Navštíveno 2377x

06.11.2007, 22:24 |
Skylinee | Upraveno: 2007-11-06 22:28:32
Zdravím všechny... prosím o radu jakou bednu si vyrobit. Na krabici od SW jsou tyto tři, prosím poraďte který tvar by byl nejlepší

jo a je to na tenhle subwoofer Pioneer

..nevim,co poslouchas,ale bud 30L zavřenku,nebo 50L s BR 100*200mm.
no poslouchám tak nějak vše...s tim bassreflexem by to šlo moc dík
jo a ještě na co je ta třetí bedna?

06.11.2007, 22:51 |
coltik | Upraveno: 2007-11-06 22:54:07
třetí je bandpass=klon uzavřenky a basreflexu :o) ....já bych se ale přikláněl k basreflexu
já bych se zase přilonil k uzavřence, bude přesnější bas, ale míň tlaku což se mě osobně líbí víc a taky ušetříš 20L místa což je v tvém případě skoro polovina bedny
Ja jsem taky pro uzavrenku, predtim sem mel bassreflex, posloucham prevazne rock, ale nepohrdnu ani tanecni a uzavrenka se mi zda univerzalnejsi, . A jinak na tvaru nezalezi, dulezity je dodrzet objem.
..kdyz bude dobry zesilovač,který ho dostatečně "ukočíruje",bude v rámci možností hrát přesný bas i ten BR... zavřenka bude vždy lepší,ale s menším tlakem...
tlak je o tom že basovní nejen uslyšíš ale i ucítíš, prostě ti dřív bude hučet v hlavně :o))))
si to u někoho poslechni a pak se rozhodneš co ti víc bude vyhovovat, já to třeba poznal až při třetím basáku v autě a takařina mi nic neříká ... teď vozim uzavřenku 24L a předtím jsem měl 2x basreflex jednen cca 30l a pak 55l - těch 55L byl fakt hukot
je třeba si to ozkoušet, těžko říct co se ti bude víc líbit
:-) děkuju tak to si udělám 50L bednu s BR 150mm to bude asi nejlepší co vy na to
jo a ještě co si myslíte o tom SW??
woofer pomerne solidní...:-)
Jakej BR 150mm??
-Udelej cistych 50L a nátrubek prumer 100 a delku 200mm.

08.11.2007, 15:09 |
jao01 Tak vyrobca udava cisty vnutorny obiem 48l natrubok priemer 7,6cm a dlzka 15cm mam presne teto subwoofer a benu som si dal vyrobit z MDF a hra to dost dobre takze priemer 10cm neodporucam mal som aj staršiu verziu 306C v uzavretej 36L bedni a v basreflexe sa mi paci viac. Ten subwoofer je za tu cenu dost dobry ma mi doist novy zosilovac helix db 1000.1 potom ti dam vediet ako to hra teraz som ho mal na Mac Audiu Z2200 a hral super ale pocul som ho natom helixe a neda sa to porovnat.
..vyrobce udava 7,6cm jen aby nemusel byt tak dlouhý...:-)Na dvanactku woofer je to ale dira mala...Chce to tu desitku,,,306 a 307ček jsem už namontoval desítky a věř,že jsem vyzkoušel kde co...:-)
no já to udělám tak jak řiká wattman :-)

09.11.2007, 09:37 |
jao01 Tak ja som sa radsej drzal pokynov vyrobcu raz som ich nedodrzal a vysledok bol dost onicom aj ked je pravda ze Pioneer udava 3 druhi ozvučníc a pre kazdu 3 litraže minimálnu, maximálnu a odporučanu, tak sa tam da viac experimentovat. Ako som pisal ja mam vnutorny obiem 48l po odpocitani objemu repraku a basreflexu a hraje to skvele na tu cenu ja som reprak kupil za 2700sk uplne novy. Ja som ich uz tiez par známym namontoval a su spokojny.