Navštíveno 1769x

Čau lidi, pls. existuje nějaká nahrávka či testovací cd na kterém by se dalo nastavit sfázování komp. repro v autě? Jde mi o to, že mám 10cm komponenty v palubce a 16,5cm komponenty ve dveřích + sw v kufru. Vyměnil sem 4kanál a musel sem otočit fázi na středobasu v palubce (otřesně přeřvaný středy) přitom na minulý zes. to hrálo nejlíp taky na otočenou fázi ale na výšce... ale furt ve mě něco hlodá, že to ještě není ono, Nechce se mi vyndavat furt výhybky protože je mám na dost blbým místě... díky za rady
a taky bych prosil cendlera... ať sdělí, jak naladil ty Lanzary.. :) dík

18.11.2007, 12:37 |
ivls celkem zajímavá otázka, škoda, že nikdo nereaguje
taky si myslím, že trefit od oka je celkem nemožné, vzhledem k časovým korekcím a strmostem a kdoví co ještě dál
kdo o tom něco ví?
jj hodte sem nekdo link, mam stejny problem s kompama v predni dverich...
Tak když nikdo nic,tak alespoň si tady zamonologuju.
Na odzkoušení a první nastavení používám test cd ze starýho dobrýho Sterea. Jetam toho celkem dost...od pravolevýho rozlišení, fáze - protifáze, šummy, sinusový signály, zvuky , hudda, limitace atd.
Jinak sem se rozhodl pro jiné umístění výškových repro (blíž středobasu). to otočení fáze sice pomohlo ale zrovna to kritický hlasový pásmo je uplně napikaču. Hlasy sou strašně uzký ...takový telefoní. Kompa sou výška Lanzar Opti, 10cm středobas SinusLive obojí přes výhybku Lanzar Opti , dělící fr. 2KHz... Ve dveřích SL F165 ale ty zatím neřeším protože sou namířený do sedačky. Vše přes 4k Panasonic CY-PA4003
To CD ze Sterea a V. je docela dobry používám ho hlavně na zjištění rezonancí interiéru auta .

20.11.2007, 23:08 |
kafka Jo jo to cd bylo na to super, taky jsem ho měl , než jsem ho půjčil jednomu dobrému kámošovi..... :o))