Navštíveno 7045x

Chtěl bych poprosit o radu, koupil jsem použité rádio a mám následující problém. Rádio normálně hraje, vše funguje, mám zapojeny 2 zadní a 2 přední reproduktory. Jde o to, že při vyšší hlasitosti praská v pravém zadním reproduktoru. Zjistil jsem, že praskání je závislé na hlasitosti pravého předního repro, pokud tento přes FADER ztlumím, praskání ustane. Pokud dám BAL jen vpravo a FADER na přední repro, hraje jen tento přední reproduktor, všechny ostatní repro jsou ztlumeny a v pravém zadním stejně praská. Všiml jsem si, že v rytmu praskání poblikává i osvětlení rádia. Myslel jsem, že by mohl být studeňák na koncovém stupni, bohužel není. Potřeboval bych poradit, zda se takto může chovat vadné repro ( v předu sou dvoupásmové ), nebo zda se jedná o závadu koncového MOSFET stupně rádia Pioneer DEH-4400. Díky za každou radu
možná máš špatnou cívečku a když to vohulíš tak ti povolí a hýbe se jak chce..
Problém bude v rádiu nebo v zapojení koukni jestli se ti někde nedotýkají cinche za rádiem ,případně zkus prohodit u rádia přední a zadní repra pokud bude problém v rádiu praskání se přesune do předního repra.
Midnite: jestli myslíš cívku v repro (kmitačku) tak tou to nebude podle toho co psal ((praskání je závislé na hlasitosti pravého předního repro, pokud tento přes FADER ztlumím, praskání ustane))
Dle mě chyba v rádiu. Pokusil bych se vyzkoušet buď jiné nebo stávající rádio v jiném autě.
sikula: aha nedocetl jsem si to do konce ze je prave predni:... hele podivej se jestli nemas jeste nejake spatne kontakty..

24.12.2007, 22:35 |
vitas2 | Upraveno: 2007-12-24 22:36:32
Dobrý nápad s tím prohozem repro, taky sem na to myslel, zítra to zkusím, prohodim levý a pravý přední a uvidíme, začínám mít strach, že to doopravdu bude konec v rádiu :-( . Co se týče kontaktů, vše sem kontroloval a mělo by to být v pořádku.
vitas2 ještě zkus prohodit zadní repra jinak jako BMW
Ta sem to vyzkoušel, dal sem levý přední repro jiný a vše bylo OK, vrátil sem tam původní a práskání se vrátilo. Jak jsem psal ty repro byly dvoupásmové, je tam kondík a cívečka, když sem pak odpojil kondík, tak praskání ustalo, zase sem ho připájel a kontakty znovu propájel a najednou to hraje jak má, tak nevím čím to vlastně bylo, vypadá to na studeňák u repro, hlavně, že je rádio OK :-) , kdyby se to opakovalo, vyměním to repro a bude. Díky všem za pomoc a přeji hezký zbytek svátků.