Navštíveno 2226x

18.10.2007, 20:02 |
*Tom* Ahoj.
Chci si dát něco do dvěří, ale vzhledem k tomu, že z výroby tam nic neni, nechci ničit dveře, tudíž upravim schránku na dveřích (uzavřu a zvětšim) a reprák dám do ní, a jde mě o to abych nějak nedegradoval zvuk kvůli velikosti ozvučnice...
Je tam nějaký limit, nebo to je "dveřákům" jedno?
Díky za odpověď
No, to by mě taky zajímalo...

18.10.2007, 20:38 |
Cenda kazdej menic potrebuje ozvucnici, nektere jsou stavene na objem celych dveri, nektere na mensi a male ozvucnice. Nektere jsou na to citlivejsi, jine min. Obecne rict ze "jim to nevadi" nelze.

18.10.2007, 21:07 |
*Tom* | Upraveno: 2007-10-18 21:09:02
Ale zase když vezmu, že stejný repráky lze dát do Audi A8, tranzita, nebo 4DV corsy atd, tak tam musí být strašný rozestup možných objemů.
Já bych měl mít obejm 8-12 litrů (ale spíše těch 8)...
Jednalo by se mě o nějaký Alpine, magnat kolem 2000,-
tak v tej kategorii je to skoro jedno,
aj tak dvere, co by najsamlepsie vytlmene su ako ozvucnica poddajne, takze je jedno ci maju 15 alebo 25litrov.
Vacsina repro je na to stavana a frekvencna odpoved tych, co som pozeral sa priblizne od 15 do 25 litrov meni len minimalne.
Zaujimave je to v pripade ak spravis napr 4-5litorvu ozvucnicu repraku, ktory je do maleho objemu a bude tym padom hrat lepsie ako na cele dvere...
to jsem taky kdysi resil, proste vyrobci u autohifi repraku neuvadi doporuceny objem ozvucnice ani neuvadeji pri testech, jakou ozvucnici pouzivaji...vsechno je mereny a nic oposlouchany...a vsechny testy sou tim padem relativni :)
budu davat do kufru koaksy, do takove 3lkapsy, ktera je preforovana a prekryta nejakym pruzvucnym materialem vzadu...a to pak fouka do prostoru k blatniku, mno uvidime jak to bude hrat....