Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Napájení

o Navštíveno 1582x o
o 24.09.2007, 13:03 | Deaf.as.a.post
Brý den, dobří lidé,
měním muziku.
1)Mám dvoukanál, kterej umí 2x130 rms a 400 rms v můstku, maximalni odber 48 A.
Na basy bude mít dvoukanál vedle kolegu, kterej umí až 1000 rms (max odběr 98 A), ale hrát bude na 2 ohmy na maximálně ňákych 700 rms (basák bude 500w a uvidím jak to pobere).
Myslíte, že by na oba tyhle kousky v tom zatíženi co uvádím (200 rms 2kanál a dejme tomu 600w monoblok stačil dohromady 35qmm kabel (25qmm mono a 10qmm dvoukanal) ???
Jde mi o to ze ta 50ka se bude u me v aute asi strasne spatne tahat, uz se 16kou sem mel problemy - uz ta se někde dost spatne ohybala.

2)Nebo možnost druhá, pač 16qmm už mám nataženou, tak koupit 35qmm jen na monoblok a mít natažený dva kabely? Myslíte že je to nesmysl? Jaké to má nevyýhody nebo výhody? Jde o to že 35ka je poněkud levnejší naž 50ka a když už tu 16ku mám...

3) prostě koupit 50ku a nešetřit a nevymejšlet bejkárny :-) ??
Díky za cenné rady a zkušenosti.

o 24.09.2007, 15:37 | brenky
tak pokud uz mas tu 16ku, tak jen dokup 35ku na ten monoblok.
ja mam na monoblok taky 35ku a na 4kanal 25ku.
tahat to byla docela sranda ale je to tam a myslim, ze to bude i lepsi.
kazdy zesik ma svoje jisteni, svoje + a svou kostru.
o 24.09.2007, 18:03 | Fridom
Deaf.as.a.post : Asi jako píše brenky, jinak záleží jak dlouhej máš ten kabel od baterky k zesíku, dle toho si podle tabulky spočítáš jestli je tento průměr dostačující či ne a to samé u toho monobloku.

Jinak jak si psal že si tahal 16 qmm a už tak se ti špatně ohýbal, tak to dost záleží na tom jakej kabel koupíš.

toto je 53 qmm

foto k příspěvku  od Fridom

o 24.09.2007, 18:03 | Fridom

o 24.09.2007, 18:04 | Fridom

o 24.09.2007, 18:05 | Fridom
Tady máš tu tabulku [ Link ]
o 26.09.2007, 10:37 | Deaf.as.a.post
Fridom: to vypadá zajímavě..

Už sem sehnal 50ku za slušnej peníz. Ale ešte bych se chtěl zeptat, zda někdo nevíte o nějaké "rozdvojce", která by z jednoho polu na baterce udělala dva póly?
To by nejjednodušším způsobem vyřešilo můj problém - z plus pólu baterky mi vede 3 x 8qmm (odhad) a 1 x 20qmm do motoru, takže na klasickou bateriovou svorku ( [ Link ] ) se mi všechno nevleze a předělávat celou elektriku (nebo nějak spojovat kabely) nechávám až jako poslední možnost. Něco podobnýho co hledám je tohle: [ Link ] ale potřeboval bych misto 35qmm výstup na 50 qmm.
Nebo myslíte že dát na 50qmm kabel tuhle koncovku: [ Link ] a prišroubovat to na plus pól baterky by bylo ok? aby ta 50qmm pak ještě měla význam a neztratila se půlka hned na prvním přechodu. Dík.
o 26.09.2007, 23:19 | brenky
kdyz to pridelas na nejake ocko a prisroubujes k bateriove svorce, nic se nestane....ale nova bateriova svorka vypada lip, ze :o)
o 26.09.2007, 23:29 | vinzek fa
50qm a mas pokoj
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3526 sekund.