Navštíveno 2419x

06.03.2008, 22:22 |
Susi | Upraveno: 2008-03-06 22:24:05
Zdravím všechny,
poraďte, musí být komponentní třípásmo automaticky lepší, než dvoupásmo? Zvažuju, jestli to, či ono... Mám BMW E39 a ve dveřích je možnost usazení celkem tří reproduktorů - klasika výška ve sloupku, dál (zřejmě) střeďák cca 5cm a bas 13cm. Docela malý basáček, co?
Mám zesik GROUND ZERO HYDROGEN GZHA 4150X a chci s ním táhnout přední repra + sub.
Nechce se mi řezat tapec. Poradil byste mi někdo s těmy předními komponenty? Nějaká zkušenost?
Budu rád za jakékoli info. Díky.

06.03.2008, 22:27 |
Cenda zalezi na cenove relaci a narocnosti-pozadavcich posluchace. Ne vzdy plati, ze cim vic prouzku, tim vic Adidas. Pod 10t nema smysl o 3 way ani uvazovat.

06.03.2008, 22:31 |
Susi Zajímavý. Proč pod 10tis. o něm neuvažovat? Rozhodně do nich nechci pustit tolik...

06.03.2008, 22:38 |
Susi Předpokládám, že za tu cenu kvalitu neseženu... Že? :-/
Co byste mi doporučili?
hlavne dvere u e39 nejsou uplne idealni takz spis poresit poradne nejdriv stredobas

06.03.2008, 22:52 |
Susi Jo, to určitě nejsou. Co máš namysli tím "pořešit".... ?
videls nekdy jak to vypada pod tapecakem?
chce to vic nez jen namontovat repraky

06.03.2008, 23:02 |
Susi Říkám narovinu, že většina z vás se v tomhle určitě vyzná lépe než já. Jsem, řekl bych, pokročilý začátečník a právě proto se na vás s důvěrou obracím. Pokud se občas hloupě = nezkušeně zeptám, pochopte.....

06.03.2008, 23:07 |
Susi | Upraveno: 2008-03-06 23:08:44
To: kral007
Ještě jsem to sundaný neměl... Rád bych si tu hudbu udělal sám a věřím, že to zvládnu. Zřejmě máš s "E39" zkušenost - budu rád, když poradíš.
ja k tomu nebudu mit asi zadny fotky, ale repro je tam dost nestastne reseny, 13cm v plastovejch kapsach ktery visi ve dverich
pokud budes chtit pod puvodni otvory tak neni moc na vyber, pokud rozrezes tapec mas vic moznosti, treba jako to mel pavel_528

06.03.2008, 23:17 |
Susi Už Xkrát jsem na tomhle fóru četl o instalaci pavla_528. Dalo by se tohle někde (na webu) prohlédnout? Jakákoli inspirace bude jen ku prospěchu. Ale ten tapec mě štve....
pavel to mel pres tapec, bude to nekde v historii fora, nekdy 2005 a nebo mozna jeste na autohifi.cz

06.03.2008, 23:31 |
Susi Hmm, zkusím zapátrat.

06.03.2008, 23:43 |
Cenda sam sis odpovedel. Okolo 10t, spis neco pres, se uz da poskladat slusny 3way, ale pod ty penize radsi dej na kvalitnejsi 2 pasmo.
zkus prohledat www.showyoursound.nl
napr.:
[ Link ] pripadne mi pisni na mail, poslu ti nejaky fotky z instalaci.
souhlas s Cendou, ja bych tu cenovou hranici skoro jeste zvednul vyse...

07.03.2008, 09:26 |
Susi Cendo, díky za odkaz, snad chytnu nějakou inspiraci.
Říkáš poskládat? Asi bych radši koupil set s výhybkou od jednoho výrobce... Obávám se, že bych tohle dobře "neposkládal".
Rád si prohlédnu i Tvoje fotky, můžeš mi je poslat na sli2sli3@seznam.cz.
Problém je, že ta kapsa ve dveřích má asi 3l a nevím, jestli se najde reprák, kterej v tomhle dokáže zahrát. A fakt se mi nechce řezat...
Jen pro informaci, jsem ten typ člověka, co si rád při jízdě poslechne kvalitní muziku a občas to pustí s kamarádama u ohně a tak... Nechci jezdit po soutěžích. Určitě nepotřebuju Hi-end výrobky, stačí mi "kvalitní" reproduktory s dobrým poměrem cena/výkon a odpovídající zatížitelností (100W rms) Nebráním se i starším....

07.03.2008, 12:23 |
Cenda nejsou moje, ale poslu ti je v nedeli. Napisu si tady poznamku :-)
do 3l ti zahraje tak stredak, na stredobas zapomen. Aspon ja o zadnym nevim, co by mohl hrat pod 5l.
2 Susi: Vybydou mi tu RA163.3 od místního člena... Pokud bys měl zájem ozvi se... Na ceně bysme se snad i dohodli... ;)
susi: u 3pasem je najvacsi prusvih vyhybka.... na tu mnohi vyrobcovia "zabudaju" a preto by som vacsinu 3Pasiem videl ako full aktiv repro....
Ono ta hranica 2/3P je niekde okolo 800-1000Eur, lebo 2-pasmo v aktivnom zapojeni ti pri dobrom nastaveni zahraje lepsie ako 3pasmo v pasive... Samozrejme su vynimky, ale malo...
uz priemery BMW repro su smiesne... 5cm stred :-) 13cm stredobas.....
normalna vyska (morel MT23) ma priemer okolo 45mm, normalny stred nejde pod 8cm....
su 13-ky, ktore zahraju v 3-4litroch ale pod 100Hz od nic nesmies vela cakat...
cize bud 2pasmo s 13-kou a "obetujes kick" alebo prerobis dvere...

07.03.2008, 16:24 |
Susi Takhle by měly vypadat ty plastový kapsy pro repra. Fotky mám tady z fóra (díky harrymu :-))
Myslíte, že by se daly nějakým způsobem zvětšit? Vím, že lidi zabývající se car-audiem si poraděj téměř s čímkoli. Co kdybych kus toho bazmeku uřízl a nechal reproduktor víc "dejchat"? Co by se teoreticky stalo?

07.03.2008, 16:24 |
Susi | Upraveno: 2008-03-07 16:31:49
Sakra nějak mi sem nejde vložit to foto, takže zde:
[ Link ]

07.03.2008, 16:43 |
Susi KizdnoH: to trojpásmo vypadá skvěle, potřebuju ale ještě nějakej čas, abych si pozjišťoval všechny info a mohl se rozhodnout, jestli je potřeba brousit kudlu na tapec. Ten 16cm basák tam teď prostě nenacpu. Za kolik by byly? klidně můžes psát i na email..
noclue: pokud, jak říkáš, obětuju kick, ale kvůli basám dám do kufru uzavřenej sub, tak bude při poslechu ta mezera hodně citelná??
musis vyskusat... nie je 13-ka ako 13-ka...
ja mam 16-ky, ktore poriadne nekopu a nevadi mi to....
my davali do e39 540i set od Fusion EN-CM525 - 13cm kompa za 2500,-kc
ten plats polepili sikadampem a hralo to slusne

07.03.2008, 20:21 |
Susi noclue: samozřejmě, jenže jak vyzkoušet? :-)
kral007: díky, konečně konkrétní zkušenost. Pokud máš dobrou zkušenost, rád to udělám stejně... Jen jsem o těch Fusionech moc informací na netu nenašel. Samo, ještě se podívám. Lidi mi celkem doporučujou DLS.
To tlumení udělám 100% taky.
susi: neni problem to probrat osobne, ta 540i je z prahy, jen po zasahu servisu je nekde proberem, jeste se to k nam nedostalo na opravu
Fusion v praze k videni u nas nebo v escape6.cz tam se na ty 13cm kompa muzes podivat, my stehujeme firmu takze to jeste nekolik dni potrva
tu jedna montaz z DE

Andrian Audio A130 in aperiodisch bedämpften Originalgehäuse in der Tür
Andrian Audio A25T in meinen Alukapseln an die A-Säule

07.03.2008, 20:57 |
Susi kral007: jasně, určitě bysme se mohli domluvit.
noclue: super fotky, díky! Tak nějak bych si to představoval. Jen mi povězte, má to několikanásobný oblepování sikadampem (nebo čím) nějakej smysl?? Těhle pár fotek mi určitě hodně pomůže...
v podstate lepis ozvucnicu, cim viac sika, tym viac fun... abcha, nie je to uzavreta vid flies 07/03/2008 20:33

08.03.2008, 00:03 |
Susi OK, čím víc, tím líp.
Ještě jsem to neměl rozebraný. Ta kapsa není uzavřená?? Máš asi namysli udělat to stejně jako na té fotce. To rouno má, předpokládám, svůj smysl.
to rouno je aperiodicke tlmenie, pozri prispevok
[ Link ] tam je to popisane preco... repro je prave aj tam spominane AA 130
btw tento typ ozvucnice bol aj v lime beatli

08.03.2008, 12:20 |
Susi Promiň, ale na mě musíš víc Polopaticky.
Co znamená "aperiodické" rouno? Z toho přízpěvku nejsem úplně moudrý a upřímně, z uvedených parametrů AA reproduktoru rozumím tak 1/5. A německy nemluvím. :-(
Poradíš mi, které parametry jsou pro mou instalaci důležité - podle čeho vybírat?

08.03.2008, 13:02 |
Susi