Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Napětí na RCA

o Navštíveno 1579x o
o 03.01.2008, 08:17 | Martin21
Už jsem tu několikrát četl, že když má autorádio vyšší výstupní napětí (např. 4V), tak zesík dává víc, a že není potřeba tak výkonný zesilovač pro stejnou hlasitost, jako když rádio dává max 2V. Nikde jsem se ale nedozvěděl ten princip. Já myslel, že když jednou zesilovač má třeba 240W RMS, tak to z něj leze bez ohledu na vstupní signál. Nebo je snad výkon udáván při maximálním přípustném vstupním napětí signálu? Díky

o 03.01.2008, 12:08 | Duris
vstupni signal ti ROZHODNE nezvysi vystupni vykon zesilovace! jde pouze o kvalitu prenosu signalu mezi zesikem a radiem. Jednoduse pokud se ti na 2V RCA signal naindukuje cestou nejake napeti, tak zpusobi zakonite nejake zkresleni, ale pokud mas RCA 4V tak pri tom samem naindukovanem napeti bude zkresleni naindukovanym napetim polovicni. co se tyce zesiku, tam je jediny rozdil ten ze budes muset pri vyssim vstupnim napeti stahnout GAIN. protoze (laicky receno) vstupni napeti x gain = vybuzeni zesilovace
o 03.01.2008, 12:10 | Duris
tech vyhod muze byt vice, mozna ti vyssi RCA napeti pomuze i zvysit odstup signalu od sumu, ale to si nejsem jisty:) taky budu rad za nake postrehy:)
o 03.01.2008, 13:21 | Martin21
Takže o té hlasitosti je to hloupost a je to jen o kvalitě přenosu? Stačí ty 2V pro slušnou muziku? Předpokládám, že snad jo.
o 03.01.2008, 19:31 | noclue
Martin:
zosik zahra len to, co vie. Viac vykonu z neho tymto stylom nevyzmykas

v zakladnej kategorii staci aj 2V vystup.
o 03.01.2008, 21:47 | doronel
To je sice pravda, že zesilovač zahraje, jen co umí, ale záleží také na tom, co mu dodáš za signál. Znám dost lidí, co nedají dopustit na Line Driver (samozřejmě kvalitní - Audison, Micro Precision - né ty od US Blaster a pod.) Tvrdí, že se přednes zlepšil v každém směru - detailnost, hloubka, scéna.
Sám jsem ho nezkoušel, protože mám 5V výstupy a nemohu to tedy potvrdit. Určitě to není všelék a nemusí to fungovat u všech zesilovačů ve stejné míře. Také ty kvalitní drivery nejsou za hubičku a proto by se to mělo nejdříve vyzkoušet na konkrétní sestavě, než to někdo koupí.
o 03.01.2008, 23:58 | noclue | Upraveno: 2008-01-04 00:01:04
harry, bavime sa o vykone zosiku v zakladnej kategorii, nie o sirke a hlbke sceny, tonalite, dynamike a rozliseni :-)

Tie lepsie radia maju min 4V vystupy, takze predzoslinit signal ma zmysel len pri zosikoch, ktore prijmu napr 8 a viac voltov na vstupe.
a k lacnemu si nikto asi Linedriver nekupi...

BT2-ka od audisonu je skvela vec, hlavne preto, ze das superobyc kable a mas lepsi vysledok ako s cardasmi
a este lepsi je Symbilink, ked ide rovno zo Zapco DA-menica napojeneho digitalne na nejake starsie Naka.

ked mam raz na zosikoch aj procaku 4V, tak je to dobre sparovane a gain mam na minime :-)
o 04.01.2008, 00:26 | doronel
noclue - hlavně, že se domluvíme. :-)
Samozřejmě se nebavím o zesilovačích v základní třídě. Tam to bude házení perel sviním. :-)
A nakonec tu nebyla nikde řeč, o jak kvalitní zesilovač se konkrétně jedná.
o 04.01.2008, 19:53 | Martin21
Je mi jasný, že ze zesilovače nedostanu víc, než umí. Ale dostanu ze zesilovače při 4V víc, než když rádio dává 2V? Teď nemluvím o kvalitě zvuku, ale o výkonu.
o 04.01.2008, 20:09 | Cenda
uz ti to tady kluci napsali = NE
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3616 sekund.