Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Píská to a praská :)

o Navštíveno 1404x o
o 25.12.2007, 20:31 | MiBa
Zdravím, chci se opatat jestli se někdo nesetkal s tímto nebo co by mohlo být špatně.

Mám normálně 4kanál, monoblok a 1F kapacitor. Z kapacitoru jsem si udělal "můstek". Tedy spojuju tam všechno napájení a zapínání. Normálně vše chodilo, jen mě blikal zesilovač a tak jsem vše rospojil a zpět spojil.

Akorát s tím rozdílem že když jsem vše zapojil tak jak bylo tak jsem dal na -mínus pol baterky kontakt tak se blejsklo jak blázen, ale tak to jsem bral že tam mám nějaký odběr zatím nevím kde. Ale kapacitor začal šíleně pískat až do doby kdy praskla 60A pojistka.
Nevím jestli to není málo na to co tam mám ale je divné že už mi to na tom normálka hrálo a dobu.

Díkes

o 25.12.2007, 23:21 | sikula
Asi jsi odpálil kapacitor ten se musí nejdřív nabít přes odpor nebo žárovku a potom teprve připojit natvrdo zkus ho vyhodit a zapoj to bez něho stejně je tam zbytečnej.
o 26.12.2007, 07:16 | Majk-fox | Upraveno: 2007-12-26 07:18:57
Tak to je jasný, měl bys standartně nabíjet kapacitor, jak píše sikula, ale není to nezbytně nutný, lepší kapík toto zapojení natvrdo vydrží,ale sou tací jedinci, kteří to nerozdejchaj. Kždopáně máš hezký těžítko:-)) Aa co je to za kapík?
to sikula: to , že kapík je na hovno je věc názoru,ale alespoň ti vyčistí cestu napájení a výkonově náročnější sestavy zajišťuje optimální šťávu pro zesík. Ale na tom se tady nikdo neshodne.
o 26.12.2007, 11:20 | Midnite
sikula: tak jak Majk. kapik neni nahouby kdyz mas treba hudbu jen na poslech a ne na db drag :)
o 26.12.2007, 11:54 | Majk-fox
MiBa: Ještě stejně jako zapojení , funguje i odpojení, musíš ho vybít.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3307 sekund.