Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > ALPINE - historici/znalci please help

o Navštíveno 1611x o
o 26.09.2007, 21:56 | radek.613
Mám všetečné dotazy ohledně CD changerů užívaných a vyvíjených během let devadesátých a následných:

1/ chápu správně, že logický vývoj v jejich označování a produkci byla změna ze čtyřciferných kódů (např. 5960) na tříciferné, doplněné písmenem (např. S600), nebo jsou takto dělené řady výrobků a mohly koexistovat/vyrábět se současně?

2/ changery let devadesátých, značívané čtyřcifernými kódy (5959, 5960,...) byly k autorádiím připojovány jedním kabelem, sdružujícím ovládání i audiosignál, jestli jsem správně zjistil, říkalo se tomu M-bus (konektor podobný starému kulatému "pětíkolíku" avšak má 8 či 9 pinů). Changery trojciferných značení - podle mě (viz dotaz 1/) např. S600, S604 mají pohledově stejné připojení, ale je i funkčně stejné?

3/ Aneb viz dotaz 2/ - bude mi u autorádia, kde byl připojený changer "čtyřciferné" řady (např. 5960) fungovat i changer řady S60x (S600, S604,...) bez nutnosti měnit kabeláž?

Díky předem za osvětlení výše uvedeného.

o 27.09.2007, 12:42 | Ivouš
changery se liší systemovou sběrnici, tedy M-bus nebo Ai-net, neni tedy podstatne S6xx ale to, co je před tím, tedy CHA-S6xx nebo CHM-S6xx, existuje pak redukce na Ai net z M-busu, ale jistě víme , že nefunguje, alespoň co jsme zkoušeli, na CHA-S634, tedy mp3 changer, na ostatní by neměl býát problém
o 27.09.2007, 12:44 | Ivouš
podobně jsou označována i radia CDA- ( systemová sběrnice Ai-net) , CDM (M-bus) a CDE ( bez systemové zběrnice) a analogicky i starší kazetové přehrávače TDA a TDM
o 27.09.2007, 21:37 | radek.613
Aha, no radio je TDM, let 1992-1994, logicky tedy changer byl CHM (je tam po něm jen kabel)...... mohu tedy bez obav pořídit a použít klidně (designově/funkčně) novější verzi changeru, splní-li základní požadavek, že bude mít M-bus, tedy v označení "M"?
o 27.09.2007, 21:54 | Ivouš
teoreticky ano, jen si myslím, že M-bus changer nebude tak snadno k mani jako Ai-net. Osobně bych nejdřív zkusil, porpř. v kombinaci s KCA-130B ( výše zmíněná redukce M-Bus na Ai-net) zkusit ai-net changer... pokud používáš icq napiš, dořešíme tam.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.327 sekund.