Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Alpine R-type 12"

o Navštíveno 1933x o
o 24.09.2007, 13:32 | Deaf.as.a.post
Čus lidi,
1) zajímalo by mě, do jak velké uzavřené ozvučnice je ideální ho tak dát? Chci kvalitu, ale aby to umělo i zatlačit. Nejraději bych ho dal do co nejmeněí ozvučnice, což je podle tabulky ňákých 16l - nemám moc místa v autě (ne 10" nechci), ale aby to pak jen netlačilo. Nebo umí dobře zahrát i v tak malé ozvučnici? Zajímá mě, jestli jste ho někdo v tak malé ozvučnici slyšel a jak to hrálo nebo jak velká ozvučnice je na něj ideál. Díky.

foto k příspěvku  od Deaf.as.a.post

o 24.09.2007, 18:09 | Fridom
Deaf.as.a.post : Řekl bych že to budeš muset vyskoušet, i když to někdo slyšel tak se každému líbí něco jiné, tak že jeden ti řekne že je to super a druhej ti řekne že je to na pikaču.
o 26.09.2007, 11:56 | Pavel02 | Upraveno: 2007-09-26 12:01:38
Osobní zkušenost: 16 l je velmi málo. Já jsem něl 34 l a postupně jsem ji změnšoval a jako optimální jsem pak nechal 28 l, v 16 litrech se obávám že nezahraje. I když pokud to uvádějí jako SPL tak třeba ano. Já jsem to měl na SOUND Quality. a i podle té tabulky jsem to s těma 28 litrama trefil (i bez tabulky - jen poslechem).
o 26.09.2007, 14:30 | Cenda
ja to delam tak, ze si postavim o neco vetsi ozvucnici, nez doporucuje vyrobce, nebo mi vyjde simulace. Necham SW rozehrat a pak postupne objem snizuju a posloucham.
o 26.09.2007, 14:53 | Deaf.as.a.post
Cenda: snižujes objem? jakože odřezáváš bočnice ozvučnice a až seš spokojenej tak ji teprve potáhneš?
o 26.09.2007, 15:02 | Deaf.as.a.post
Ještě by mě lidi zajímalo, kolik si myslíte že by zvládl RMS? Když vemu v potaz, že zesák má udávaných na 1ohm 1000 rms (asi při 14,4 V), takže než k zesáku doleze šťáva z baterky, kerá by v ideálním případě měla 13,8 V, tak příkon bych viděl na ňákých 850 W RMS max, to by moh ustát, ne? Zas ho tak tejrat nebudu, zas tak hlasitě nehraju. Nebo bude jistota koupit 4+4 ohmovou verzi a jet na 2 ohmy? ale když zesák umí i 1 ohm...
o 26.09.2007, 15:14 | Cenda
Ne, to konkretne delam tak, ze si narezu bud kusy MDF, nebo jineho dreva ruzne velikosti (vetsinou 0,5l) a ty tam vkladam. Pak mam konecny objem a muzu udelat, pokud je to potreba, konecnou ozvucnici. Takove na "testovani" mam dve a ty pouzivam pro odladeni.

Jet do 1Ohmu preci neni potreba. Naopak, ja bych se tomu snazil vyhnout, pokud vylozene nejdes po tlaku. DF mas potom na 1/4, vzrusta zkresleni, zdroj dostava na prdel.
o 26.09.2007, 15:22 | Deaf.as.a.post
Cenda: díky, čistě po tlaku nejdu,chci ňákou střední cestu. Já naopak myslel, že čím míň ohmů, tím vyšší DF. Někde sem čet, že se maj používat co nejnižší impedance, který zes zvládne.
Nic tak budu muset někomu znárodnit uzavřenku a testovat :-)
o 26.09.2007, 15:30 | clown
nehlede k tomu, kolik zesu ma napsanej 1Ohm stabil a za jak dlouho vypnou na prehrati :o( ..
o 26.09.2007, 15:45 | Deaf.as.a.post
clown: a tenhle? [ Link ] nevis?
Moc ho hnát nebudu, prostě jsem si myslel, že na 1 ohm maj zesy lepší parametry.
o 26.09.2007, 15:51 | clown
maji vetsi vykon .. , vetsi spotrebu proudu, vic se zahrivaji, maji mensi kontrolu basaku (DF)..

u KW2000 nevim .. par lidi ho tu ma .., ale asi vsichni to zenou do dvou ohmu
uvidime co rekne clen CTS, treba ho zkousel do 1Ohmu :o)
o 26.09.2007, 16:01 | Cenda
damping faktor je jen pomer pripojene zateze k vnitrnimu odporu zesilovace. Logicky tedy, kdyz snizis odpor zateze na 1/4, klesne ti i DF na 1/4.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3442 sekund.