Navštíveno 1981x

19.11.2007, 11:32 |
redbullboy | Upraveno: 2007-11-19 11:34:25
čauko potrebujem poradiť s tlmenim.
doma už mam 20ks sikadampu a od včera mi v hlave beha Brax(5kg)+asfaltove platy... ak by som kupil prax +platy tak kde by ste dali Sikadamp a kde Brax+platy? ?
tlmiť by sa malo: strecha, predne dvere, 5te dvere, a čast kufra (lebo už v nom je davnejšie tappajomat...
je to na auto vw polo 9n :) vopred dakujem :)

[ Link ] Zde se můžeš podívat, jak jsem to řešil já, možná ti to pomůže.

19.11.2007, 17:14 |
dolph Fridom ty jsi ale blazen.. podle tebe se neda řídit.. kdyby to co ty nacpal na polo tak by se nerozjel :DD
Fridom: dekuji :D som sa dosť inšpiroval a diky moc za rady :)))
dolph: no uvidime na jaro či se rozjede :D
dolph: :o DD Ale rozjel by se, už jsem mu psal, že když dá Brax a na to Sika, tak že si myslím že bude velmi spokojený.
no dole kopcom to pojde určite :D ale hore kopcom no uvidime :D
a chytne sikadamp na brax ?:)
redbullboy: jasný, když já jsem tlumil, tak jsem dal Brax,TBP, na to zase Brax a na to Sika Damp, tak že kdyby si se pořádně podíval na mé stránky, tak by si viděl že chytne :o )
ale videl som ja len pišem :D
Fridom: Možná to máš napsnaný někde na www ale zptaám se, o kolik máš těžší auto? :-)

20.11.2007, 14:38 |
Fridom | Upraveno: 2007-11-20 14:39:26
Collin: Jo chlape, tak to netušim, nijak jsem to nepočítal a hlavně to ani neřeším.
Auto nemám na závody, tak že pokud bude mít o 100 nebo 200 kg víc, tak mi to je celkem šumák :o ))
Váha tlumení nebude až tak závratná, ale pak ty komponenty, ty už něco váží :o)
Fridom: A co spotřeba je trochu vyšší nebo je to zanedbatelný rozdíl??
Na autě se teprve pracuje, ale to co tam zatim je, tak se na spotřebě nijak neodrazilo, furt stejná 9,5 -10 l/100km
No Fridome, v tvem pripade to pujde sakra znat(rozdil okty pred a po instal hudby!!)
Muj typ je prez 200kg a to uz je i na koktu opravdu hodne..
Jaky mas podvozek? Origo?
Biturb: jj podvozek mám origo, i když se bude asi stejně dávat sport. stavitelný.
no taky mě čeká tlumení..a mám z toho docela hrůzu..:-(
Fridom: ten Brax nanáším čím? To se stříká / natírá nebo se to na plechy "plácá" špachtlý? I když ten povrch bude nerovnej tak se na to Sikadamp chytne nebo si ho nahřejval horkovzduškou aby to přesně kopírovalo povrch?
Dudu_481: Brax jsem nanášel rohovou štětkou, nerovnej ? Já jsem dával Siku jen na rovné plochy, tak že nevím, pokud myslíš nerovnej povrch, jako že naneseš Brax "jako prase " tak i na to by neměl bejt problém aby chytnul.
Když jsem lepil Siku tak bylo venku horko, tak že to bylo pěkně tvárné.
ja sem ho trochu aredil, aby se s tim lip ndelalo...normalne delsi zahnutou malirskou stetkou
Jinak Brax se dá nanést i aby byl pak pěkně rovnej

ja sem ho trochu aredil, aby se s tim lip ndelalo...normalne delsi zahnutou malirskou stetkou
sika chytne i v cca 5ti stupnich nad nulou se dobre ohyba.
jinak ma alutak bychy at ho neprilepis a pak budes tvarovat, musis pokladat postupne.
Jian horkovzduskou sem nahrival tyto platy
[ Link ] a mam s nima kufr...vypada to dobre a krasne to ztvrdne.

25.11.2007, 15:55 |
Fridom | Upraveno: 2007-11-25 15:56:56
Mno tak na kufr jsem použil STP, velká výhoda tohoto tlumení je, že když se to nahřeje horkovzduškou, tak se jednotlivé kusy slejou do sebe, tak že žádné mezery.

Fridom: o to mi přesně šlo. Takže štětka udělá tak pěknej povrch jako máš nafocenej. Tak to je super. A samolepící tlumení co si dával přes to jsi dával ještě do "mokrýho" nebo třeba až za den když to pořádně vyschlo. Dík za radu.
PS: ten kufr vypadá hoodně dobře. To musí bejt hodně znát.
Dudu_481: Jo štětkou to uděláš tak pěkně, naneseš vrstvu Braxe, pak namočíš štětec do vody a pěkně si to tak to uhladíš, taky jsem na to přišel až když jsem dělal druhé dveře :o)
Je lepší nanést jednu vrstvu, nechat uschnout a pak zase další, dle mého.
Pak final vrstva už jen takové mlíko, Brax hodně zředěnej vodou a tim uděláš final pěknej povrch.
Tak kufr je v pohodě, ještě to ale musim vylepit něčím proti hluku z venčí.
proti hluku zvenčí budu dávat přes tlumení toto:
[ Link ] s tim braxem to je zajimavy napad, takhle to uhladit, jen si nejsem jist, jestli to ma i lepsi funkcni efekt...asi ne
whiskadelic: jestli to má nějakej funkční efekt to netušim, ale aspoň to nevypadá jak od prasete :o))
Na hluk jsem zatim dával na střechu TacMat od Dynamatu, do kufru skusím ještě asi jiné materiály asi tento:
ZEALUM ZNBS-BA10.
Samolepící pěnový materiál na gumové bázi s uzavřenými póry sloužící pro tlumení vibrací kovových a plastových dílů. Je vhodný pro tlumení meziprostorů a dohlučnění přepážky motorového prostoru a střechy vozidla. Je velmi snadno formovatelný, vodovzdorný, odolný proti změnám počasí a palivu. Použití je možné i v agresivním prostředí. Montáž se provádí na řádně odmaštěné plochy přitisknutím vhodně vystřiženého a tvarovaného dílu.
Rozměr: 100x100x1 cm
Balení: 1 kus
Cena balení: 1100,- Kč včetně DPH