Navštíveno 1211x

09.01.2008, 17:13 |
DaveX Chci se zeptat jak moc velký vliv má nasměrování repráku SW??? Všiml jsem si že většina lidí ho má nasměrovaný na 5 dveře.. ale jak jsem ho nasměroval do bočnice tak se mi zdálo že to hrálo o něco lépe.. Díky předem za názory..
ideální by mělo být namíření na tebe, což je nejkratší vzdálenost, když to je do dveří, tak posloucháš dá se říct odrazy i když teda nejen ty samozřejmě. Na ty pátý dveře se to šteluje ze dvou důvodů, zaprvý je to poměrně praktický a většina boxů je tak udělaná aby kopírovala sklon sedaček a zadruhý je to asi efektní při otevřenym kufru. Já přecházim na namíření do stropu (bez plata), ale ne každej chce přijít o plato. Co se týče namíření do bočnice, asi je to dost individuální pro každý auto
Escudo Musím tě opravit že to není ani tak kvůli vzhledu to natočení o kufr ale k získání větších DB je možné že někteří neví o co jde ale to je fuk
DaveX - no je to možné že je to lepší když máš bednu zešikma protože každý typ auta má jinou rezonanční hodnotu a tím pádem se to v každém typu auta nese jinak já mám třeba sw nahoru při otočení o kufr mám rozdíl 3 db ale směrem dolů
Aligátor: no tak věřim že u tebe je to trošku o něčem jinym :o)) bral jsem to ze svýho pohledu, což je poslech. U tlakařiny je to alchimie
Nechci se moc vmíchávat,ale natočení vs. zvuk je nejméně duležitejší z měničů, oproti
střředobasum,středum,výškám, vyšší freq, je více směrově závyslá, takže zde bych rozebíral jen pojem závyslost polohy na výsledný tlak

09.01.2008, 19:35 |
dddd já teda myslím, jak oizo, nekde jsem četl,že basy pod ted nevím přesně 80Hz se šíří všemy směry, páč ostatní repra již jsou směrovější
hlavne ucho by ucho vubec nemelo poznat odkud z jakeho smeru basy prichazeji...

09.01.2008, 19:39 |
DaveX jjjj jako jdoizo, ono já jsem to tak svým způsobem myslel ale jinak napsal..
spíš uvažujte tak, že člověk slyší od do,, 20Hz ušima neslyšíš :-) , pokud ano, tak např, obrazně 5% ,ale jinak jinými smysly
jiank se omlouvám za hrubku :-.) závYslá
Ale realita je takova, ze to vliv proste ma. Zrovna jsem to ted resil, mam v kufru malej box (20L) takze jsem ho zkousel umistit ruzne a vzdy to melo vliv jak na tlak, tak na charakter zvuku.
jako Radek, mluvil jsem z vlastí zkušenosti, vzhledem k tomu že moje rádio nemá časovou korekci a nejrychlejší odezva byla při namíření do stropu, tak to tak bude zakomponváno
Přesně jako RadekFM a Escudo. Má to vliv. Například u kombíku je to znát nejvíce. Pokud se nasměruje sub na 5. dveře a pak např. bokem, tak jsou rozdíly dost znatelné.
na výsledný charakter zvuku, to určitě ano, než se to dostane k poluchačovi, tak vlněni projde x věcma , takže částečně souhlasim s Rad,Esc,Harrym
P.S. Esc : dorazil Clárouš?

10.01.2008, 21:22 |
Escudo | Upraveno: 2008-01-10 21:22:16
jd: ježiš omlouvám se že jsem ti nedal hned vědět, já ten den přijel pozdě z práce a druhej den sem na to nevzpoměl, mám ho doma :o)) ty jsi řikal že máš i návod?
musim kouknout :-)))) asi jo, nemám hlavu jako kůň :-)