Už jsem nemohl poslouchat ty střeky, které vydávaly vibrující plechy dvěří, proto jsem se rozhodl pro radikální řez - VYTLUMIT!
Po ohledání internetu a po domluvě s pár lidma, jsem objednal Brax pastu a TBP pásy.
První den -
1.Díl - sundání tapecu a odmaštění všech kovových ploch, kde půjde brax, či výše zmíněné pásy. To byl neskutečný problém, páč vnější plech byl nastříkán nějakou antikorozní látkou, tudíž sundat to vyžadovalo obrovské úsilí - ve stručnosti, dupal jsem se s tím asi tři hodiny, než sem !pořádně! odmastil dvoje dveře...
2.Díl - Místo kolem MDF kroužka bylo třeba zesílit - na řadu přišel Brax.
Použil jsem gumové rukavičky na nanášení, super práce, bezproblémů..
Vymazal jsem kritická místa, kde si myslím, že to nejvíce vibruje, hlavně kolem těch kroužků, za kroužky a různé spoje, kde bych se s TBP nedostal. To bylo pro první den vše, bylo toho až moc, venku sněží, moc dobře se nepracovalo..
Druhý den-
1. Díl - dnes jsem lepil TBP pásy, pomocí horkovzdušky(bez ní bych si to nedokázal představit, fakt super věc, když se to nahřeje, krásně to změkne a jde s tím dělat skoro všechno, i dva tři pásy lepit na sebe) takže prve jsem připravené pásy nařezal na požadované rozměry a začal lepiš vnější plech, všechno šlo v pohodě, až na místa, kde byl Brax. Ty jsem obrousil a chytlo to v pohodě. na vnitřním plechu jsem prve zalepil díry, to asi byla nejhorší práce, moc to držet nechtělo, ale po nahřátí to vždy chytlo a no problémo. Na velké díry jsem dal i dva pásy na sebe, po vychladnutí to je jak beton, spokojenost. Zbytek pásů jsem nastříhal na menší kousky a vylepil je, na velké místa plechu. Měl jsem tři pásy TBP a možná jsem měl koupit čtyři, ale i s těmi třemi se to dalo v pohodě udělat.
2. Díl - zbytek Braxu jsem vymatlal na Tapec z druhé strany, protože u civicu jtak dost vibrovali, hlavně v místě kapsy...
Takže přes noc bude Brax schnout a zítra se jde na montáž reproduktorů.
Takže jsem zvědav na výsledný zvuk, ale počítám, že to bude velký rozdíl. Zkoušel jsem klepat z venku na dveře a nejde slyšet žádná rezonance, před tlumením ty dveře hrály :-)))
Takže zítra tady připojím další fotky z instalace.....a pak už jen ladit a ladit, počítám, že repro zahraje více odspodu, takže je nebudu muset sekat na zesilovači tak moc, jako před tlumením...
Tak co na to říkáte? Bude to stačít? Díky za rady...