Navštíveno 1500x

Máte někdo zkušenosti s digitálním příjmem tv v autě? Má vůbec smysl do toho jít? Jak je to při jízdě?
[ Link ] Našel jsem tohle, tak přemýšlím, jestli do toho jít...
z tý stránky co si dal nekupuj vůbec nic, je to takový týpek v karlíně a co sem ošmatával ty innovatek výrobky tak to je horší než hrozný ........
pak to vidíš sám jak tady končej ty nounejm rádia s LCD a ty 2Din krámy za 8tis ......... proč se toho ty lidi po tejdnu zbavujou je zcela jasný .. . . .. .
jinak dvb-t sem v autě měl ......... otázka jestly to potřebuješ koukat na televizi když jedeš . .. . neměl sem aktiv anténu takže při pohybu se to nechytalo tam šel jen analog . . .. při stání normál telka šla s plnym signálem..... při sledování za pohybu potřebuješ aktivní anténu . . . .
Hmmm, tak díkes za radu... Mno, já si u něj koupil
[ Link ] A za ty love to náhodou není špatný... Jasně, že iva to nikdy nebude, ale jak říkám, za ty prachy celkem v poho...
to Djturtle:
Presne na tohle ted pokukuju, dej me blizsi info, jaky to je, jak jsi s tim spokojenje, proste vse. Co zastvba nejaky problem ? co zvuk ?
diky
Není to špatný. Zvukově to není nejhorší-počkáme, až to zapojím přes Helixe A4. Jen když máš nastavenej nějakej ekvalizér a ztlumíš to, tak trochu šumí... To já ale nepoužívám, takže v poho. BT není nic moc - mikrofon má malou citlivost, takže musíš mluvit hlasitěji. Taky to neumí vycucnout telefonní seznam z mobilu a neumí to zobrazit jména. Taky tomu vždy při spojení s telefonem vyjede a zajede displej. A co je největší vopruz, tak přetáčení. Dělá se to tím křížem napravo, ale musíš přetáčet 2x, 8x, 16x a pak to teprve začne hrát. Nebo můžeš použít DO, ale to není nejpohodlnější, pořád po něm šahat. Jo a taky nejde vybrat skladbu tapnutím na její název na displeji, musíš přeskakovat po jedné. Ale pokud překonáš tyhle všechny neduhy, tak je jinak dobrý. Zatím ani jednou nepřeskočilo, obraz je dobrej, naklápění do stran super, hlasitost ok, kvalita zvuku taky, množství vstupů a výstupů bomba, optiskej výstup asi taky super, ale ten nepoužívám. Ještě k tomu chci koupit buď anténu na tv, nebo zrovna set top box. Jo a sežralo to zatím jakejkoliv formát, co jsem mu nacpal, včetně mp3 z dvd, avi a tak...Kdybys chtěl ještě něco vědět, tak se klidně ptej... Ale já bych si ho klidně koupil zase...

04.01.2008, 15:18 |
Shr3k Djturtle: DVB-T za jízdy = pouze diverzitní tuner se dvěmi anténami.
No jeste bych doplnil, ze uplne stejne se prodava na aukru NOVE za 8900,- coz me zarazi ze nekdo na tom zrejem rejzuje vic jak dvojnasobek grrrr.
[ Link ] Myslim, ze to vsechnoo bude stejna kvalita
To co ams ty 9650,-
[ Link ]

04.01.2008, 15:22 |
clown njn ... otazka je, zda to ma hodnotu tech 10t :o)))
uz ted mi je lito ty A4
Ale to není stejné... Design jiný a Já radši koupím nějaké se zárukou, tzn. od Carmultimedia.cz, kterej je tam draží.
Clown: njn, ale na ivu nemám, takže zatím je tohle. A fakt to vůbec není špatný.Za ty love samozřejmě...

04.01.2008, 15:25 |
Arnie_one | Upraveno: 2008-01-04 15:27:38
to Djturtle:
Ja bych uvital DVD v aute kuli malymu a to moc.
Zajiamlo by me, zda to ma ISO kostku, nebo rozstepeny kabely a budu se s tim muset prat ? Byl u toho ramecek na zasezeni ?
Nastesti BT mam v Mio c520 ta umi vse, kopirovat seznam, posledni hovry prichozi atd. a mikrofon vybornej.
Mel bych to skutecne jen na DVD,MP3,RADIO nic ostatniho nepouziji.
Nezkousel jsi nejaky koncert v DTS (DVD-audio)? to b me moc zajimlo zda to prehraje, to by byla bomba pac to je uplne jinej zvuk
Dikyz a odpovedi
Jinka smaozrejem zaruka je velmi dulezita to souhlasim a za ty penize je to prave vic nez lakavy.
Jo a ještě grafika na displeji je jiná - to na co jsi poslal link jdou rádia, jejichž grafika vypadá jak z dob IQ151, nebo didaktik m basic.

04.01.2008, 15:34 |
clown DTS tohle fakt neumi, neb nema dekoder .., posila to po optice dal ..
tak kdyz se da za 17 koupit CLA, ktery je suprovy, tak bych si fakt pridal ..
resil jsem to samy ..., mladej vzadu v aute kouka na pohadky ..
misto dobry IVy 310 jety za 20 a 10 za procak jsem nasel na ebay rocni nejvyssi model od JVC .. vyslo to na 13.000 i s dopravou, processorem s dekodery atd ..zarukou .. hlavne plne demontovatelny, takze v aute nezustane skoro nic ..,
jen bych se fakt nehnal do extremu co nejlevnejsich MM HU :o) obraz na LCD neni vse .. to ovladani by mi dost vadilo ..

04.01.2008, 15:36 |
Shr3k 04/01/2008 15:25 Arnie_one: DVD Audio nepoužívá DTS, ale LPCM nebo MLP.
Myslel sem ze je to stejna kvalita jako DTS, kdyz koukam na koncert napr. Nightwish na stolnim) tak ten zvuk je markantne jiny a objevi se logo DTS na av reciveru. Pri DVD-AUDIO tusim DD

04.01.2008, 15:54 |
Djturtle | Upraveno: 2008-01-04 15:56:13
Iso to má... Jo a ještě něco. Je to trochu vystouplý z toho rámečku.
2 clown: Hmmm, tak to byl fakt super kauf. Jenže já jsem přes Ebay totální lama, takže tohle jde mimo mě. Já bych časem rád sehnal jetou ivu, nebo clarion, ale tady jsem ivu snad ještě neviděl...A clarion mi tady jeden utekl a další už se neukázal.

04.01.2008, 16:15 |
Shr3k 04/01/2008 15:46 Arnie_one: Tak to nemáš asi
[ Link ] , ale DVD Video s DTS zvukem. :o)
Arnie_one: DVD-Audio se hlásí jako DD, neb je tam i DD stopa, pro Ty co nemají DVD Audio přehrávač. Ten se zesíkem přes optiku, nebo coax nepropojíš. DVD Audio dostaneš do zesíku jedině analogově, nebo přes speciální propojení (Denon link, IEEE 1394, nebo nově přes HDMI 1.2 a výše). Takže pravděpodobně jsi DVD-Audio ještě neslyšel, neb je to zas někde jinde jak dts.

04.01.2008, 17:06 |
Shr3k Tuner#2: Přesně tak. V autě je 6kanál DVD Audio dostupné namátkou přes Alpine F1 a nebo - jako lowend - třeba JVC KW-AVX800.
Shr3k: Jsem zvědavý, kdy si konečně poslechnu v autě SACD :o) stejně jsou oba formáty pohřbené, ať žije vítěz MP3 :o)))
Ještě k DVB-T. V době, kdy tady v Plzni ještě nemáme vysílání ani zkušebně, v Domažlicích zapli zpět analog Novu kvůli problémům a navíc jsou Domažlice na jiné frekvenci jak Praha je to holý nesmysl. Smysl by to mělo, až by multiplex A byl na stejné frekvenci Domažlicema počínaje, Brnem konče, ale jestli se toho někdy dočkáme ví bůh...

04.01.2008, 18:17 |
clown Tuner .. jj MPšrot forever :o))))
to Tuner#2:
proc bych si neposlech DVD-AUDIo pres optickej kabel ? SPDIF, to neni zadny novy standard. Jinak ano mate pravdu na reciveru se znaci LPCM mam v tom trosku zamtek popripade bych mohl vyfotit.
Kazdopadne jde o to, ze je skoda , ze to DVD v aute nepodporuje :(
Mam reciver starecka Aiwa D97 ale nemel bych

04.01.2008, 20:49 |
clown protoze SACD a DVD Audio proste po optice ani koaxu neprojdou, umyslne
[ Link ]
DVB-T ma porad celkem slabej signal na to kdyz jedes v aute. Vyzkousel jsme celkem dost tuneru. Pasivni antena je uplne nemyslitelna. Tyto "levny" tunery bych nedoporucil. Kdyz zastavis na dobrym miste, tak signal obcas najdes ale to spise jen po Praze a podobne. Jak mile se rozjedes, tak je to v hajzlu. Navic nektery tunery pridavaj sileny barvy. Jediny co celkem funguje ale i tak musis mit dobrej signal, je pouzivat 2tunerovy prijimace a 2 aktivni anteny.
Ja mam v aute toto
[ Link ] a zatim se to osvedcilo nejlip. Montoval jsme to do nekolika aut a spokojenost. Kazdopadne ber v uvahu ze pokryti je zatim dost omezene.

04.01.2008, 21:23 |
Arnie_one | Upraveno: 2008-01-04 21:26:35
to clown:,
Neumim anglicky sel by strucny preklad na ten link ? diky
Je tam ta 3 moznost SPDIF

04.01.2008, 22:00 |
clown 3 moznost znamena,
1. ze DVD Audio disky, by nesmeli mit na sobe kod pro vypnuti digi vystupu .. , dle pozadavku vyrobce DVD ... dekujeme vsem palicum DVD, kvuli nim to je :o))
2. downmix na stereo .. s konverzi 16-bit/48 kHz PCM signal, vyrobci toto moc nemaji radi, protoze je to przneni zvuku na kvalitu CD..
3. downmix na stereo, ovsem s tim, ze je ponechan bitrate ..
a propos .. tohle je taky dokonala picovina ..
[ Link ] udelej si DVD Audio ..., ale to neni DVD audio .. to je jen DVD Video s logem DVD Audio a prehravanim .. btw. mam uzasnou jednu kompilaci ..
MP3 VBR 128 az 320 prevedenona pseudo DVD Audio, v audio datech DD 2.0 na 320kbit bitrate ..., starej kazetak Pioneer by to zahral lip :o))
Tak dekuju moc z toh ochytry nejsem :) takze to vlastne prehraju se snizenou kvalitou zvuku ?

04.01.2008, 23:08 |
clown jj 2.0
Arnie_one: Jak už psal clown, DVD-Audio ani SACD přes optiku ani koax v plné kvalitě nepřeneseš. U starším receiverů jedině přes 6 cinch do externího vstupu receiveru, pokud ho vůbec má. U novějších jsem psal, že ty možnosti už tam nějaké jsou. Jinak zmiňuješ tady Nightwish, ale to je klasické DVD video se zvukem v DD a nebo některé dts. DVD-Audio je disk, kde je jen zvuk a jsou k němu max. statické obrázky třeba s názvem skladby, u SACD je jen zvuk. Proto je ta kvalita o tolik lepší, protože u DVD videa zabírá velké množství dat obraz. Takže je otázka co považuješ za DVD-Audio? Aby jsi třeba neměl něco jako píše clown 04/01/2008 22:00
jak tu někdo psal o Innovateku.. Já si ho koupil a za ty peníze maximální spokojenost... Kupa lidí co to viděla měla taky okamžitě zájem, už jsem jich zprostředkoval hromadu a nejen rádií týhle značky. V neděli budu objednávat z Kanady další věci a jelikož je velkej zájem, udělal jsem i e-shop se základní nabídkou abych furt každýmu nemusel psát co to umí a podobně.. Ještě se mi nestalo že by s tím někdo nebyl spokojenej, teď budu objednávat už po pátý..
jak tu někdo psal o Innovateku.. Já si ho koupil a za ty peníze maximální spokojenost... Kupa lidí co to viděla měla taky okamžitě zájem, už jsem jich zprostředkoval hromadu a nejen rádií týhle značky. V neděli budu objednávat z Kanady další věci a jelikož je velkej zájem, udělal jsem i e-shop se základní nabídkou abych furt každýmu nemusel psát co to umí a podobně.. Ještě se mi nestalo že by s tím někdo nebyl spokojenej, teď budu objednávat už po pátý..
to Tuner#2:
Ano u koncertu se da prepnout z PL5.1 na LPCM symbol co koukam, a to je daleko lepsi nez hudba, jakby se pridalo vice nastroju a zesilela se hudba, vysvetluju to krkolome.
DVD-AUDIO co mam je opet NIghtwis (ONCE) par obrazku tam je jak rikas a zvuk tam ma 2GB zadne videjka, nebo neco podobneho. Na jedne strane je vyber DolbyDigital 2.0 a na druhe DOlby Digital 5.1 SURROUND a ta duha zminena je dle meho sluchu tak o 50% lepsi a kvlaitnejsi zvukova stopa to je proste parada.

05.01.2008, 14:09 |
clown k tem nightwish ... once .. ano to je jejich jedine DVD audio
The Band - Discography
Once [DVD-Audio] (2005)
Once [DVD-Audio]
Buy this DVD
Content
Tracklist:
1. Dark Chest Of Wonders
2. Wish I Had An Angel
3. Nemo
4. Planet Hell
5. Creek Mary`s Blood
6. The Siren
7. Dead Gardens
8. Romanticide
9. Ghost Love Score
10. Kuolema Tekee Taiteilijan
11. Higher Than Hope
12. White Night Fantasy
Audio formats:
- 24Bit/48kHz LPCM 5.1 surround (requires DVD-Audio player)
- Dolby Digital 5.1 surround (plays on all DVD players)
takze .. aby to hralo v DVD Audio jak vidis je treba DVD Audio prehravac ..
jinak si muzes pustit DD 5.1 surround verzi .. v buhvijake kompresi :o)
Tak zase sem chytrejsi kazdopadne ta DD 5.1 je super zvuk, ale reciver vyznacuje LPCM, tezko tedy rict zda se tomu da verit ? (je to aiwa av-D97) Zalezi tedy na prehravaci ne reciveru ?

05.01.2008, 17:40 |
Shr3k | Upraveno: 2008-01-05 17:42:24
24Bit/48kHz LPCM 5.1 přes S/PDIF neprojde protože maximální rychlost rozhraní je jen 3.072 Mbit/s, což odpovídá 24Bit/48kHz 2.0. Více viz
[ Link ] 24Bit/48kHz LPCM 5.1 potřebuje bez MLP komprese 3x tolik.
Arnie_one: Ano DVD přehrávač musí umět kromě DVD-Video i DVD-Audio, což ne všechny umí. Nejlevnější je teď ze značkových Pioneer:
[ Link ] za 5tKč a jinak to začí na cca. 9 - 10tKč za přehrávač, který zvládne vše. Pokud máš AV receiver s 5.1 vstupem, tak ho propojíš 6x cinch kabelem a posloucháš plnou kvalitu DVD-Audio.
to Tuner#2:
Ja mam Kiss dp-1100 drive Finlux DVD F-2501 to bylo drahy divko.
Arnie_one: Nerad Ti kazím radost, ale první link ve vyhledávači:
[ Link ] SACD: ne
DVD-Audio: ne
Takže jedině nový DVD, např. ten Pioneer není špatnej za tu cenu a podmínkou je mít na AV receiveru Externí 5.1 vstup! Bez toho ani jiné DVD nekupuj, neb DVD-Audio ani SACD nepřipojíš.