Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Nastavení zesilovače

o Navštíveno 2744x o
o 19.09.2007, 16:39 | pivasek
Zdravím,
mám zes Sinus Live SL-A1500 a sub Hertz EBX300R, jak je ideální nastavit zesilovač aby to hrálo co nejlíp a subu to neškodilo? Jednou mi bylo doporučeno propust nastavit do 100Hz a subsonik filtr na minimum což je asi 20Hz. U některých písniček hrajou basy jakoby opožděně, což se dá zlepšit zvýšením propusti na víc Hz, jenže mu to prej škodí.. Takže jakej na to máte názor vy? K čemu je vůbec ten Subsonic filter?

o 19.09.2007, 17:04 | Marv
ss filr odřízne dolní frekvenci pro sub dle nastavení (v tvém případě 20Hz) a LPF naopak vysoké frekvence u tebe od 100 Hz výš. Pouštíš tedy do subu 20-100 Hz, což se dá všeobecně říct, že bys neměl subu ublížit nežádoucími frekvencemi. Dále je to však na poslechu a postupném doladění.
o 19.09.2007, 17:17 | Crashpc
subu by nemělo dělat problémy ani 400Hz, u některejch i přes kilohertz. nic se mu rozhodně nestane, pokud tam nepustíš naplno celé pásmo. subsonik se nastavuje zásadně podle toho co snese reprák. pořádný plandavý hifík (nic vezlém) může snést 20Hz, pro jiný s malou výchylkou a vyšší Fs bude 25Hz subsonic málo....
o 19.09.2007, 17:54 | pivasek
k čemu je dolní propust mi je jasný.. Takže Subsonic ořezává spodek... EBX300R je údajně stavěnej na 25-250Hz.. Takže zvednu dolní propust na cca 200Hz a uvidíme jestli se to opoždění zlepší.. Zatím díkky
o 19.09.2007, 19:02 | ivls
možná nechápu, ale jak by se mělo opoždění zlepšit nastavením pásma, kde bude sw hrát
jediný opoždění mě napadá časová korekce - tou jde sw "posunout" tak , aby se zdálo, že hraje vepředu, ikdyž je v kufru
o 19.09.2007, 23:01 | Crashpc
nn zvednutí dolní propusti ničemu nepomůže. viz ivls.
o 19.09.2007, 23:31 | pivasek
přávě že opoždění se projevuje jen u některých písniček, tzn že časová korekce je nesmysl, u tech co sou v poho by se to zas rozhodilo a navíc ani takovou možnost nemám...
Některý basy mění během svýho průběhu frekvenci tak, že v prvních chvílích úderu je frekvence tohoto zvuku vyšší a při "doznívání" se snižuje, takže první chvíli nízko nastavená propust bas ořízne a dozvuk o nižší frekvenci pustí. Pak to hraje jakoby opožděně a ne u všech písniček, ale cca u 30%. Tak si to vysvětluju já.. Škoda že jsem už dneska s tou propustí nestihl hejbnout.. A taky sem si teď uvědomilže u těch skladeb kde je to opoždený sou basy tišší... hm?
o 20.09.2007, 07:38 | Crashpc
ty dobry bassy se odehravaj nekde kolem 45-80Hz, vejs ne. toze ti to na nizkejch kmitoctech opozduje, bude pravdepodobne parametrama reproduktoru, fazi a buhvi cim. to oriznuti hodne nizkejch kmitoctu sice pomuze ale nevyresi to problem.
o 21.09.2007, 20:45 | pivasek
takže sem to přenastavil, bylo tam 50-80Hz, teď jsem to nastavil na 30-150Hz a je to mnohem lepší. Ještě by to asi chtělo kapík, pohasínaj světla a zhasíná i ledka signalizující napájení zesu...
o 23.09.2007, 20:02 | Crashpc
pokud jen lehce "přimhuřuje" tak by to mohlo pomoct. pokud ale uplně pohasíná, kapík nepomůže, bude to chtít baterku. kapík by byl jen vytloukání klínu dalším klínem...
o 23.09.2007, 20:04 | pivasek
světla jen velmi lehce pohasínaj, ledka zhasíná úplně...Baterka je určo v poho.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.322 sekund.