Navštíveno 4607x

Takže som s tím začal aj ja na sezonu... Komponenty - Nakamichi CD-400, Morel Hybrid Ovation, DLS A4 a A3 woofer asi Morel Elate po prípade JL 12w6...
Kedže som auto nedávno kupil, musel som začať všetko odznova... tlmenie a kábeláž je po vybratí komponentov najdôležitejšie...
zašal som s káblovaním v motorovom priestore výmena baterky, výmena origoš kábla medzi baterkou a alternátorom na 35 qmm a natiahnutie napájacieho kábla v priereze 50 qmm pripevnenie ANL poist. puzdra...
Potom prišiel na rar vytlmenie auta čo ešte stále nemám dokončené, spravil som zatial predné a zadné dvere potom ešte nasleduje strecha a kufor...

Môj verný pomocník :D

No zatial to vyzerá takto ešte musím s kamošom napojiť elektrické stahovanie okien nalepiť ANS na tapacír a na výkend asi začnem s posluchom a s laborovaním kam dat výšky :)
pěkná čistá práce. pochvala
P.S. kde kupuješ a za kolik ty oplety na kabely?
jako texmur -pěkný a čistě provedený
p.s. repro kable to jsou jaký ?
jinak myslím že morel je obzvlášt vhodnej na aktiv -tip do budoucna
Dakujem, oplety aj kábel mám z fi hifol su to Neotechy Sound Stream 2x3 a 2x2 mm...
Morely budem mať napojené bi-amping, som zvedavý na zvuk :)

04.03.2008, 23:23 |
Cenda akoda toho zakryteho stredobasu, jinak pekna, cista prace
Rozmýšlal som že si vyrežem tapacír ale vo fabii je problém na pravých dverách, keby bol reprák vysunutý pri zatvorených dverách by sa kastlík nedalo otvárat, a to je škoda...
2 frantobmw: moc pekne, cista prace ;-)
jsem zvedavy, co reknes na finalni zvuk. Jinak ten pes je vybornej - vypada jako tichy zabijak :o) (prozradilo ho prave ucho :-) )
taky řešim ten nablblej tapec,celkem koukám že si tam nacpal i mřížky...
nepamatuješ si výšku mezikroužků?
Hybridy bych taky asi hodil do aktivu,ale aspon tu vyhybku vyzkoušíš :)
Jinak teda krásně čistá práce,to mam co dohánět :)
Cenda:myslíš že schovanej středobas bude hodně znát?
buddha: ano schovany stredobas je pocut, ako povedal robo machan... "hra to tak jaskynne"
stracaju sa tam trocha detaily.... ale je to o prioritach....
ja som mal uz 2 morely pod tapacirom, vadi to teraz sa robia komplet nove tapaciry.....
franto: cim chces otvarat kastlik za jazdy, v lavej mas mobil a v pravej ovladanie hlasitosti :D :D :D (jedine, ze zvladas nohou)
na umiestnenie vysok urcite vyskusaj aj miesto tesne pri stredobasoch s natocenim hore na vodica....
noclue: díky za poznatky,mam dvoje tapecy,jedny už rozřezaný a právě jsem myslel že by to vypadalo nenápadněji...
ale priorita je jinde,takže spíš vymyslim nějakej lem tý díry kolem repro.a s výškama budu hodně laborovat,uvidíme kde nakonec skončej.
franto sorry za ot :)

05.03.2008, 09:24 |
mendo nebudem tu uz franta vychvalovat ,nachvalil som ho dost :D S Noclue suhlasim, mal som niekedy iridia v dverach trocha utopene aby vosla seriova mriezka...jaskyna jak svina!. dal som dole mriezky a zvuk sa otvoril min o 30% proste zmena ako keby tam boli uz ine repra,potom som pridal este medzikruzie a membrana uz trcala trocha nad tapacirom a bola to tiez zmena(bez natocenia)-hold 2w. Teraz som sa nastval ,startol priamociaru nakydal zivice a spravil ozvucnice s miernym natocenim ,uz bude ale 3w.

05.03.2008, 09:26 |
mendo BTW: podla tej fotky to nieje az tak zretelne vidiet ale zda sa mi ze plast tapaciru zasahuje do plochy membrany, vyrezal by som to a dal tam priezvucnu tkaninu :-)
Fantom: osobně jsem měl jak W6 tak i Elate na DLS A6... kdyby si chtěl poradit, stačí napsat

05.03.2008, 15:44 |
Cenda Martin odpovedel za me :-) u 2way je to vubec pruser.
zajímala by mě jedna věc nač měnit kabel od alternátoru pokud neměním alternátor za silnější ten origo kabel by měl snést jeho plný proud a ztráty by měly byt v normě kabel bývá docela krátky.má to nějaký význam???
lebo das lepsi :-) a vyznam to ma pri starsich autach...
moc pekna prace... klobouk dolu... moc libi!!
Milan díky a čo sa týka môjho miláčika máš svätú pravdu :D
Noclue: Keby to bolo na mna tak miesto kastlíka by tam vysel Elate woofer nalaminovaný, ale mám aj druhú polovicku čo tam stále hrabe svojimi "dôležitými vecami" :)
Čo sa týka toho tapacíra najprv to budem skusať bez toho potom to nahodím a vypočujem si rozdiel ked to bude také zlé ako tu píšete tak to spravím a vyrežem si dieru a dám tam priezvučnú tkaninu...
Dal som tam aj mriežku reproduktora aby sa membrána nedotýkala tapacíru, takto na vnutornej strane bližšie k repro tapacír nenasedí na fest ale je tam cca1cm čo som vyriešil s jedným samorezom :) Tie medzikružia maju 36mm výšku...
Jdoizo: to by ma zaujímalo napíšu ti ....
Kábel od alternátora som menil hlavne aby to vyzeralo lepšie, bo tam bola sériovka max 8 qmm... :)
Ináč díky za názory postupne budem fotky pridávať...
Ináč viem, že aktív by bolo lepšie, ale namám žial ani také rádio ani zosík s čím by to bolo možné spraviť. Zosík určite by som nemenil,a otestoval som pár autorádiií s filtrami a procesorom atd ale žial ešte ani jeden ma nechytil zvukovo tak, ako Naka. A bol tam medzi nimi aj Pio 88, Cla 958... Zase Dex a podobne je zase iný level...
už si někam upíchl vejšky?
já s nima musim taky hodně laborovat,tak by bodla inspirace :)

09.03.2008, 17:31 |
mendo len franto ma pasiv bez TC
NO takže dneska mám malý test Morelov za sebou, vyskušal som bi-amping aj normalne zapojenie s premostením zosíkom na 2x250W...
A musím povedať že bi-amping sa mi nepozdával od prvej chvíle, proste ten výkon 4x80W je pre Morely málo.
Potom prišla premostená A4-ka a všetko sa zmenilo...
Basy sa spevnili a začali hrat presne a prekreslene, proste parada.
Takto som snimi spokojný :D
S výškami som troška laboroval... presne nad stredobasmi a potom pri trojuholníkoch.
Ešte som sa nerozhodol na 100% ale pri prvom variante bol ten prejav kompaktnejší a pri trojuholníkoch sa to troška odtrhlo ale zároven sa scena zdvihla...
takže konečne mám predné dvere dokončené a výšky namontované...

mě nakonec skončily v růžku sloupku A.
ted ještě vymyslet jak je přidělat.
co ty mřížky?budeš řezat?

11.03.2008, 19:57 |
mendo franto mi spominal ze ziadny pocutelny rozdiel s tapacirom a bez nespozoroval. tak asi nebude sa nist rezat
no,tak já asi snížim kroužky a prubnu druhej tapec :)
Dneska som si troška zase tlmil :D

začal som tlmit kufor....

16.03.2008, 09:17 |
Ricci Franto, by ma zaujimalo, naco si tam nechal tu morelacku mriezku ked mas repro pod mriezkou na tapacire? :-)))

16.03.2008, 10:12 |
mendo mne sa to nahodou tak paci:)
Troška som si vytuningoval RCA :)
Ricci, preto lebo sa mi membrana stredobasu dorážala na tapacír a vzgalo to pri väčších výchylkách... takto nemá šancu :)

franto bud tak hodnej a porad mi jak si dostal čudlik na zamykání skrz ten plech se stahovačkou? :)
Díky moc....