Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Kam s bednou? Sedan..

o Navštíveno 1592x o
o 10.11.2007, 21:43 | M.a.R.i | Upraveno: 2007-11-10 21:46:10
Tak jsem si dnes pořídil novou bedýnku. A nevím jak jí do kufru umístit. Mám v kufru 60l LPG bombu a za tím bednu,takže je téměř na úplným konci auta a určitě to není to pravé ořechové. Ne,že by to nehrálo dostatečně,ale při větší hlasitosti mám pocit že se mi roztrhne zadek (u auta). Řešil někdo něco podobného? Napadlo mě bednu otočit,aby membrány směřovali k přední části auta,ale zase by SW byly před železnou nádrží. Nebo rozřiznout bednu vejpůl a půlky umístit k pravému a levému blatníku,aby membrány směřovali proti sobě. A nebo otočit ozvučnici vzhůru nohama kvůli zkosení, pravděpodobně by se vecpala více dopředu.

Řešil někdo něco podobného? Nerad bych zbytečně do bedny řezal a aby pak výsledek nebyl ještě horší. I když pravděpodobně bednu zkrátím o skybox. Nevyužiju ho díky LPG bombě a zbytečně zabírá místo.

Taky mě napadlo,že bych vyřiznul plechové plato co je pod zadním oknem a dal místo něj nějakou síťovinu,aby basy lépe pronikali do interiéru,ale nerad bych zase zbytečně řezal do plata.

Foto snad napoví...

Stará bedna:

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 10.11.2007, 21:47 | M.a.R.i
Nová bedýnka

o 10.11.2007, 21:52 | M.a.R.i
předek bedny

o 10.11.2007, 21:53 | M.a.R.i
bedna zezadu, na levo LPG a sedačky

o 10.11.2007, 21:53 | M.a.R.i

o 10.11.2007, 21:54 | M.a.R.i

o 10.11.2007, 21:55 | M.a.R.i
Bordel v kufru, přihycení kapu a zesilovače moc neřešte :-)
o 10.11.2007, 21:58 | M.a.R.i
Jako nejlepší řešní mi přijde bednu rozřiznout vejpůl a umístit je na boky auta (mezi bednu a blatníky bych mohl vměstnat obsah kufru. Ale nevím jak se budou sw chovat, když budou hrát naproti sobě.
o 10.11.2007, 22:05 | Collin
Na třetí fotce jde vidět že tam máš hodně místa tak co řešíš? Myslíš že kdyby jsi ju mohl posunout dozadu že by ti to auto neroztrhlo?
o 10.11.2007, 22:08 | M.a.R.i
to Collin: Proto se ptám,jestli to má cenu řešit,ale čím by byly sw blíže k interiéru tím lepe. Nebo ne?
Řeším jestli se mám snažit co nejvíce nacpat bednu k interiéru (otočením vzhůru nohama) a nebo namířit membrány k interiéru. A nebo jestli to nehraje roli. Asi je to vše o tom,abych to vyzkoušel a uvidím, ale třeba někdo řešil stejný problém a má nějaké poznatky.
o 11.11.2007, 04:39 | ruffrider | Upraveno: 2007-11-11 04:42:57
"Rozpůlit" bednu - umístit suby do bočnic, to mi přijde jako ideální řešení vzhledem k využitelnosti kufru, ale být to moje auto tak jeden sub zruším a vozil bych jen jednu 10" s basreflexem vyvedeným do kabiny :-)
o 11.11.2007, 07:59 | Pepíno_Honda
vyhodit válcovou nádrž a dát toroid ;-)
o 11.11.2007, 11:35 | Collin
Tak kromě toho řezání mužeš všechny varianty vyzkoušet ne? Uvidíš co bude nejlepší musíš si stím pohrát.
o 12.11.2007, 08:11 | radek.613
Podívat se na datum expirace nádrže LPG, jestli jí zbývá rok života, vyhodit = vyměnit za toroidní pod podlahu kufru a máš klid....
o 13.11.2007, 08:31 | Rali
Nevim co cekas s touhle bednou a bombou. Je skoda do ni riznout. Kazdopadne me prijde nejrozumnejsi reseni navrhnout bednu tak aby ti sedla primo na tvuj kufr. Kazdej si to radsi predela na sve auto. Mno a nebo zkus stesti s laminatem,teorie je tady mraky. Pavel 528 od kteryho si to kupoval to mel taky v sedanu...ale to urcite vis ;-)
o 13.11.2007, 09:21 | M.a.R.i
díky za postřehy.
radek: Peugeot má rzervu zesspodu auta,takže nic :-/ a navíc ještě 3roky nádrřž vydrží.
to Rali: Je to trošku škoda,ale nedá se nic dělat. Nakonec nejspíš bednu otočím vzhůru nohama a by se lépe přimáčkla k nádrži a zkrátím jí o ten prostor mezi. Mně je tam k ničemu a jestli se někdy nakonec rohodnu,že bedna půjde do světa,tak jí spíš prodám po jednom sw. vyrábět si sám nechci, já jsem na to nešika,ale mám známého truhláře,který by to udělal za hubičku, jenže cena za material atd atd.
o 13.11.2007, 09:26 | radek.613
Samozřejmě se běžně montují "podpodlažní nádrže", v tom problém není.... ale 3 roky je ještě doba, to ano...
o 13.11.2007, 10:34 | Danda
MaRi - chi se tě zeptat, co je to za repráky v tý nový bedně? Je to tmavý a nepoznám to. Ptám se jestli to hraje líp, než ty dvanáctistovky? Je to větší tlak, nebo hezčí zvuk?
Dík
o 14.11.2007, 19:03 | M.a.R.i
je tam Hollywood EDGE 25cm viz [ Link ]
zvuk je určitě o hodně hezčí,ale tlak tlak taky :-). Mám hlasitost na půlku a i tak to je dost a to mám v autě napejní mezi 13-13,8V,takže do nich moc šťávy nejde + slabý kabely 20qmm,ale o víkendu tam půjdou 50qmm.
to radek.613: to jsem vůbec netušil. Kouknu na net. Díky za info.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3389 sekund.