Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > BOSE

o Navštíveno 2481x o
o 14.03.2008, 01:29 | kuchta
Chlapy nevite zda se daji nekde sehnat repro BOSE?Nebo se delaji jen na urcite typy aut?Nikde na netu sem zadne určene do auta nenašel(jen samy domaci kina atd).Slysel sem to hrat v audi A6 a ozvuceni ma prave od firmy BOSE a je to fakt parada jak to hraje.

o 14.03.2008, 08:12 | mendo
mam len vysky,keby si nezohnal daj vediet vala sa mi to v sufliku
o 14.03.2008, 12:20 | Shr3k
To není těmi repro, ty jsou na tom to nejlevnější. BOSE systémy používají silnou ekvalizaci, přizpůsobenou na míru každému autu. Nicméně tato ekvalizace je fakt drsná.

Jinak jsou zpravidla 2 Ohmové.
o 14.03.2008, 12:36 | kuchta
Shr3k:Myslíš že by Americka firma(myslim ze americka) konila kvalitu zvuku nejakou ekvalizací???Rekl bych ze vetsina amerik je na tom se zvukem perfektne.Ale netusim tak se nebudu hadat.Ale diky za nazor.
o 14.03.2008, 13:57 | Pavel02
Musím souhlasit se Shr3k-em, zatím co jsem slyšel, tak to bylo za hodně peněz a málo muziky.
V porovnání s běžnou sériovkou to může hrát i dobře. Ale za ty peníze se to dá určitě udělat mnohem lepší.
o 14.03.2008, 14:37 | Shr3k
kuchta: Ovšem, to je trik, jak BOSE dělá s malými náklady tak "příjemný" zvuk (ve skutečnosti jen líbivý lidskému uchu, ale jinak totálně vzdálený realitě). Když si to pak změříš, zjistíš, že vpředu je zpravidla použita ekvalizační křivka typu U a vzadu naopak obrácené U. S tím, jak se hlasitost zvyšuje, tak vpředu ta křivka zplošťuje, až dosáhne efektu stejného jako zadní.

Pro každou BOSE soustavu jsou pak zabíjející:
- vysoká hlasitost, kdy vyžadujete nějaké basy (basy generované BOSE jsou jen umělé)
- hlasité vokály a sólokytary - poslouchat Bonnie Tyler nebo Steva Vaie na BOSE, to je utrpení
o 14.03.2008, 14:51 | kuchta
Pavel02,Shr3k:Diky za odpovedi.Nemam s BOSE zadnou skusenost tak sem se chtel zeptat.Jen se mi libylo jak to hralo.Takze asi ruce od BOSE pryč ze???Diky za upozorneni.
o 14.03.2008, 14:57 | Pavel 528
jenze oni ti tady pisou o celem systemu co bose montuje do ruznych aut a ne jen o repro,na ktery si se ptal....
jinak musim souhlasit se Shr3kem,mam v audi taky system bose a hraje to presne takto jak pise....
o 14.03.2008, 15:43 | kuchta
A jak je na tom kvalita jen samotnych repro???
o 14.03.2008, 20:44 | Tuner#2
Samotné repro bežně ani v distribuci nejsou a jinak BOSE je opravdu silně cenově přemrštěná značka na to jaký zvuk z toho leze. Zrovna nedávno jsem montoval kino, jen repro za 50tKč a zvuk hroznej. I sestava od Jamo za dvacku hraje lépe.
o 14.03.2008, 23:25 | Nismo.Power
souhlas se shr3kem , akorát výtka že tomu tak je jen v německejch vozech....... u mě v americkym je to uplně naopak a proti audině mi to hraje fakt mnohem líp ..... ekvalizací se bose v americe nesere, jediný co dělaj je systém "pohlcování" okolního hluku kterej funguje jak v mym staršim tak v novejch caddy ten novější systém na jedničku
o 15.03.2008, 02:15 | Shr3k
kuchta: Obyčejné papíráky, maximálně polypropylen.

Nismo.Power: BOSE zhusta ekvalizuje všude a vždycky, je to jejich způsob, jak nahradit drahé reproduktory, poznáš lehce třeba při zapojování JL Audio CleanSweep, nebo Alpine PXE-H650, případně RF Sixty. Tebou zmiňovaný Audiopilot je jedna z DSP funkcí dražších systémů od BOSE. Mimochodem z aftermarketu ji má snad jen Blaupunkt Bremen.
o 15.03.2008, 19:18 | Nismo.Power
Shr3k : slyšel jsi Bose 4.0 v cadillacu ? je to myslim 3tí nejdražší soustava co kdy dělali do auta , dražší je v Esclade takže taky cadillac ......ten první byl myslim snad dělaj ted do nějakýho Maybacha :)
Bose 4.0 má 8ch zesík , 425RMS komplet , 3x 7cm repro v palubce pouze vejšky středy, 20cm přední dveře tlustý 2,5cm na dokreslení basů , 16cm klasika repro zadní dveře a 12" SW zadní plato ....tlustej 3,5cm .. . . . . při tomhle výkonu už nemusej nic moc ekvalizovat...........
jinak papíráky , nevim, když jsou upravený pro vlhkost takže nějak impregnovaný tak papár je jedna z nejlepších membrán díky velice nízký váze....... jinej materiál začíná tam kde by papír už neudržel výon

jsem s Bose spokojenej ale co se tohohle topicu týče tak stavět z BOSE nesehnatelnejch komponent normál autohifi je nesmysl....... BOSE dělá pouze na míru a pak to tam montuje automobilka..... i kdyby si sehnal komponenty z jinýho auta a nacpal je k sobě do auta tak nikdy nedosáhneš toho jak to udělaj oni když to dělaj na míru :)
o 15.03.2008, 20:24 | Shr3k
Nějak netuším, proč mi to píšeš, srovnatelná sestava je třeba i v každé Mazdě RX-8/CX-7/CX-9. Stále stejné technologie (CenterPoint, AudioPilot, případně 5.1), stále stejné, resp. různě poskládané komponenty.

BTW odkdy BOSE uvádí RMS výkon, BOSE přeci zásadně žádné parametry u svých systémů neuvádí? ;o)

A co se týče toho, v jakém autě je jaký BOSE, stačí se mkrknout na [ Link ]
o 16.03.2008, 10:44 | Crashpc
Mám takovej názor že bose umí s málem vykouzlit právě ten pěknej zvuk. co se ale funkčnosti, a poměru SPL/cena týká, tak je to docela předraženej šrot.
o 16.03.2008, 14:44 | wattman
..on taky človek pro Highend si Bose nekoupí..:-)Ale pro"prachatý"spotřebitele je to malý a hraje to hezky.Má to dobrou dynamiku a starej radio budík v šedým plastu od Bose hraje lépe,jak většina dnešních all in one systémů..Slyšel jsem 5.1 za 200tis..a jako joo..tuším,že následně byl test v S a V a hodnocení taktéž dobré i pro poslech 2.1 stereo.

Nismo psal o těch lepších zástavbách do aut-brzy mne čeká poslech Mark Lewinson tuším s 19 repro udělané pouze pro akustiku Lexusu LS-tak jsem docela zvědav.:-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3352 sekund.