Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Vliv natočení SW na zvuk??

o Navštíveno 1211x o
o 09.01.2008, 17:13 | DaveX
Chci se zeptat jak moc velký vliv má nasměrování repráku SW??? Všiml jsem si že většina lidí ho má nasměrovaný na 5 dveře.. ale jak jsem ho nasměroval do bočnice tak se mi zdálo že to hrálo o něco lépe.. Díky předem za názory..

o 09.01.2008, 18:01 | Escudo
ideální by mělo být namíření na tebe, což je nejkratší vzdálenost, když to je do dveří, tak posloucháš dá se říct odrazy i když teda nejen ty samozřejmě. Na ty pátý dveře se to šteluje ze dvou důvodů, zaprvý je to poměrně praktický a většina boxů je tak udělaná aby kopírovala sklon sedaček a zadruhý je to asi efektní při otevřenym kufru. Já přecházim na namíření do stropu (bez plata), ale ne každej chce přijít o plato. Co se týče namíření do bočnice, asi je to dost individuální pro každý auto
o 09.01.2008, 18:08 | Aligátor
Escudo Musím tě opravit že to není ani tak kvůli vzhledu to natočení o kufr ale k získání větších DB je možné že někteří neví o co jde ale to je fuk

DaveX - no je to možné že je to lepší když máš bednu zešikma protože každý typ auta má jinou rezonanční hodnotu a tím pádem se to v každém typu auta nese jinak já mám třeba sw nahoru při otočení o kufr mám rozdíl 3 db ale směrem dolů
o 09.01.2008, 18:12 | Escudo
Aligátor: no tak věřim že u tebe je to trošku o něčem jinym :o)) bral jsem to ze svýho pohledu, což je poslech. U tlakařiny je to alchimie
o 09.01.2008, 18:40 | jdoizo
Nechci se moc vmíchávat,ale natočení vs. zvuk je nejméně duležitejší z měničů, oproti
střředobasum,středum,výškám, vyšší freq, je více směrově závyslá, takže zde bych rozebíral jen pojem závyslost polohy na výsledný tlak
o 09.01.2008, 19:35 | dddd
já teda myslím, jak oizo, nekde jsem četl,že basy pod ted nevím přesně 80Hz se šíří všemy směry, páč ostatní repra již jsou směrovější
o 09.01.2008, 19:39 | michal_smsmsm (A)
hlavne ucho by ucho vubec nemelo poznat odkud z jakeho smeru basy prichazeji...
o 09.01.2008, 19:39 | DaveX
jjjj jako jdoizo, ono já jsem to tak svým způsobem myslel ale jinak napsal..
o 09.01.2008, 20:18 | jdoizo
spíš uvažujte tak, že člověk slyší od do,, 20Hz ušima neslyšíš :-) , pokud ano, tak např, obrazně 5% ,ale jinak jinými smysly
jiank se omlouvám za hrubku :-.) závYslá
o 10.01.2008, 07:20 | RadekFM
Ale realita je takova, ze to vliv proste ma. Zrovna jsem to ted resil, mam v kufru malej box (20L) takze jsem ho zkousel umistit ruzne a vzdy to melo vliv jak na tlak, tak na charakter zvuku.
o 10.01.2008, 10:00 | Escudo
jako Radek, mluvil jsem z vlastí zkušenosti, vzhledem k tomu že moje rádio nemá časovou korekci a nejrychlejší odezva byla při namíření do stropu, tak to tak bude zakomponváno
o 10.01.2008, 16:17 | doronel
Přesně jako RadekFM a Escudo. Má to vliv. Například u kombíku je to znát nejvíce. Pokud se nasměruje sub na 5. dveře a pak např. bokem, tak jsou rozdíly dost znatelné.
o 10.01.2008, 20:48 | jdoizo
na výsledný charakter zvuku, to určitě ano, než se to dostane k poluchačovi, tak vlněni projde x věcma , takže částečně souhlasim s Rad,Esc,Harrym

P.S. Esc : dorazil Clárouš?
o 10.01.2008, 21:22 | Escudo | Upraveno: 2008-01-10 21:22:16
jd: ježiš omlouvám se že jsem ti nedal hned vědět, já ten den přijel pozdě z práce a druhej den sem na to nevzpoměl, mám ho doma :o)) ty jsi řikal že máš i návod?
o 11.01.2008, 09:48 | jdoizo
musim kouknout :-)))) asi jo, nemám hlavu jako kůň :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3201 sekund.