Navštíveno 1813x

ahoj potrebuju poradit co je funkce ''Phase'' na zesilovaci - je to otoceni faze?
hele a jak je to mozny ze rozsah se da nastavit od 0-180 stupnu - nemelo by to byt jenom 0 a nebo 180 stupnu

31.12.2007, 09:48 |
Robo jo je to možný
a neni to nake posunuti te faze?
jednodoše řečeno je to otočení basáku a hotovo nikdy by mne nenapadlo to posouvat o kousek buď 0 nebo 180
je mi jasny kdyz to das kosem nahoru tak to musis otocit na tech 180
kdyz je repro normal tak tech 0
...furt mi nejde do hlavy proc teda to muzes navolit klidne i na tech 90 stupnu
protoze v nejakym aute to muze hrat nejlepe treba prave na tech 90
aha takze je to posunuti faze a ma to urcite spojitost napr. s max tlakem uvnitr auta
no u max tlaku bych fazi na 90°jak píšeš nedával tlak získáš pořádnou instalaci a kvalitní bednou taky záleží v jakém autě

31.12.2007, 13:55 |
Shr3k Pánové asi záleží na tom, kde ten subwoofer je umístěný. Fáze je velmi primitivní regulace časového zpozdění.
ja si prave myslim ze se jedna o posunovani faze - takze jak pise Shr3k amlituda tonu ktera se necha posouvat bych rek

31.12.2007, 16:41 |
Cenda Nejde o nic jineho, nez sladeni faze. Diky umisteni, v tomto pripade SW, dojde k posunuti faze. Plynulym otocenim dostanes SW do faze se stredobasem. V pripade vetsi vzdalenosti SW-posluchac nez stredobas-posluchac bude zvuk z SW o periodu (nasobek) posunut. Muzes si to predstavit ze simulace sin. podle obrazku. Nedelas nic jineho, nez ze tu krivku posouvas po ose x.

Cenda. dik tak ted uz to stopro chapu
takze ''Phase'' neni nakonec prehozeni faze ale funkce posunuti

01.01.2008, 04:55 |
Cenda phase je faze, nic jineho .-)