Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jdu se ztrapnit :)

o Navštíveno 1841x o
o 28.10.2007, 21:32 | DaveX
Hoši jak to tady čtu co všechno máte, jaké SW, jaké zesilovače,tak vám závidím a chci vám ukázat co mám v autě já :D stydím se za to, ale je mi 19, studuju a nemám prachy :D (určitě mnozí ví o čem mluvím) stálo mně to 1000 Kč tak se pokochejte a zasmějte..Ale musím podotknout jednu věc!!! Nehraje to špatně :D

foto k příspěvku  od DaveX

o 28.10.2007, 21:38 | Yawor
vůbec nejde o ztrapnění. Kdybys viděl, čeho všecho jsme tu byli majiteli a co všchno fungovalo jako "první hudba"....
Důležítá je ta posedlost ;o)
o 28.10.2007, 21:39 | mishan
celkem pěkný kufr v autě :-))))))) takový prostorný a polštářek :-))))))
o 28.10.2007, 21:42 | DaveX
To je peřinka :D jsem z teplého kraje tak to je jen takový hadr :D
o 28.10.2007, 21:50 | Collin
Každý přece nějak začínal. Za chvílu budeš kupovat dražší a dražší...
o 28.10.2007, 21:56 | Akordýsek
Jako všichni nejde o to co tam máš ale jak seš do toho zabranej..On TUS je svině...:-)Já třeba začínal na malém basáku za snad 350kč a takovém zesilovaču že bys ho dal do kapsy...Napiš co to je za..ten zes nevypadá tak šíleně a ta bedna taky ne..
o 28.10.2007, 22:02 | DaveX
to je tzv. NONAME xD prodal mi to kámoš,je profesionální DJ tak věřím tomu že to není zas tak špatné.. pro začátek :)
o 28.10.2007, 22:30 | mr.brain
hraje to? hraje asi podle toho co pises... jsi s tim spokojeny? jsi... ja taky nemam v kufru nejaky extra drtic skla nebo nejaky zesilovac co by mi vycucnul baterku a neresim to... jsem s tim hudebne spokojeny, vetsina lidi co to slysela rikala, ze to hraje celkem dobre a to mi staci.

Az budu kupovat jine auto, tak se zkusenostmi co z tehle instalace mam to zas bude o necem jinem atd atd. Takze byt tebou bych tohle vubec neresil :)
o 28.10.2007, 23:07 | DaveX
Kdybych neměl tohle tak mám ale zástavbu jak prase,bohužel PC potřebuju :)

o 28.10.2007, 23:08 | DaveX

o 28.10.2007, 23:17 | Deaf.as.a.post
tak pokud nemas v aute jen tohle bez repro :-) Smesny mne to neprijde vubec a stydet se za to urcite nemusis. Smesny a ke stydenihodne mi prijdou instalace s dvema noname 12palcovejma woofry nejlip v bandpasu (pro poradny duuuneeeeniiii), to vse napajeny 6qmm kabelem a podporene dvema "kapacitatory" doplnene spleti kabelu, kde nejde rozeznat remote od reproduktorovyho kabelu atd. A obvykle jakej pan....
Neni na te tve bedne napsany JBL nebo se mi to jen zda?
o 29.10.2007, 07:52 | vinzek fa
no ja v kufru nemam nic mam to hned za sedackama ridice a spolujezdce ale zacinal sem s horsim vybavenim nez ty a dnes me to trha hlavu vim co je nemit louve as dodelas skolu bude prace penize a lepsi hudba jenze lidi z okoli si stejne budou rikat na co ti to je kdyz to dela jen silenej rachot jako moje sousedka ktery to poustim na dobrou noc kdyz me nase... nastve
o 29.10.2007, 08:45 | Enismo
asi jako všichni tady :)

byl jsem úplně nadšenej, když jsem si domu nesl svoje první rádio :) byl to rovnou pioneer v tu dobu za 10tis, takže mi nezbyly žádný prachy na repro :-D

po chvíli jsem si koupil nějaký totální shity od sony ale aspon to hrálo, pak jsem si koupil po půl roce první ovály dozadu.....atd atd, ted jsem začátkem září všechno krom rádia prodal (8x repro, 4kanál zesík a tubu) s tim, že to nemá ve feldě cenu mít, když s ní stejně ani nejezdim......cca 10 dní na to jsem si koupil auto, v kterym bych to fakt uvítal mít, takže tam mám rádijko sony na kazetu + changer na CD bez Mp3 :) ale koupil jsem si konečně repra dopředu (původní byly nějaký nokie) a včera od kolegy repráky dozadu a ještě zesík :) takže momentálně jsi na tom asi i líp než já ;)
o 29.10.2007, 09:30 | DaveX
Mám teď nově felicii,takže se mi naskytl problém protože tam jsou seriově 130 mm repra..Prozatím jsem tam šoupnul nějaké roadstary,které se tu u mně válely :) a chci si koupit [ Link ] tyhle GZ..dozadu zatím dám ty co mi zbyly [ Link ] zdá se mně právě, že když tam dám další basové tak mi nevynikde hudba tak moc dobře..Ale pro začátek to stačí když poslouchám duc duc méďa béďa :) po vánocích bych si pak chtěl koupit [ Link ] ..
o 29.10.2007, 11:33 | CarMedia.cz
pokud chceš zainvestovat trochu do hudby, tak na předek nedávej koaxiály, ale kup komponentní. Výšku si pěkně vystrčíš nahoru. Výška je reproduktor, který je směrový, tudíž je škoda kupovat koaxiály a dávat si je k nohám..
Je v tom sice trochu cenový rozdíl, ale poslechový rozdíl je úplně maximální.. Pokud chceš do předu reproduktory a zapojovat je na rádio a zároveň nechceš nebo nemůžeš tolik investovat, je tu varianta od značky Aviator AK 500 (výrobce je známá značka Dragster) [ Link ] , pokud by jsi chtěl něco lepšího i pro případ, kdyby jsi v budoucnu chtěl něco na zesilovač, tak bych dal buď Crunch GTS 5.2ci [ Link ] nebo vyšší řadu Crunch GTR 5.2ci [ Link ] ..
Kažodpádně do předních dveří koaxiály nedávat!!
o 29.10.2007, 11:40 | Zdenek (A)
Jak usetrit: Dopredu komponenty, do kufru woofer, na zadni repro se vykaslat.
o 29.10.2007, 12:01 | Enismo
já vám nevim chlapi, ale z vlastní zkušenosti vim, že je fakt rozdíl mezi tím, když hraje něco zezadu bo nikoliv, takže nechápu nějak, proč všichni prosazujete osazovat pouze předek + SW??? pokud někdo nemá na zadní repro, tak jasný, ale pokud se na to dá ušetřit nějak, tak se mi to zas jako velká zbytečnost nezdá, nemyslíte? nějak si to prostě nedokážu představit vejšky pouze zepředu, možná jsem v tomhle divnej, ale jestli mi to někdo vysvětlíte, budu rád, thx
o 29.10.2007, 12:35 | Zdenek (A) | Upraveno: 2007-10-29 12:36:46
Enismo: Je jasny, ze jsem ovlivnenej soutezemi EMMA, ale myslim, ze neco na tom jejich vysvetleni je. Kdyz poslouchas akusticky hudebni nastroj nazivo, tak ten nastroj proste nekde je a odnekud k tobe prichazi ton. Dulezity je smer i vzdalenost. Kdyz poslouchas zivou kapelu, tak jses take schopen detekovat odkud hraji jednotlive nastroje. Smer i vzdalenost. Aparatura v aute ma za ukol co nejverneji reprodukovat muziku nahranou autorem. Soucasti verne reprodukce neni jen zvuk samotny, jeho cistota, presnot atd. Soucasti je i ten smer a vzdalenost nastroje od "nahravaciho mikrofonu", ktery je pri reprodukci nahrazeny hlavou posluchace. Kdyz do reprodukce stereo zvuku zamichas zadni repro, tak v ty reprodukci uplne zmenis rozlozeni sceny. Ve skutecnosti prece take nesedis uprostred kapely ale pred podiem a muzikanti hraji pred tebou.

Neco jineho je zvuk k filmu, nebo-li multimedia. Tam je zase snahou nasimulovat prostorvy zvuk a vtahnout divaka do sceny. Tam maji zadni repra smysl pro tu prostorovost zvuku.

Mozna namitnes, ze subwoofer je take vzadu. Ale to je vynuceno jeho velikosti a nejde jen tak zamontovat dopredu. Vsak je take nekdy problem naladit woofer tak, aby se zdalo, ze zvuk prichazi zepredu. Jde to, ale neni to tak uplne sranda. Nastesti do karet hraje fakt, ze hlubsi tony jsou mene smerove, nez vysoke zvuky, takze je to ladeni jednodussi. Vyskova repra se kvuli tomuto faktu ladi hur. Zase maji vyhodu v tom, ze jsou maly a lepe se umistuji...
o 29.10.2007, 12:42 | Enismo
vim že SQ se spíš klaní k tomu předku, ale prostě mně osobně se poslech líbí víc, když je to prostorově řešný, asi záleží na každém posluchači, nebo taky co poslouchá....ale jinak děkuji za vysvětlení a dávám ti vcelku za pravdu, i když stejně budu mít nadále osazen i zadek ;)
o 29.10.2007, 12:57 | Zdenek (A)
Taky mam osazenej zadek ;-) ....... Ale je ted po zkusenostech stazenej na nulu a poustim ho jen kdyz prckovi poustim pohadky. To si predek stahnu na nulu vsechno pustim dozadu jemu. Prece jen jsem uz na pohadky ponekud prerostlej :-)
o 29.10.2007, 13:52 | Enismo
:-D hehe, pohádky v autě, to bych tam asi usnul :)

můj synovec (5 let) už odmalička poslouchá pořádnou hudbu, jen je jasnačka, že jsem mu to nepouštěl nikdy nahlas, ale pohádky nee :)
o 29.10.2007, 22:37 | Prady | Upraveno: 2007-10-29 22:39:43
každý nějak začínal :)
o 29.10.2007, 22:37 | Prady
hej já taky začínal, taky máme s bratrem ve felině první hudbu je mi 16 a vim o čem mluvíš, prachy hrajou velkou roli, ale už když sem dělal tu první hudbu na jaře, tak už tehdá sem věděl, že budu kupovat silnější a lepší a tak snad na jaře bude druhá hudba, ale prachy :((((( snažim se udělat za málo peněz hodně muziky takže teď tam je bedna magnat se zesákem jensen 300/600W a stejnak to nestačí , plánuju si nějaký to XTCčko s Z2200 kou, snad to vyjde no, jinak ti přeju hodně štěstí, vůbec se za svoje začátky nemusíš stydět, někteří tu začínaly i na mnohem horších aušusech :))))))
o 30.10.2007, 01:10 | Olda
Jako všeci ostatní :o) Jinak já začínal před rokem a půl s kazeťákem a dvouma předníma reprama :) a jelikož mě to uplně pohltilo, tak jsem kupoval a kupoval až jsem skončil takhle.. HU Clarion dxz928rx, 4kanál hifonics olympus XI, přední kompa Rainbow slc365, zadek ovály hertz exc 690.1, 2x zes hpb1502 a k tomu 2x sw pio ts-w306C + baterka a pořádná kabeláž.. no a situace je taková, že prodávám vše kromě rádia, předních komp, hifonicse a začínám šetřit na lepší SW a monoblok :o)
o 30.10.2007, 09:08 | Collin
Já jsem začínal že jsem měl kazeťák přední repro série a v platě malinký 130mm repro. :-D
o 30.10.2007, 09:44 | Enismo
2 Collin: to už jsi ale měl vyhajpovanou sestavu :) repra i vzadu ;)
o 30.10.2007, 09:45 | whiskadelic
Jste docela mladi....ja zacinal v zigulikovi combi v 1994 tym s autoradiem MTC s equalizerem...pak nejaky Glehard a prednima 16tkama Pioneer...pak felina..a dalsi auta, ale jen bez zesu...jen tak stridme, zato kvalitni repro :) Ale ted v poslednim aute uz zes chci a sw taky.

o 30.10.2007, 21:21 | Dave1984
přišel jsem na to, proč existuje TUS - teď nemyslím kvalitnější, ale myslím výkonnější..páč od té doby jsem čím dál více hluchý :-D takže abych to slyšel tak hlasitě a silně jako na začátku, tak musím kupovat silnější zesíky, sub, atd....mám to ověřené...když někoho vezu, tak já to skoro neslyším a ostatní, že to řve jak svině...tak na tom něco asi bude :-)))))
o 30.10.2007, 21:29 | DaveX
Však mi nejde o to, aby mi auto skákalo po cestě :) na rozjezd to stačí :) a až budu pracovat tak si koupím lepší věci :)
o 30.10.2007, 21:44 | zed
No já si vzpomínám na moje začátky , Tak rok 92- rádio z bazaru za 2.800 ale pozor - s 5ti pásmovým EQ !! :-) , na zadnich sedackach 2 dost solidní bedny z domácí aparatury a pozor - lahůdka - protože to byla Škoda 1000 MB /za 1.000 Kč/ a měla na zadku na bocívh u motoru takové ty chladící mřížky - tak v těch mřížkách byly narvané asi 20cm repráky - to aly to krásně hrálo i venku . Jednou tak měním motor nebo co a nejaká baběnka jde kolem a povidá - no to ti to ale pěkně hrajeeeeee - což byl důkaz že na to žáby poletí :-) .
No a pak to časem pokračovalo v Unu kde jsem měl na zadním platě 2 30cm basáky s diskotékových beden /skoro se tam nevlezly/ nejaký zesík který musel hrát jen docela nahlas protože potichu chrčel :-)
o 30.10.2007, 22:25 | DaveX
Tak jak to tady čtu tak to ještě není nejhorší :D jsem myslel že se mi tu všichni vysmějete ale jsem rád že to berete tak dobře.. Každý nějak začínal:)
o 31.10.2007, 16:10 | Deaf.as.a.post
taky mi prijde, ze ostatni lidi, ktery nahodou vezu, nadavaj jak to rve a podle me je to jen tak na citovku. Normalne hraju tak na volume 10, kdyz je dobrej song tak hraju na 18 a kdyz mi zacne kecat mlada do rizeni tak na 24 :-)
o 01.11.2007, 09:10 | Enismo
D.a.a.p: hle a kolik to má maximálku? :) s tou hlasitostí 24 souhlasim :)
o 02.11.2007, 18:29 | Prady
nej. brutus kombinace je bassbost, basy na plno a eště equalizer loudness on :))))) to je jazda pane gazda, na 5 volume už sou slyšet jenom basy, nic víc :) peklo na zemi :)
o 02.11.2007, 22:35 | Deaf.as.a.post
zed: chladici mrizky - LOL
Enismo: radio 35, a jestli jsi myslel mladou, tak ta ma maximalku asi 135 dB :-)
Prady: takovy pripady znam taky, nadhernej poslech :-)))) ja mam basy obvykle na flat, maximalne na +2 kdyz posloucham treba U2 z roku 1983, kde ten dupak moc slyset neni. bassboost a loudness sem nikdy nezapinal.
o 03.11.2007, 12:36 | Prady
Deaf.as.a.post: to někdy zkus :))))) hroznej kill :))
o 06.11.2007, 21:34 | mattuning
Prady: vyzkouseno uz pred delsi dobou, jelikoz jsem taky student a (i kdyz nerad) opomijim dulezite veci jako tlumeni tak jsem po podobnem nastaveni jak uvadis sundal zadni SPZ z plastoveho ramecku. Uz je momentalne prisroubovana napevno. Jinak doporucuju! Stal jsem venku a jen na dalce mackal volume doprava a fakt jsem se divil co to umi. A po upadnuti SPZ mi udivem spadla brada.
o 06.11.2007, 21:43 | mattuning
Prady: vyzkouseno uz pred delsi dobou, jelikoz jsem taky student a (i kdyz nerad) opomijim dulezite veci jako tlumeni tak jsem po podobnem nastaveni jak uvadis sundal zadni SPZ z plastoveho ramecku. Uz je momentalne prisroubovana napevno. Jinak doporucuju! Stal jsem venku a jen na dalce mackal volume doprava a fakt jsem se divil co to umi. A po upadnuti SPZ mi udivem spadla brada.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3422 sekund.