Navštíveno 1880x

16.11.2007, 08:17 |
jute Zaujímal by ma názor ľudí, ktorí majú skúsenosti s týmito rádiami, ktoré by ste volili a prečo..? Jedná sa mi hlavne o zvuk a o aktívne nastavenie.. Vďaka.

16.11.2007, 09:53 |
mendo sice nepocul som novy alpine ale na povodnej zostave(dlsA3) som pocuval alpine,vysie stredy a vysky neboli az take prirodzene ako u 88-cky hrali trochu prezentnejsie.Osobne mi zvukom viac sadne pajac, co sa tyka nastaveni vyhybky alpine to ma vymakanejsie,ale po par minutach mi sadlo aj ovladanie pio.

16.11.2007, 09:58 |
mendo inak nastavenie dsp procesora u 88 je uplne v pohode(za 5min.bez navodu som to mal ohmatane) na nastavenie tcr mas mikrofon.kym nexces dex tak by som nad inymi radiami v tejto cen.kat ani nerozmyslal,lebo to nema zmysel

16.11.2007, 10:11 |
jute mendo: Díky za rady.. :-)) Ale ešte jedna drobnosť mi vŕta hlavou a to.. Kenwood XXV-01D :-))

16.11.2007, 10:23 |
mendo sice neviem aka je to rada,ale osobne by som kenwood nechcel! mal som druhu najvisiu radu kenwondu este bez mp3 a po zvukovej stranke sa to nechytalo na 9812 a to som mal este repro impulse

16.11.2007, 10:56 |
jute No ja som mal viac krát Kenwood a bol som spokojný.. :-) Samozrejme vždy to boli najvyššie rady. Počul niekto už spominaný Kenwood XXV-01D ??
Mám na obchodě obě rádia a v autě skončila 88RS

23.11.2007, 12:14 |
jute CRXMen: Tak to ma teší, aj ja som tak urobil.. :-)

23.11.2007, 20:26 |
137 ...u nas presne opacne...ak chces skusenosti s oboma tak napis na www.go4sound.sk na nick pallko...ten mal 88RS a sla prec a teraz ma 9887 s nastavenym impritom cez kalibracnu sadu....to je podla mna problem toho radia...ze si ho ludia kupia ale nedaju nastavit = nevyuzivaju jeho najvacsie zvukove tromfy...bez nastaveneho impritu cez kalibracnu sadu degradujes moznosti tohto radia na 70% mozneho...
ak mas poctivu montaz a rozumne komponenty, mozes si dovolit verny zvuk Pioniera, ak potrebujes vychytavat vseliake drsne prepady/ spicky pripadne odrazy, tak asi alpine s jeho prevratnou technologiu.
Ja som mal /A9812, kratko 9855, potom 9835, co je posledne podarene radio od alpinu, potom PXA701 cez optiku. Od pionieru by som naspat k alpine nesiel.

27.11.2007, 21:26 |
137 ...verny zvuk pioneera ?!?!...noclue prosim prestan brat to svinstvo...skodi ti to...alebo zmen dealera...

27.11.2007, 21:47 |
137 ..noclue poznam ta z ineho fora ale toto si podla mna prestrelil...nesuhlasim s tebou...mal som nejedno pio a vzdy som sa vratil k alpine...ten podla teba verny zvuk je podla mna zvuk "nemastny-neslany"...rovnako ti zahra dobra, vyborna i zla skladba...to je vernost?...
...pio radia maju genialny tuner...to je fakt...ale zvuk CD je presne ako v ruskom vtipe o automate na strihanie vlasov...na otazku ze sa taky automat neda vyrobit pretoze ma kazdy clovek iny tvar a velkost hlavy konstrukter povedal :"ano, do prveho strihania..."...presne toto robia pio radia so zvukom...

27.11.2007, 22:23 |
mendo ja s noclue suhlasim, neviem ci si mal 88-ku lebo o tej je rec, ja som mal na povodnej zostave (DLS A3+iridium 6.2) Alpine asi rok a ked som to zmenil z 88-ku zvuk bol ovela vyrovnanejsi, a konecne sa dalo pocuvat radio co na aplpine sa neda uz od cca.5km od znacky BA. prikraslene stredy a vysky ako to vie alpine sa stratili,dokonca aj utlm na vyskaci som zmenil. je to moja skusenost z danymi radiami. nissie rady nemaju uz taky dobry zvuk tam je to ako si pisal ty. Podla mna je 88-cka odlahceny DEX. v cen. kat 20t. to bude stale len o kompromisoch,verny zvuk zacina niekde inde...

27.11.2007, 22:25 |
mendo a je to aj danej kombinacii komponentov a osobnom vkuse...

29.11.2007, 10:29 |
137 ...suhlasim...aj som pisal ze TUNER je v pioneer-och genialny...
...suhlasim aj s argumentom o komponentoch...
...suhlasim aj s tym ze ZVUK zacina inde ako pri 20k,-CK/SK...
...ale vychadzam z porovnania nastavenej 9887 /nie manualne ale kalibracnym setom/ a manualne doladenej na danu zostavu...a manualne nastavenej 88-cky...skus napisat pallkovi na go4sound-e preco vymenil 88-cku za 9887...sam cakam kedy prispeje sem...

29.11.2007, 10:31 |
137 ...nesuhlasim so spojenim "verny zvuk" a "pio88"....to pisem od zaciatku...inak je mi to radio ukradnute...okrem toho ze vie zablahozelat k narodeninam...
Pali dost dobre si to tu popisal.
Ja len dodam ze aj 87-cka vie zablahozelat k narodeninam...:D
kua :-) než jsem přelouskal slovenštinu, tak jsem málem maturoval z Esperanta :-D
já osobně volím P88RS, už když vycházela P77RS, tak se mi to rádio zamlouvalo, protože Alpine moc nemusím, jsem zarytej Pionista, ale jakmile vyšla 88, tak nebylo nad čím váhat, zvuk co dokážou její BB převodníky, se mi zamlouvá víc než dost, proto taky právě 88 bude HU v mojí zástavbě, kterou chystám spáchat hned po novém roce
137: měl jsi sice možná víc Pioneerů, ale kolik z nich mělo BB převodníky :-) právě tím se RS vyznačujou (až tedy na 90, ta má sice 24bit ale ne BB) ale pokud jsi měl možnost si 88 poslechnout třeba na nějaký střední a vyšší třídě reproduktorů Focal nebo nějaké podobné kvalitě repro, tak si myslim,že to už je čistě tvůj názor, že to je nemastné, neslané, mně se to líbí moc
ale znáš to, 1000 lidí 1000 uší, já bych zase nešel do Alpinky ;-)

30.11.2007, 16:52 |
137 ...ved pohoda...toto je forum a kazdy ma pravo na svoj nazor...ja sa nieco nove naucim kazdy den... :-))))
...ale na alpine nedam dopustit zasa ja...mas pravdu ze to zalezi od vkusu a komponentov...ale nasralo ma len to - verny zvuk...o tom su uplne ine radia atd...

30.11.2007, 17:08 |
mendo len noclue ma troska ineho pioniera, a to uz hra:-)

30.11.2007, 18:02 |
137 ...nehra... :-)

30.11.2007, 20:25 |
mendo ok,necham ta vtom:-)
137: kolko dexov si pocul?
a 0
b nula
c ziadny
d vsetky tri su spravne
(prosim Ta neber to vazne, je to len JOKE)
Osobne si myslim, ze pri poriadnej instalacii, teda vysky a stredy v Astlpiku natocene na posluchaca a stredobasy v dobre spravenych dverach sa velmi s nejakymi nastaveniami hrat netreba. Ak by boli elektronicke features take nevyhnutne, urcite by boli uz davno v Naka, Denonoch, MCI a podobne. Novymi features dobieha jednoducho slabsi zvuk, a vsemozne sa meni, aby sa posluchacovi viac pacil... Ono to na 99% ludi zabera, ale najde sa aj to 1%.
niektore radia hraju dobre "odprirody", niektore musi clovek nastavovat ako vesmirnu lod....
Btw mi to pripomina ludi, ktori pixuju, ze Morel Elate "nebasuju" - pritom ich len nemali poriadne nainstalovane a nakrmene.
apropo skladby: minule som si kupil pehu - vyberovku. v aute sa to neda pocuvat, lebo to CD je nahrate ako niekde v garazi na hrdzavy kazetak. Tak nech mi nikto nehovori, ze hra dobra aj zla nahravka rovnako.

30.11.2007, 21:30 |
137 ...hehehe....o tych dexoch by sme sa mohli bavit...aj ked to nie je moja kapusta... :-))))
...imprint robila rovnaka firma - auddysey co robila thx...takze tak...je to debata nadlho a ked si precitas buduci AT&autohifi tak tam nieco viac o tomto bude...i ked vy netopiere tym pohrdate a ja sa rad necham poucit...smerovanie toho systemu je uplne inde ako sa popisuje tu...snazite sa to manevrovat smerom neporovnatelneho...je rozdiel mat nekompromisne Naka + prislusenstvo na mid/top komponentoch = zvuk....a mat radio za 20k na normalnych veciach a dolovat z toho co sa da...toto je nekonecna debata...
...ale k teme prispevku tu nakopirujem len zaver spominaneho clanku, kde sme s kolegom skusali 3 rozne auta a 3 rozdielne kvalitne zostavy s 9887 - " Už teraz počujem netopierov medzi vami ako mi oponujete, že tá a tá zostava nie je ideálna a že vy určite so svojim nastavením, tlmením,montážou dosiahnete vernejšie zvukové podanie. Nech. Neberiem vám to a súhlasím. No audiu sa v klube venujeme nejaký ten rok a zistili sme že svet nie je ideálny. Ani žiadna zostava a nastavenie nie sú konečné. Ale dosiahnuť rovnako verný a reálne podaný, vyrovnaný zvuk pomocou zariadenia „plug and play“ na rôznych zostavách, je svojim spôsobom určite geniálne."...howgh...proste moj nazor....
...mimochodom s tou pehou to nie je prvy krat co maju otrasny zvuk CD....aj radovy album 2 roky dozadu/nenapadne ma nazov/ je priserne spraveny....priserne...ale uz sme OT...
noo, tak to tu sleduju a hezky jste mi z Pio 88 zamotali hlavu :-(((((
s 2 odstavcom ciastocne suhlas, aj ked ivan(jute) tym chce pohanat uz celkom slusne komponenty, z ktorych sa da vyzmykat seriozny zvuk. Preto som mu radil smerom k 88-ke.

01.12.2007, 11:49 |
pelo tak isto som skusal pio 88RS , to,že som na alpajny sa o mne vie. Pioneer sa mi trosku viac pacil na vyškach ale jakmile som ho namontoval tak mi "odišli" stredobasy a o basaku ani nehovorim. Podla mna je alpine lepší. :)
aaano tuner sa zdaleka nechyta na pioneer ale nekupujem si 20t radio na dopravny servis :) radsej jazdim predpisovo a vychutnavam si zvuk CD u alpinky :D:D:D
137: suhlas
PIO good radio výborný zvuk .
ALP viac možností nadstavenia hlavne výhybky a hlavne IMPRINT po automatickom nadstavení som padol na prdel priestor jak HOVADO hlbka širka no všetko , mucha letiaca do kruhu vam lieta poza hlavu a vpredu po kapote a to hraju iba predné repro !!!!!!!!!
Zvuk Alp je ostrejší a dosť zvýraznuje šum hodi sa preto ku neutrálnejším repro .
Pio farba zvuku OK ale možnosť nadstaviť iba 2pasmo activ najnišia deliačka pre high je 1,2kH

01.12.2007, 21:35 |
137 :-)