynamatem. Já sám je mam v autě a spokojenost.
Když napíšeš nějakému prodejci, tak ti určitě dá i nějakou zajímavější cenu, pokud toho vemeš víc.
já už bych teď volil desky TBP a pokud něco víc, tak pak přetáhnout braxem, vyjde to na slušný peníze

11.09.2007, 11:48 |
NNNTomas | Upraveno: 2007-09-11 11:49:53
A nestačilo by jen polepit ten plech pod tapecem? Bude to mít nějaký přínos? Opravdu se mi to nechce cely rozebírat (vyndavat okno,zámek,stahovačku).
Nenasákne se ten sikadamp pokud by byl uvnitř dveří? Ještě mě napadlo ho tam jen trochu dát tou dírou pro repro co je v plechu..ale to asi nepoujde,co..je dost asi malá..?
Jo..a pokud tam dám to plastový "udělátko" jako redukci, pořád tam dostanu jen repro s montážní hloukou 58mm? Co tomu brání tam dát větší?
tyhle pláty nejsou ze savýho materiálu, je to gumoasfalt, jinak přínos je v tom, že to pak nebude rezonovat a navíc se zhutní ozvučnine reproduktoru, nevim jak u Fabie, ale hádal bych že nestáhneš okýnko přes magnet

11.09.2007, 11:54 |
Smrada (M)
Rekl bych ze stahovacka a okno ;-)
V kazdem pripade pokud redukci, tak jedine pevnou tedy z MDF.
Pokud podlepis jedine plech pod tabecem, tak si nepomuzes skoro vubec. Krom tlumeni vibraci tlumis taky kvuly tomu, aby si mel cisci zvuk a toho bez vylepeni plechu za reprakem nedosahnes.
Sikadamp a i ostatni tlumeni je v podstate "guma" tudiz nenasakne
Kde se dá koupit ta z MDFky? Nebo aspon polepit tu plastovou by nestacilo?
Plech se sundavá jak? Odšroubovat šrouby plechu, nějak prý okno pak? Ten zámek a třeba ovládání zrcátka se nemusí?
Vyber tlumeni zalezi na tvych financnich moznosti.
To ze sikadamp vypada stejne jako dynamat je sice hezky ale stejne tak dynamat vypada stejne jako stinger a az kdyz s tim zacnes delat tak zjistis kde je rozdil.
TBP muzu doporucit, navic jak pise escudo, tak v kombinaxi s Braxem je to hodne zajimava zalezitost. Dale bych zvazoval Dynamat extreme a nebo Stinger.
Redukce ti muzu udelat na miru z MDF a nebo dodat standartni palstovy redukce
[ Link ] Vsechyn tlumeni najdes na webu www.audioves.cz nebo napis a muzem to probrat.