Navštíveno 1722x

Jak se pozná, ze zvukového projevu, jestli zkresluj již reproduktory, protože nestíhají uhrát výkon zesíku, nebo již nestíhá zesík reproduktory dostatečně nakrmit.
Radio Clarion 558, Rainbow SAX - RMS VÝKON: 100 w, zesik Audison Lrx 4.300 • 4x 65W • 2x 210W
Ledaze bych zkusil ty kompa napojit na 210W Můstek.
Zesik mam na 75% a kdyz uz jde autoradio na 27 - stupnice do 33, tak se zkresleni zacne projevovat.
Ja nevim, zesik sem nikdy nemel, ale je to podobne takovemu zkresleni, jako bylo, kdyz sem daval naplno jen autoradio. S tim rozdilem, ze ted k tomu dochazi u mnohem vyssi hlasitosti :))
Diky za odp.
Tak jednou se ptáš, jak se pozná, že repro zkresluje a podruhý, že se zkreslení začne projevovat:-)) Tak zřejmě poznáš, kdy repro začne zkreslovat. Ty repra máš na zesíku nebo jen na rádiu??
Majk-fox: On se neptá jak se pozná zkreslení, on se ptá jak pozná jestli mu zkresluje zesík, nebo repro... Ví že něco zkresluje, ale potřebuje vědět co...
Jinak já bohužel neporadím...
myslel sem ze to bude jasny :) Jasne ze se ptam, jak poznat zkresleni nestihajicich repro, nebo nedostatecneho buzeni repro slabym zesikem.

03.12.2007, 11:16 |
hanzi z toho co tu pises ze to zkreslovalo uz drive bez zesiku jen na radio a ted to zkresluje pres zes. az pri vyssi hlasitosti, tak bych to zkusil zapojit do mustku a trosku ten zesik stahnout kuli tem repro a uvidis
PS: nejsem zadnej odbornik, jen rikam jak bych to udelal ja
Mam tyhle repro a honim je 2kanalovym ipaulem a jeste sem je neslysel zkreslovat, kdyz je mam orezany, To to driv vzdaji moje usi nez ty repro. Kdyz sem je zkousel bez filtru tak vydrzely bez zkresleni - hlasitost 24 z 35, basy +2. Jinak by to asi chtelo zkuset na originalnim cd, ale to asi delas.
myslím, že to je je hodně ovlivněno instalací. A jestli zapojíš ten zesík do můstku, nebo do něj budeš pouštět jen těch 65W budou hrát stejně(nepoznáš rozdíl)..já to zkoušel přesně s těmito repro, přes Phase PB Four a jestli jsem hrál na dva kanály, nebo na čtyři do dvou, rozdíl jsem nepoznal, ve zhruba stejné hlasitosti začaly repro zkreslovat...možná kdybych to změřil nějakým profi přístrojem, tak by tam rozdíl byl, ale moje ucho ho nezaznamenalo. Jen pak vychází otázka, jak počítají RMS výkon těch repro, protože když bych do nich pusitl plných 100W, tak by asi nehrály čistě a zkreslovaly..Možná, kdybych jim udělal ozvučnici..Nevím jak počítají ten RMS výkon, jestli to je součet všech komponentů(př. středobas60W a výška 40W a dohromady napíšou 100W)....určitě se tady najde někdo, kdo tomu více rozumí a rozuzlí to :-)
poustel jsem je na origo CD-audio jasny, jako zkreslovani kdyz jely repro jen na radiu bylo jasny, ze zesik nestihal, kdyz sem stahl basy, tak sly vejs, to je samo. Pres full-range na zesik zkresluji tak jak pisu, jako je uz to hoooodne nahlas, ale cekal jsem ze to bude hrat o dost nahlas vic. Je to trochu v nepomeru 12W z radia a 65W ze zesiku, sem proste cekal vetsi rozdil. Kazdopadne zkusim ten mustek A zkusim oriznout spodek na 70HZ, prijde kazdou chvili sub, tak to bude asi taky potom o necem jinym.....na kolik je mas orezany???
urcite to ovlivnuje kvalita instalace - uchyceni repro a tlumeni. Jinak si myslim ze resis hlasitost docela zbytecne, radio hralo hlasite ale hlavne jak? pres zesik pises zes cekal hlasitost vyssi ale myslim ze celkovej projev je totalne nekde jinde, ne? a o to podle me jde, samotny radio nadela kravalu taky dost, ale jakyho. Ty basy z tech repro pres tenhle zes musej bejt nebe a dudy v porovnyni s radiem, ne? a na zalihani usi je woofer(y) ne? :-)
Ty sax jsem honil macem z4200 a myslel sem si jak to hraje a pri prechodu na ipaul sem nechapal jakej v tom muze byt rozdil, a to jsou na tom "wattove" priblizne stejne.
Myslim si, ze mam orezano na 80hz :-)
jako kvalitu neresim, to je snad jasny, ze je to nebe a dudy :) Bysy jsou fakt hutne, presne, pevne, jakoze hraju jen na predek, tak je to dost dobry. Rozzarily se vysky, více se srovnaly a prokreslily středy, jako celkově ten zvuk jakoby nabyl vsech frekvencich...i stereo se zlepsilo. Premyslim, ze zadni ani nebudu osazovat, mozna jen tak lehce nejaky koaxy jen na radio.
Jako jsem hodne spopkojeny....kvalita instalace...mno snad
[ Link ] by mohlo byt v poradku.
Jedine co by mohlo vadit, je nezatlumeni za airbgem a mozna jeste spatne utesneny prechod mezi redukci a plechem. Ale to jsem zasilikonoval. Asi to vlete trochu poupravim.
co kabelaz? ve dverich mam napojeny asi 1mm lanko na stavajici cca 1mm dvoulinku - totiz to jinak neslo, je to na konektor, na druhe strane to mam taky pres cokoladu, na 2.5 k zesiku.
Musel bych vrtat a sundavat dvere davat nove pruchodky a gumove chranicky...ale asi pres leto zkusim natahnout min 2mm co mam jiz tazenou od zesiku...mozna moc prechodu, muze to mit vliv?
No ten RMS vykon pocitaji pro celou soustavu dvou repro.Cili 100W RMS znamena pro kazdy reproduktor staly vykon 50W.
nasel jsem v navodu k autoradiu, ze lze vypnout koncove zesilovace. zkusil jsem to udelat a je to ted lepsi. jen mi ted dost drnci tapecy :) ale to basuju dost hluboko. az dam sub, tak oriznu spodni pasmo a bude to myslim good. kazdopadne v lete bude tlumeni dveri pokracovat.
Ted uz to mam naladeny tak, ze mam zesik skoro naplno a radio je schopno dat tak 30-32 jak pri jaky hudbe. Ted uz jsem spokojenej. Kazdopadne, pri uplnym zesileni to uz vypada, ze nestihaji reproduktory...hlavne stredobasy...