Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Tak jsem si postavil novou bednu

o Navštíveno 1650x o
o 08.03.2008, 17:49 | cendler
Tak jsem se nudil a trochu předělávám zase muziku, mám SW Hertz ES300 a měl jsem ho v BR, udělal jsem si uzavřenku na 25L, basy jsou teď víc precizní a prostě je to teď mnohem lepší poslech. Jinak jsem to dělal z 25mm MDF. Ještě to chci udělat, abych když dám dolu loketní opěrátko, na zadných sedačkách, tak aby šel vidět ten SW, ale nějak musím vymyslet, jak vyříznout díru do sedaček, protože tam mám takový plast a za ním železo ze sedaček. Tak kdyby někdo měl nějaké zkušenosti, tak bych byl rád poučen.
Co na to říkáte?

foto k příspěvku  od cendler

o 08.03.2008, 18:48 | Mááša
tak jestli je spokojenost se zvukem, tak není co řešit ..

ale zdá se mi jako zbytečnost dělat to z 25mm MDF ... :)
o 08.03.2008, 19:25 | kucik
to tlumení je teda hustý,vždyť ti tam nemohl zůstat žádný objem ne
o 08.03.2008, 20:03 | Verano
kucik: ne asi:D:D
o 08.03.2008, 20:48 | Susi
Toho tlumení je fakt dost... :-))

Lidi, jaký máte zkušenosti s tímhle SW? Na jaře si plánuju ozvučit svoje nové vozítko a HERTZ ES300 je zatím favoritem. Dle výrobce mu stačí jen těch 25L v uzavřence, tím mi taky vyhovuje. Cendlere, jak jsi celkově spokojen? Doporučil by mi někdo něco jiného?
Díky moc a nezlob se, že jsem se takhle vloudil..
o 08.03.2008, 20:53 | mishan
kucik: toho tlumení tam je sice dost, ale cendler určo ví co dělá a právě proto , že je uzavřená, tak je tam toho tolik. Já slyšel BR bednu přesně s takovým množstvím tlumení a nechápal sem jak to parádně hrálo ,takže v uzavřence to musí být luxus
Susi: Hertze sem měl , sice HXko, ale zvukově moc dobré, jediné co bych já možná zvolil je SW od Audiosystemu, ty hrajou taky moc slušně
o 08.03.2008, 21:18 | cendler
Tak toho tlumení tam není zas tolik, tak akorát ;-)

Susi : mám tenhle sw, asi něco kolem půl roku a jsem docela spokojený, i když bych někdy bral něco jiného, ale zase někdy říkám, že se to ani nedá poslouchat jak mě bolí uši zněho. Ale pokud by jsi o měl zájem, tak napiš a třeba se dohodnem, teď bych ti kněmu mohl dát jak uzavřenku tak BR na 56L, ale jak jsem psal v té uzavřence zabere to v kufru o dost míň místa a hraje to lépe na basy. Nerozvybruje to auto jako BR, ale na moji muziku (HIP HOP) úplně super. Jinak jako každého Hertze musíš pořádně krmit, jinak nezahraje, někdy bych ti ho klidně mohl pustit v autě. Já ho krmím 398RMS.
o 08.03.2008, 21:44 | Susi
To ho krmíš pořádně. :-) Tím pádem mám asi slabý zesík - [ Link ]
Doporučili byste mi nějakej konkrétní SW do uzavřenky? Chci tam pustit polovinu výkonu.
To mě štve, myslel jsem, že mu bude těch 240rms stačit...
o 08.03.2008, 22:08 | cendler
Susi : no když přijedeš tak klidně ho u tebe vyzkoušíme, ale podle mě by to taky mojlo stačit, ale co vím o Hertzech, tak chtějí nakrmit, aby zahrály. Ikdyž jsem ho před tímhle zesíkem krmil nějakýcm nezměřených 200RMS a taky to bylo dobrý, ale chce to vyzkoušet, jinak škoda dneska jsem byl v Praze pro nové kolečka a teď tam doufám dlouho nepojedu.
Doporučit SW je těžké, podle toho co posloucháš, čím ho krmíš a do kolika peněz.
o 08.03.2008, 22:18 | myrryn88
cendler:cau,taky posloucham hip hop a chystam se postavit bednu,ale fakt nevim co je lepsi jestli uzaverka nebo BR.Porad??
o 08.03.2008, 22:29 | Susi
Poslouchám taky hip hop, elektronickou hudbu, na dtuhou stranu mě neurazí třeba 80 léta. :-)
Rozhodně preferuju SQ - uzavřenou ozv.
Zesík zatím nemám zapojenej (viz. link), zátím plánuju co a jak. když někdo poradí, budu rád.

myrryn88: pokud chceš hlavně "dunět" a nevadí ti trocha zkreslení, dej BR a pokud chceš mít kvalitní a čisté podání basu (né tak pronikavé), vol uzavřenku. Toť, s trochou nadnesení, můj názor.
o 08.03.2008, 22:41 | cendler
chlapy já to ještě nemám pořádně otestované, tak stímhle zatím neporadím, ale zítra si dám hodinku na testování a napíšu.
Já jen doufám že sem někdo napíše, kdo v tom má taky praxi

myrryn88 : jak píše Susi, pokud chceš hlavně dunět, tak nejlepší je BR a máš to takový univerzál pro všechen styl hudby. BR bych řekl, že rozduní auto a víc tlačí, uzavřenka je zase o kvalitu poslechu, ale zase pokud máš dobrou bednu, tak to s autem dělá divy :-D
o 09.03.2008, 06:57 | buddha
Já ho mam ted taky,ale mě teda nesedí :)
mam ho v bassreflexu a ty tlaky to neni nic pro mě :)
takže jsem pořídil náhradníka,kdyby měl někdo zájem ...
pouštim do něj o něco víc než cendler a když jsem ho poprvé pustil tak jsem málem opustil auto :))))
o 09.03.2008, 11:29 | Susi
Tak nevim, asi to ještě přehodnotím.. :-/
Cendlere, napiš jak Ti to hraje v uzavřence - to mě mooc zajímá. Díky.
o 09.03.2008, 14:34 | cendler
Susi : no psal jsem to tady už, co jiného ti mám napsat, nejlepší je si to poslechnout, tak přijeď u uvidíš sám ;-)
o 09.03.2008, 20:45 | Susi
Ok, asi jsme se špatně pochopili. Já regoval na tvůj poslední příspěvek - psal jsi, že to ještě nemáš pořádně ozkoušené... I tak díky za info a možná Ti dám vědět ohledně toho boxu. Za kolik by případně byl?
Dikec.
o 10.03.2008, 02:42 | cendler
Napiš mi na ICQ a nějak by jsme se dohodly.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3297 sekund.