Navštíveno 1474x

Cau hosi!za mesic mi odbyje 18let!nikdy sem nebyl na tuning nebo autohofi, ale nedavno mi kamos ukazal nejake stranky a tak dale..!dyt to znate a ja tomu uplne propad!Tuningu i autohifi!Spis teda autohifi!No jenze ja se ucim kucharem a vubec nic o autohifi newim, tak bych vas chtel vsechny poprosit o pomoc!Na netu sem hledal neco ale nic!:DHele muj napad je ze kazdy svas(dobrovolne) mi sem napisete nejaky pojem nebo radu do zacatku nebo neco takoveho, upozornuju ze o autohifi newim vubec nic takze vsechno prosim!moc byste mi pomohli!prosim prosim prosim! diky moc
[ Link ] koukni treba sem, mozna Ti neco pomuze
rada do začátku nepoužívej z nějakýho důvodu zažitý výraz kapacitátor správně je kapacitor a když by jsi stavěl nějakou ozvučnici bednu do který dáš basák ;-) tak všechno udělej dokulata žádný hrany kde bude pravej úhel a taky než se do něčeho budeš pouštět je lepší napsat sem na fórum co máš za auto a jak si to představuješ cena komponenty věř tomu že když zadáš třeba Renault Mégane chci do toho 12" reproduktor k tomu odpovídající zesilovač mám tuhle baterku takže dáme kapacitor cena 10 000 max. 15 000,- vždycky se najde někdo kdo se s tebou o tom začne bavit a pomůže ti najít nej řešení ;-) jinak většina lidí má v profilu ICQ nebo mail takže není problém kohokoliv z fóra kontaktovat ;-)
Frenkie byl rychlejší, myslím že u Alla najdeš víc než dost.
jj, jako ti nademnou ....
můžeš začít bastlit různé repra do plata, dveří apod.. ale časem stejně přijdeš na to že to stojí za prd, tak abys tomu předešel, tak tu napiš do jakýho auta bys chtěl udělat zástavbu, jakou muziku na tom chceš hrát a hlavně kolik do toho chceš investovat a určitě ti tu plno lidí poradí nebo řekne svoje názory ...

02.01.2008, 06:26 |
Ricci Netreba sem nic pisat, staci, ked si pozorne precitas prispevky na tomto fore,najdes tu vsetko, co potrebujes
Ale víš co uděláš nejlépe, když si přečteš ještě tento
[ Link ] , zde se dozvíš základy a tady na foru uz ti poradi s tím, čemu nerozumíš. dal bych jej už včera, ale zapoměl jsem na něj

02.01.2008, 10:56 |
Majk-fox | Upraveno: 2008-01-02 11:04:02
Napsali to ti nade mnou, koukni na ty moudra od ALLA, s jeho radama sem kdysi taky začínal. Vždy, když se mu napsal mejla s otázkou mě vždycky ochotně poradil. Pokud budeš něco potřebovat nebo spíš, co a jak tak se ozvy na majl MichalKlimt@seznam.cz a já ti poradím. Musíme podporovat nový hifíky:-))))
si myslim že tady je pěkně rozepsáno z čeho se vlastně audio skládá
[ Link ]

02.01.2008, 11:58 |
Vena Diki moc kuci!!Mam koupenou prelkudku!Honda prelude rv. 1991!
Já jen mírnější dotaz co jsi?Vena nebo Funhifi?jinak já mám accorda a ten sedan to je hrůza..

02.01.2008, 16:15 |
Vena ted uz vena:-P
Tak tě tady teda vítám:-)Je to nahouby že je to sedan,stejně jako můj.Chce to tlumit a tlumit a tlumit.Já tam sice komponenty narvané ale mám ale nemám vytlumeno a je to o ničem..
jestli se chceš zajímat o autohifi tak si připrav hodně peněz. Protože když si koupíš nějaký audio tak ti časem nebude stačit a budeš furt chtít víc a víc.
Verano: to pride az potom, ked si nieco kupi a uvidi lepsie, tak to bud chciet alebo lepsie a vela z nas zacinalo s tym nad cim sa len usmejeme alebo zasmejeme :)
[ Link ] tu mas ties nieco

03.01.2008, 11:58 |
Vena No tak borci navstivilo vas to tady pres 300 a jen 10 borcu mi odpovedelo!hop do prace!mam na vas par otazek??co je to RCA vystup a co to znamena AKTIVNI subwoofer???jo a co je ISO konektor??
dik za odpovedi
aktivni subwoofer je woffer ktery ma ve sve ozvucni zabudovnay zesilovac, cili je potreba k nemu privest nejen signal ale i napajeni, sio je standartni konektor pro pripojeni autoradii do apalubni site vozidla, ma dve casti reproduktorovoau a napajeci. rca vystup = cicnch konektro ktery mas na radio pro pripojeni zesilovace, pripadne na zesiku pro link na dalsi zesik ;)
RCA výstup je výstup z radia kterým odvádíš signál do zesilovače nebo procesoru, kde se signál zesílý a vysílá se do reproduktorů. Tento signál má určité napětí ... většinou bývá 2 - 8V čim větší napětí tím lépe... kvůli rušení (víc napětí více odolnosti proti rušení)
aktivni subwoofer = subwooferová bedna s integrovanym zesilovačem. Stačí k ní zapojit napájení a signálové RCA a můžeš hrát
ISO = standartizovaný konektor přes který se k radiu připojují reproduktory a napájení, spínané napájení od klíčku atd. jsou i ISO redukce pro různé výrobce aut či autoradií
wquere> ja to vzal hodne ve zkratce ;)

03.01.2008, 18:02 |
ivls moje rada je jednak procházet to co bylo doporučeno a napsat odkud si a domluvit se s někym z okolí na poslechu a výkladu přímo v autě

03.01.2008, 21:23 |
Vena diki kluci!sem z prerova

03.01.2008, 21:50 |
Smrada (M)
Z Prerova je napriklad Kalin nebo kluci okolo Tuning Viva, urco Ti poradi

04.01.2008, 00:21 |
Cenda Přímo v Přerově máš Alla - Ivan Svítek, ACR Přerov. Kluci ti na něj dali odkaz. Jinak je to trošku složitější problematika, než co aby stačilo přečtení pár článků a keců na fóru :-)))