Navštíveno 1326x

25.02.2008, 13:39 |
DaveX V sobotu jsem zapojil do auta 2 zesilovače, 4k stealth cca 4x60W RMS a 2k shark taky cca 2x60W RMS.. Napájecí kábel mám 16qm který mám v distribučním bloku rozdělený na 2 x 10 qm a ty jsou přivedeny k zesilvoči.. Zesilovače mám ukostřeny kábly 10qm a baterka je ukostřena kábelem 16qm + 10qm.. z rádia mi vede 1pár RCA kabelů který je rozdělen 2 Y rozdvojkama a je zapojen do 4k a ten je propojen RCA kabelem s 2k.. (pro upřesnění) a na stal mi takovýto problém: Zapojil jsem SW na 2k za účelem, abych zkusil jestli všechno šlape v pořádku, hrálo to v pohodě asi 5 min, pak jsem vypl rádio, po chvíli jsem ho zapl a na zesilovači začla svítit kontrolka PROTECT.. 2. zesilovač taky nejde.. Myslím, že sem to nezatěžoval nějak moc, že by se to spálilo, a že ty zesilovače taky nejsou nijak extra tak bude chyba někde jinde.. Dokáže někdo poradit??
Zkus signaly zapojit na druhej a zjistis zda je to signalama nebo zesikem.
mozna ten 4k vyndat z auta a kouknout na nej, popr kontrola remote

25.02.2008, 13:58 |
DaveX Já jsem to zkoušel už, ikdyž zapojím jen ten 2k tak pořád svítí PROTECT :) a ten druhý nejde.. nevím v čem mám zradu...
Nevyždímáš jen baterku? tím se ti vypne rádio a pokud nemá zes minimální napájecí napětí,tak ti taky může svítit protect
u mě byl problém s nedostatečnou kostrou !
předtim hrál,pak se přezapojil a šoupnul do mdf a najednou nehrál.taky svítil protect.... a stačilo to pořádně ukostřit a šlape jak má.tak to zkus,za to nic nedáš

25.02.2008, 18:20 |
DaveX Tak mám nové poznatky.. Strejda přinesl zesilovač z práce a normálně mu tam šel.. zapojil jsem ho a nešel :-D druhý zesilovač jsem zapojil a když jsem přikládal a odkládal kábel REM tak blikala kontrolka zelená, takže vše OK a když jsem přišrouboval REM na pevno tak nesvítí.. takže si myslím, že to bude asi baterkou (perionka obyčejná 44Ah) a bateriovýma svorkama, že to nedává zesilovačům potřebné napětí nebo nevím..
perionka neni moc idálka,takže ze kušeností, jak jsem psal, baterka moc neni ideální
Jak je to dlouho co jsem ti to rikal DaveX???))))))) Ze to bude baterkou?!))) Jinak mam jine icq

25.02.2008, 20:45 |
DaveX jj bohužel musím počkat na novou.. Je to lacinej šunt bohužel :-D minule sem ji zkusil dobít a najednou zes šel, tak uvidíme ráno, snad to půjde aspoň do té doby než bude baterka ale pochybuju.. zkusil jsem už snad všechno...
docetl sjem to odo konce tak aterka sry :)

26.02.2008, 09:18 |
DaveX Dobré ráno všem, tak jsem přes noc dobil baterku a jednoznačně to dávám za vinu jí.. všechno teď jde normálně, takže musím počkat na novou baterku :)