Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Doporučení

o Navštíveno 1808x o
o 26.10.2007, 12:00 | Pavel02
Jak by jste to udělalali? jak zapojit třípásmo v plném aktivu na tyto zesilovače: čtyřkanál LANZAR OPTI 200x4 (4 x 125W RMS), čtyřkanál DENON DCA (4 x 50, v můstku 2x100W RMS), a dvoukanál DENON DCA (2 x 45W RMS). Abych to ještě upřesnil, který zes na středobasy, který na středy a který na výšky. Moje původní myšlenka byla LANZAR na středobasy + středy, a čtyřkamál DENON v můstku na výšky. Ale napadlo mě i to, dát Lanzar do můstku na středobasy (v manuálu píšou že v můstku na 4ohm dává 2x800W max !!!), Denon čtyřkanál do můstku na středy a Denon dvoukanál na výšky. No a jsou i jiné možné kombinace. Co by kdo doporučil?

o 26.10.2007, 12:34 | Fridom
A co to vyskoušet, to by bylo dle mého asi nej, ne ? :o)
o 26.10.2007, 13:03 | Cenda
osobne bych postupne zkousel:
1) 4k lanzar stredobasy a stredy, 2k na vysky
2) Lanzar na stredobasy, 4k Denon na stredy a vysky, pripadne L. mustek na Aliante
3) Lanzar na stredobasy, 4k denon na stredy (mustek i bez), 2k denon na vysky

a mas na par dni co delat :-)
o 26.10.2007, 17:17 | Pavel02
fridom: jistě, zkoušet to budu, mě šlo o to aby se někdo konkretně vyjádříl. Ty jsi mě moc nepohl. Udělal jsem ti něco?
Cendo: to není na pár dní, to je do jara..... do první soutěže. Na Alianta bude LANZAR monoblok.. Tu alternativu 1. mám ted zapojenou. Moje úvaha směrovala k tomu dát i středům a výškám víc výkonu. Důvodem je vítka, že středům schází dynamika. Ale na druhou stranu abych jim nedal moc.
o 26.10.2007, 18:28 | Cenda
Copak o to, na procesoru si nastavis uroven, ale zas prebytek vykonu - kdyz je zbytecny - jsou utraceny penize navic, v mustku se tomu navic prida zkresleni a zvysene naroky na zdroj, napajeni atd.. Vykon neni vsechno. Ja osobne proste to mustkovani obecne rad nemam. Kdyz uz, tak radsi silnejsi zesik, at se pri reprodukci treba z nudy skrabe na zadnici.

Myslel jsem, ze to chces jen vyzkouset - tak jsi ty zesiky koupil? Jaky mas prvni dojmy?
o 27.10.2007, 09:05 | Fridom
Pavel02 : :o)) Neudělal si mi nic, snad jsem toho tolik neřekl, jen mi přišla ta otázka taková o ničem, víš co někdo ti napíše, tak a tak to hraje pecka, ale pak to tak zapojíš a nebude se ti to líbit, každému se líbí něco jiné, tak proto jsem rágoval, tak jam jsem rágoval, nic ve zlim.
Pokud to prostě sám vše nevyskoušíš a neuslyšíš, tak nebudeš vědět nic, na to jsou nějaké rady na nic.
o 27.10.2007, 14:45 | Pavel02
Jo. Mám doma ten čtyřkanál a zkouším ho. Ten výkon je velmi poznat. Tam kde DENON už nestíhal tak ten LANZAR v pohodě zahraje. Daleko lépe kontroluje repra (hlavně středobas). V detailech na středech se mě ale zdá, že na DENONy nemá. Možná to bude chtít hodně dobře sladit. Ten vyšší výkon je nutné opatrně dávkovat. Hodně bude záležet právě na nastavení úrovně na jednotlivé kanály. na procesoru i ten krok po 1dB se mě zdá "hrubý" půl decibelu by bylo asi lepší a jeměji a přesněji by se to nastavovalo. Budu na tom pracovat.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3187 sekund.