Navštíveno 1797x

Zdravím,
prodejci a znalci, jakým kabelem by jste spojili referenční cd player s hybridním zesilovačem?
5m je standart...
Zdali nějaký mogami, Audison, aj? dělal už někdo avizovaný a plánovaný test sig. kabelů?

12.03.2008, 22:09 |
koren
Co můžu radit ze zkušeností z home audio, tak záleží na konkrétních komponentech a nedá se říct obecně, který kabel je lepší. Čím nižší bude výstupní impedance zdroje signálu, tak bude vliv kabelu méně znatelný až vůbec neznatelný. Obecně nejlepší vodič je stříbro, nejlepší materiální izolant je teflon a na konektorech rhodium. Perfektní kabely konstrukčně dělá u nás p. Kraut (Krautwire), bohužel jsou díky teflonové izolaci dost tvrdé a málo ohebné, což je do auta problém. Pak se mě líbí Monitor cable - dnes už In acustic, něco málo od Audioquestu, Kimber Kable. Doma jsem nakonec skončil po různých testech na Beldenu. Kabelů a značek je spousta, hodně znich ale ale předražených vůči konstrukci. Doma to jde díky metrovým setů vyzkoušet (kabely půjčujeme), ale v 5m do auta to bude už horší oříšek a nevím zda dostaneš opravdu 100% radu co zvolit. Tady to bude 100 lidí, 100 názorů.
postavit doma v obyvacke a skusat..... s 0.5m pozicanymi
[ Link ]

12.03.2008, 23:24 |
koren Tuner#2: a co vzduch jako izolant? jen se ptam,rad se necham poucit
tuner to co píšeš vím :-) ale pokud vezmeš 10 kabelu, tak mají, pokud neberu přenos obecně, mezéí výstupnéí a vstupní, tak kvalitu dielektrika ...
obecně nejlépe vychází asi Mogáče, Diabolo XLD taky neni vudbec špatné
¨
Frenkie: s Aiv nemám uzkušenosti ani nevím obecnou referenci
tuner: kdyby to mechanicky šlo, tak tam dám Dudek cable one :-)
jdoizo: tak se pořádne mrkni na ten odkaz od korena, AIV je docela nahoře...
koren: Proto jsem napsal: "nejlepší materiální izolant je teflon"

13.03.2008, 12:12 |
koren Tuner#2: jasny,uz to vidim;-)
zkusim ty AIV, a vezmu i od AIV 4qmm 4,00 Black planet twist pletenej

13.03.2008, 21:04 |
koren tak pak poreferuj
ja mam nakonec spadeno na vzduch...
Koren: ale u vzcduchového máš jen vymezený prostor pro vzduch a při deformaci kabelu je to poměrně na pytel ne?
jdoizo: Známej laboruje s kabela už několik desítek let a vzduch bylo první co mě nedoporučil, neb to opravdu při ohybu mění vlastnosti.
ano, proto jsem to tu vypíchnul; každý kdo má trochu šajn
o problematice, tak vzdych by taky řekl ne zvlast do auta