Navštíveno 3159x

Prosím o radu Chtěl bych vyměnit woofer v kufru. Teď mám tubu od Blaupunktu ale přemýšlel jsem o tomto Hifonicsu
[ Link ] ale potřeboval bych poradit jestli je uzavřená ozvučnice dobrá nebo se podívat po nějakém bassreflexu. Převážne poslouchám Scooter a taneční věci. Děkuji za radu
uzavřenka je samozřejmě dobrá :)
samozřejmě jak pro koho,ale proti jakýkoliv tubě to bude o něčem jinym.na taneční věci se obecně doporučuje bassreflex,ale mě tlačí i uzavřenka.asi si u někoho poslechni,páč někomu bassreflex jen huhńá a někomu uzavřenka tlačí :)neni všechno černobílý

23.02.2008, 04:30 |
Peta_R19 | Upraveno: 2008-02-23 04:31:18
ThomasLamb: pokud seš z okolí plzně, můžeš poslechnout ve VW golf III uzavřenku HFi (tudíž slabší SW) a uvidíš jak hraje přesně a i slušně tlačí :-)
já si myslím, že pro tebe bude nejlepší BR, podle mě nechceš uplně přesné basy, ale velké a mohutné
Neda se rict jestli je uzavrenka dobra. Jde o vkus, o to jaky mas auto a i co na tom poslouchas. idealni je zajet za neky kdo ti pusti oboje a vyberes si sam. Ja osobne mam uzavrenku a jsem spokojen.

23.02.2008, 10:07 |
Kapka (M)
taky jsem kdysi mival bassreflex..ale nejak se mi furt ten zvuk nezdal..tak jsem zbouchnul uzavrenku..a spokojenost...

23.02.2008, 11:30 |
mendo treba vyskusat, nie kazdy basak je vhodny do uzatvorenej a opacne. posledny basak co som mal bol skor na SQ mal som ho v BR a nebolo to vobec poznat ze je to BR, len kopak to malo trocha slabsi co by uzavreta asi vylepsila. treba sa hlavne spolahnut na usi...

23.02.2008, 13:07 |
MaxxT jestli poslouchas scooter, tak urcite je lepsi uzavrenka, protoze ty basy jsou hodne rychly a kratky, jestli poslouchas hip hop a jsou tam dlouhy basovy tony, tak doporucuji bassreflex.
dost rozhodující je i to, že udělat pro sw vhodnej basreflex nebo štěrbinu neni moc jednoduchý, nemyslim udělat díru a protáhnout tim trubku, ale vybrat nejvhodnější průřez a délku, na uzavřence neni moc co řešit a dá se říct že výsledek je na 90% zaručenej, u BR je to někdy docela laborace tak aby zahrála většinu věcí
Dobrá koupím ten Hifonics Prý je to dobrý sw A pokud nebude stačit dokoupím druhý Zesík(Mac Audio Z4200) by měl oba zvládnout
Se Spookym jsme zkouseli takovou zajimavost jeden bassak v bedne s BR vs. uplne stejne bassaky, ale dva v uzavrence. Vyhrala bedna s BR, ale mozna ze ta uzavrenka byla na pikatschu postavena.
co se SPL na basech týká, basreflex musí vyhrát uplně vždycky. není možné aby reproduktor nebo někdy dokonce dva hrály hlasitěji než ten samý v basreflexu (na basech)..
Crashpc: No to zavisi prece na frekvencnim rozsahu. Pokud je BR dobre navrzenej (s malym cinitelem jakosti, jak se na HIFI slusi), tak je citlivost BR a uzavrene ozv. od hornich frekvenci smerem dolu +/-stejna, akorat BR zacne ztracet citlivost na nizsich frekvencich nez stejnej objem u uzavreny ozvucnice; na druhou stranu BR zacne ztracet citlivost sice niz, ale s 2x vetsi strmosti.
Pokud ovsem nekdo navrhne BR tak, ze ma vysokej cinitel jakosti a huci mu to na 80Hz, tak udela samozrejme vic hluku, nez uzavrena ozvucnice, a to klidne o 10dB. To ovsem s HIFI podle me nema nic spolecnyho.
A za dalsi: kazdej basak neni vhodnej pro bassreflex. Mez pouzitelnosti je do Q=0.5, max mozna 0.6.
Neznam konkretni parametry tech basaku, o kterych se tu mluvi...

27.02.2008, 16:48 |
Crashpc | Upraveno: 2008-02-27 16:49:22
souhlas. osobne bych nad Qes 0.4 s basrefeflexem nesel. pak ten zvuk opravdu uz neni moc pevny.
tady se ale mluvilo o jednom a tom samem reproduktoru, a tam pracuje basreflex na rozsireni spodni casti rozsahu vzdycky. at ma reproduktor cinitel jakosti jakykoli 0.2 nebo 1.... i kdyz je jasne jak asi bude huhlat takovy reprak s Qes 1 a basreflexem .