Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > problém s fází SW

o Navštíveno 1435x o
o 29.11.2007, 15:29 | RepaO
zdravím,pořád mě trápí takový problém a nevím,v čem může být chyba!!takže nastíním situaci,typ auta-sedan s plechovým pevným platem ve kterém jsou 3pásmové ovály,přední komponentní repro 13cm,vše zapojeno na rádio přesně jak má být ve fázích problém není,potom ale subwoofer který je přes zesilovač taky podle kabelů správně zapojený-tak se mi zdá že když ho na svorkách přepóluju tak hraje lépe ze zbytkem!!V prvním případě,kdy je normál + na + tak třeba při otevření předních dveří se jakoby basy zvýrazní....tak se ptám zda je to uplně normální mít přepólovaný SW a nebo co to způsobuje?

moc díky za rady ;-)

o 29.11.2007, 15:40 | Zbyšek GT
pokud ti lahodí zvuk s otočenou fází tak to tak nech ničemu to neva :-)
o 29.11.2007, 15:47 | RepaO
no ono lahodí nelahodí..zdá se mi jako by tam něco nepasovalo basy takové ztracené a pak mě zaráží že když se otevřou ty dveře tak se to jakoby rozehraje a zmohutní se ten zvuk :-( přitom by mělo vše hrát na stejné fázi bez problémů ne??
o 30.11.2007, 09:30 | nocarret
to není pravda, ten kufr se chová v podstatě jako další ozvučnice a může tam dojít k fázovému posunu, osobně se u SW doporučeným zapojením fáze neřídím, jestli máš bednu tak jí zkus schválně otočit o 180 stupňů v kufru a uvidíš
o 30.11.2007, 10:36 | D@ve
to otevreni dveri neres... to mi dela taky...
- a vsadim se ze se Ti to zda kdyz sedis na miste ridice a dvere otevre spolujezdec ;-)
o 30.11.2007, 10:53 | Deaf.as.a.post
zkusil bych woofer jinak natocit a zkusit umistit jinam
o 30.11.2007, 21:19 | tazman | Upraveno: 2007-11-30 21:21:03
nocarret ma pravdu s tou ozvučnici.. s těma dveřma mi to děla tež..i když ja mam combi..stači když stahnu trochu ve předu okenko a hned je lepší bas.....a co takhle v tom kovovem platu udělat mezi ovalama díru a zakrýt ji nějakou repromřížkou..pa by basy z kufru měly lehči cestu do kabiny...p.s. ..mě jen momentalně napadlo
o 01.12.2007, 00:30 | Hrady
Já bych řekl, že problém bude v tom uzavřeném kufru. Vytváří totiž další ozvučnici, která se chová jako jakýsi blíže nespecifikovatelný bandpass, takže výsledný zvukový projev může být dosti zkreslený.
A to, že ti to hraje víc basy při otevření dveří, je způsobeno také tím uzavřeným kufrem, protože ten sub nemá kudy hrát do kabiny. Zadní sedačky působí jako tlumení a více zvuku se přenese přes plech ven z auta, proto se ti pak zdá, že to s otevřenými dveřmi hraje více.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3112 sekund.