Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Aktivní zapojení??

o Navštíveno 5694x o
o 14.03.2008, 11:46 | Parma
Zdravim chlapi, potřeboval bych poradit..mám oktu kombi a nevím, zda mám zapojit repro tj. focal K2 kompo na 4 kanál zesák Mac Audio aktivním zapojením. Vím co to znamená,ale nevím, co je lepší, zda aktiv(vyhození vyhybek) anebo klasicky zapojit přes vyhybky.
Mám to pro svůj poslech. No a podle rozhodnutí, zda aktiv či pasiv bych potřeboval rádio...
Na aktivní zapojení toto? Alpine CDA-9853R, Pioneer DEH-P88RS
Na pasiv toto? Alpine 9884, Pioneer DEH-P5900MP
Spíš bych preferoval ty Alpiny, sám nevím..předem díky

o 14.03.2008, 11:59 | prohifi.cz
no, zda aktiv nebo pasiv, tam je odpoved jasna - urcite aktiv ;-)

a radio na nej budto P88RS nebo Alpinku 9887ku s imprintem:
[ Link ]
+
[ Link ]

a dostanes z toho moc dobrej zvuk
o 14.03.2008, 12:04 | Pavel02 | Upraveno: 2008-03-14 12:06:31
nelze dát obecně platnou radu. Většinou (zdůrazňuji že většinou) je lepší aktiv. Ale má to spoustu uskalí. Chce to už nějaké zkušenosti. Podle komponentů které jsi uvedl bych to v tomto případě viděl na pasiv. Ale je to dáno spíš jen mojí zkušeností se zasilovači Mac Audio, nikdy jsem jim nefandil a nepřišel na chuť. Naopak K2 (zřejmě K2P) řadím vysoko. Nebo ti prostě nezůstane nic jiného než zvolit rádio (a to bych ti i doporučil) které umí aktiv a zkusit obě varianty.
Milan to zjednodušil, ale dá se stím tak souhlasit. K pasivu se můžeš vrátit celkem snadno.
o 14.03.2008, 13:12 | mendo
ak by si siel do Alpine 9887 a nastavil to cez Impirit, tak kludne mozes ist do aktivu
o 14.03.2008, 16:02 | mishan | Upraveno: 2008-03-14 16:03:34
Parma: tak po dlouhých debatách a výběrech rádia sem dal jednoznačně na Pio P88 RS mel sem hodně luxusní kompa Velocity jak na pasivu tak pak i na aktivu a ten rozdíl je jak když sedneš z favorita do oktávky...neskutečný... ted na tom mám Morely Hybridy a do pasivu bych už nikdy nešel..
samozřejmě se to ale projeví vetšinou kvalitníma komponentama... a já sem zrovna nešetřil ;-)
v Tvem připadě by tak velký rozdíl nemusel být pozorovatelný.....
o 14.03.2008, 20:27 | martan01
jj potvrzuji ze 88RS je poradne radio. Mam ho i v pracovnim aute :-)

foto k příspěvku  od martan01

o 14.03.2008, 20:40 | mendo
pio 88rs je pre mna co sa tyka vhladu a funkcii top vo svojej triede. zvukovo je 9887 s impiritom natom mozno lepsie ale vhladovo,funkciami,dysplejom a celkovym vypracovanim je to grc
o 14.03.2008, 20:44 | Ondry 2.0 20v
tak klucí a já nevim o čem se bavíte.o co jde?vysvětlí někdo neznalímu?
o 14.03.2008, 21:34 | noclue | Upraveno: 2008-03-14 21:36:43
parma davat retazec
P88/9853 --- MAC Audio --- K2P je somarina, nehnevaj sa, ale slusnejsie sa to neda napisat... Tie komponenty si zasluzia poriadny zosik... nieco z triedy audison VRX, Genesis, atd...

Davas super radio, slusne repraky a shitovy zosik ... Ako to bude hrat? Tak ako najslabsi clanok v retazci.

mne to vychadza pri P88/Alpine s imprintom, slusnom zosiku, normalnych repro kabloch (ziadna noname 2x4mm dvojlinka), normalnych cinchoch a K2P v AKTIVE na velmi slusnu zostavu.... Uz to len poriadne nainstalovat..

Edit> vseobecne aktiv hra zivsie, dynamickejsie, da sa lepsie nastavit scena, nakolko skoro nikto nema stredobas pri vyske a tak su rozdielne vzdialenosti k uchu....
o 14.03.2008, 22:39 | mishan
martan01: no kua ty si ale rozežraný :-DDDD ;-)
o 14.03.2008, 23:18 | ivls
ted jsem vydělával vše z auta - proto raději označené kabely, abych pak nešílel z toho kterej je kterej
jak tam vyhybka byla, tak tam zase bude - podle mě pokud vyhybka, tak je velké plus když umí bi-amping zapojení - kvůli časovým korekcím a středobas si zaslouží větší výkon - pasivní zapojení pohltí více šumů a podobných neduhů
je lepší koupit radio s kterým uřídíš aktiv a můžeš zkoušet obojí

foto k příspěvku  od ivls

o 15.03.2008, 00:50 | Parma | Upraveno: 2008-03-15 00:55:51
To Mishan:Řikáš, že K2 není zas až taková kvalita..? No koukal sem na bazarku, a padli mi do oka tydle "Morel Dotech Ovation 6". Myslis si, že bych udelal lepe..? Mozna hloupa otazka pro profika, ale ja se zase v tom tak supr neorientuju...:-)
o 15.03.2008, 01:05 | Parma
To Noclue: Si myslis, ze bych teda mel dat lepsi zesak jo..muzu se zeptat, co bys tak doporucil..kolika kanal, model..jinak k tem kabelům, to si fakt myslis, že mám davat 2x4 qmm..? To je moc ne..preci na kabeli staci mensi průřez, nechci zase, aby cena kabelů přeskočila cenu rádia:-) Mohl bysi treba nejakou tu značku doporucit,treba i ty signaly, na tech dost zalezi. Ono je na trhu hafo druhu,ale vybrat ty kvalitni je nekdy problem, díky
o 15.03.2008, 01:11 | Parma | Upraveno: 2008-03-15 01:13:00
Jinak chlapi díky za ten typ radia, ale mam problem, tlacim to do dvojky okty a ta ma zelene podsvicenou palubovku a cernej plast..obavam se, ze by tam ta 88rs moc svitila. No a prave proto mi na aktiv zapojeni padla Alpinka 9853-vim, že na to budete nadavat, hlavne kvuli tomu glide touch a že je to starej model a nema tolik fce,jako modely 08,ale treba prave proto, že nema tolik fce by mohla byt po zvuk.strance lepší=neokrajena jako treba 9884,která prave ty fce ma a zvukově nic moc. Předem díky
o 15.03.2008, 01:19 | noclue
Parma: lepsi zosik urcite ano... na aktiv 4 kanal, na pasiv 2 kanal

reprokable su dolezitejsie, ale ani cinche netreba odflaknut... s kablami je to trocha zlozitejsie ako len hrubka... dolezita je konstrukcia, to dolezite nebolo "2x4qmm" ale "noname dvoujlinka"

dobre kable su tu
cinch metraz - dlzku si mozes samozrejme dat napajkovat podla potreby - pri signaloch nejde o trojite tienenie, ale celkove o konstrukciu... [ Link ]

repro
[ Link ]
[ Link ]
mal som ich a v danej cene tazko najdes nieco lepsie....

treba si uvedomit, ze kupit repro z 2-3 ruky je ovela lacnejsie ako ho dobre nainstalovat, nakablovat, vytlmit, nakrmit (zosikom).... aj hybridy su dobre repro, pre moj vkus lepsie ako K2P... v aktive mozes spojit K2P stredobas s vyskou MT22(Hybrid) alebo MT23 od Morelu....
o 15.03.2008, 01:48 | Parma
To Noclue: Ty mi teda davas s tema kabelama...:-) a ja si myslel, že tam hodim nejakou no name kabelaž 2x1,5 qmm...a k tem repro, stredobas bys ponechal K2 a výšky teda od morelu..A celkově, kdyby ses mel rozhodnout, zda K2 anebo Morell..dik
o 15.03.2008, 01:53 | noclue
ja mam morel, sice o 2 serie vyssie... ale predsalen morel
o 15.03.2008, 02:21 | Shr3k
noclue: Ty somárino, on především nepíše, na jaký zesilovač MacAudio to chce napojovat. Co když to budou dva Fearless Two a jeden Fearless One hm? ;o)
o 15.03.2008, 02:23 | Shr3k
Parma: Už se to tu řešilo. Ceny Alpine klesají podle kurzu dolaru, nemá na ně vliv jestli je něco funkčně našlapané nebo ne. 9853 prostě měla v době vydání jinou cenu než 9884.
o 15.03.2008, 02:28 | Shr3k
Jinak co se týče tloušťky kabelů ... je sice hezké, že to natáhnete 2x4mm, ale ani trochu vám nevadí ty tenké drátky, kterými jsou připojeny cívky k terminálům. :o)
o 15.03.2008, 04:11 | Cenda
temer vzdy lepsi aktiv, jak pasiv s origo vyhybkou (ne vsak se stavenou pro konkretni situaci, tam to neni jednoznacne) a jak zminil noclue, je potreba se vyporadat s rozdilnou vzdalenosti menicu. Pak je dalsi vec, co je vlastne skutecny aktiv. 4k s jednim zdrojem, dost casto osulenym, to fakt nevytrhne :-)

osobne bych Morel moc s nicim nekombinoval. At si rika kdo chce, co chce.
o 15.03.2008, 08:10 | mendo
Parma: Ak by si chcel zosilovac pre aktiv tak Remco predava VRX 6.200 za slusnu cenu.
Ku kablom. nepodcenoval by som to pri komponentoch strednej triedy uz treba aj nato mysliet,ked som menil za neotechy(noclue posielal link) rozdiel tam bol dost pocutelny a fakt za minimalne peniaze. To iste aj signaly,proel za tu cenu fakt good. Na SK maju tieto kombinacie na odost drahsich zostavach. Jedny proely predavam v sekcii predam ak sa ti nechce pajkovat:))
o 15.03.2008, 08:59 | noclue
shr3k: nesmies uz tolko hulit tie MacJointy, potom si za klavesnicou moc Odvazny.
Najlepsiu seriu Phase Evolution -- Opus som mal a bol to celkom dobry (pozor, nie skvely) zosilovac... mac audio opus osekalo a spravilo z toho fearless seriu...

cenda: to s tym 4kanalom je v tejto triede asi naj riesenie, lebo 1x lepsi 4kanal (presluchy medzi kanalmi cca 60dB) je lepsia varianta ako 2 lacnejsie 2kanaly...

mendo: na aktiv ked uz tak 6.420 DIREKT, alebo prerobit... natvrdo zapojene (nevypnutelne) filtre na to 6-kanali stali uz par ludi nervy, ked zistili, ze to co chcu proste na tom zosiku nejde nastavit
o 15.03.2008, 10:30 | mendo | Upraveno: 2008-03-15 10:32:24
noclue:to uz nieje velka investicia. Roman Navara prerabal na direct [ Link ]
Za tu cenu sa da spravit slusna SQ zostava s jednym zosikom
o 15.03.2008, 15:02 | Shr3k
noclue: Kámo, jointy nejointy, zdá se, že ty mluvíš o koze (MacAudio Fearless 1000,2000,4000) a já o voze (MacAudio Two, One).

Buď tak hodný a až budeš mít nějaký Two nebo One po ruce, rozdělej si ho a žasni...
o 15.03.2008, 16:03 | mishan | Upraveno: 2008-03-15 16:07:55
Parma: héééj..já jsem o K2 nic přece neřeeeeeeek :-D... ;-)
ty kompa neznám tak je nemužu soudit, jen sem psal co sem měl za kompa já a zkušenosti s nimi a vím jak perfektně hrály....a jak by lehce tem morelum co mám ted v poho sekundovali, ikdyž jejich cena je skoro třetinová....
kdybych nemusel, tak bychje neměnil ;-)
Co se týče Dotechu, tak ty neznám, přes Morely je odborník Milan...
Pokud nechceš nějak moc invetovat, tak ti uplně s přehledem mužu doporučit ty Velocity, je to typ Vpc 172. Fakt po zapojeném aktivu na pio zvuk úžasný a stojí 7500 ,-.....ty kompa zná strašně málo lidí, ale dám za ně ruku do ohně, že hrajou skvěle....a nebudu sám, že Milane?? :-D
A dovolím si tu napsat, že by byly i lepší než Dotechy ;-)
o 15.03.2008, 21:09 | Biturb
Ja mam dotechy, a hrajou neskutecne..
mam je sice v pasivu na JVC AVX 33, ale i tak jsem naprosto spokojeny!!
o 15.03.2008, 21:34 | mishan
Biturb: záleží hodně na tom,co jsi měl předtím ;-)
mě by třeba ted Dotechy vubec neohromily ;-) tím ale nechci říct, že jsou zlé :-)
o 16.03.2008, 02:12 | noclue | Upraveno: 2008-03-16 02:14:05
shr3k: ak sa Ti pacil fearless TWO pri tychto dvoma Ti padne sanka :-D

Zapco
[ Link ]

Genesis
[ Link ]

foto k příspěvku  od noclue

o 16.03.2008, 06:46 | Biturb
mishan: tak jasne!:))
To chapu, ale ja mel predtim PB es6c na no name radiu:)
takze asi tak...
o 16.03.2008, 09:09 | TomasSI
Myslim si Focal K2P sú velmi slušné ropro a v zapojení s Genesis Dual mono aj ked iba v pasíve dostaneš velmi slušný zvuk. Samozrejme že na aktív je to zasa podstane ďalej ale je to otázka ďalšej investýcie a to môže byť niekedy prekážka. Narovinu povedané kombinácia Pio 88rs K2P a napr.Genesis v aktýve je bomba ak by si chcel isť o kategóriu vyššie tak už to bude neporovnatelný finančný skok za podstatne menší prínos vo zvuku. ja som to spravil a viem o čom to je. Nechaj si poradiť a budeš spokojný.
o 16.03.2008, 09:19 | TomasSI
Myslim si Focal K2P sú velmi slušné ropro a v zapojení s Genesis Dual mono aj ked iba v pasíve dostaneš velmi slušný zvuk. Samozrejme že na aktív je to zasa podstane ďalej ale je to otázka ďalšej investýcie a to môže byť niekedy prekážka. Narovinu povedané kombinácia Pio 88rs K2P a napr.Genesis v aktýve je bomba ak by si chcel isť o kategóriu vyššie tak už to bude neporovnatelný finančný skok za podstatne menší prínos vo zvuku. ja som to spravil a viem o čom to je. Nechaj si poradiť a budeš spokojný.
o 16.03.2008, 09:25 | Ricci
Ovsem na fekaly s vynimkou Be serie uz vdaka zvukovemu charakteru ich vysok jednoznacne odporucam ist do aktivu
o 16.03.2008, 11:43 | mishan
Biturb:jj, asi jak já sem přešel z Oxygenů na ty Velocity... (ne na nounejm radiu) :-))) skok uplně někam do jiné dimenze, tekže vím jak se citíš při poslechu ;-)
o 16.03.2008, 16:17 | Parma
To Mendo: Kde prosimte prodavas ty proely..asi sem slepej..dík
o 16.03.2008, 16:21 | Parma
To Cenda: Dobře, aktiv vsichni jednoznacne potvrdili..ale jak si psal, má to i svá úskalí..jak píšeš vzdálenost menicu a tak..co si pod tim mam predstavit? Dobře, u aktivu vyhodim vyhybku, napíchnu kabel na zesák..a dál? To už tápu. Mohl bys to nejak přiblížit, díky
o 16.03.2008, 16:25 | mendo
[ Link ] keby nieco kontaktuj ma na icq 343469088
o 16.03.2008, 16:32 | Parma
To Shr3kt: Promin,ale nevim, proc resis cenu 9853 versus 9884, na tu jsem se neptal. Jasne, ceny klesaji a naopak podle dolaru, to ano.Ptal sem se na typ rádia, všichni potvrdili Pio 88, ale jak sem psal, obavam se barvy a jasu tohoto radia. Proto se ptam, zda stary model 9853, který mi byl doporucen na aktiv zapojeni je dobra volba.I tak, že je to rok staré radio ma jinou cenu, než treba 9884..
o 16.03.2008, 17:18 | Cenda | Upraveno: 2008-03-16 17:19:39
Parma: to je pomalu na slohovku. Stručně a jednoduše:

vzdálenost měničů - reproduktorů. Vzhledem k tomu, že nesedíš uprostřed, máš od sebe měniče v různé vzdálenosti. V případě použití různých zesilovačů i tam mohou vznikat další relativní zpoždění. Tím pádem ti reprodukované pásmo chodí v čase z každého měniče jinak (relativně k posluchači). Pomocí časových korekcí zpozdíš signál jdoucí na jednotlivé kanály. Výsledkem je (nebo spíš by měla být, podle toho, jak se ti to podaří sladit) scéna v plné šířce celého auta a hloubce, s dobrým fokusem (nástroje jsou dobře rozeznatelné, ve správné pozici, nejsou "roztažené" a pod. Když zavřeš oči, dokážeš naprosto jasně definovat pozice jednotlivých nástrojů), scéna by měla být "rovná". Nejlíp si to poslechnout, abys měl jasnou představu, jaký je výsledek.

v principu vyhozením pasivní vyhybky nahradíš aktivní, ať už v řídící jednotce (procik, radio), nebo externí. Pak zvolíš strmosti a dělící frekvence. Nikdo ti obecně neřekne, co konkrétně máš volit, protože to záleží na konkrétní situaci a komponentech.
Osobně bych se u 2 pásma držel s dělící frekvencí mezi 1800 a 2500 Hz a vzhledem k tomu vybral komponenty, které toto dělení snesou. Což je můj osobní názor, není to pravidlo. Pod nemá cenu chodit, 25-28mm kalota ti nazahraje se správným objemem, nad při instalaci v klasických pozicích (středobas u nohou, výška na A sloupku) je znatelnější odtržení pásem. Záleží dál na vyzařovací schopnosti měničů, zvlášť při vyšších frekvencích je většina citlivější na směr a charka se i radikálně s úhlem mění.
o 16.03.2008, 23:12 | Shr3k
noclue: Od jisté doby preferuju praktickou stránku věci, takže mě high-end a autě vůbec neoslovuje. Nemám totiž (a nikdy mít ani nebudu) BMW 760Li, abych to mohl správně vychutnat a při 150 km/h na dálnici je mi úplně fuk, jestli hraje MacAudio, nebo Audison Thesis.

foto k příspěvku  od Shr3k

o 16.03.2008, 23:18 | Shr3k
Parma: Já taky neřešil cenu, ale to, že se 9583 od 9884 zvukově neliší (zvuk obětovaný funkčnosti). Poukazuju jen na to, že je cena u 9884 nižší, protože je menší kurz dolaru.
o 17.03.2008, 07:14 | mendo
ja by som tieto dve alpiny preskocil a siel rovno do 9887
o 17.03.2008, 14:03 | cila
Pridam aj ja trocha do tejto diskusie. Nakolko sa tu preferuju komponenty ktore mam aj ja (zatial len na skrini) neda mi nenapisat par viet. Cize ak to zhrniem zostavu P88RS, focal K2P, Audison VRx 4.300 budem zapajat jednoznacne na AKTIV s tym rozdielom, ze chcem pouzit naviac 2x BTX 2.0 na prenos symetrickeho signalu VRx - P88RS. Ohlasy som pocul su celkom priaznive pre toto symetricke zapojenie. Nostro ma s tym vacsie skusenosti :-). Co je horsie predal som JL 12"W6v2 a chcem ho nahradit 10"W6v2 k zosiku DLS A6. Hoc testy hovoria ze 12"JL a DLS A6 idu k sebe verim, ze to tak bude aj s 10". Ci sa mylim? Aky sub 10" by sa dal hodit este na DLS A6 ????? Zosik sa mi uz nechce menit. Sorry ze som sa sem vsupol ale myslim, ze sa to tu hodi.
o 17.03.2008, 14:04 | cila
Pridam aj ja trocha do tejto diskusie. Nakolko sa tu preferuju komponenty ktore mam aj ja (zatial len na skrini) neda mi nenapisat par viet. Cize ak to zhrniem zostavu P88RS, focal K2P, Audison VRx 4.300 budem zapajat jednoznacne na AKTIV s tym rozdielom, ze chcem pouzit naviac 2x BTX 2.0 na prenos symetrickeho signalu VRx - P88RS. Ohlasy som pocul su celkom priaznive pre toto symetricke zapojenie. Nostro ma s tym vacsie skusenosti :-). Co je horsie predal som JL 12"W6v2 a chcem ho nahradit 10"W6v2 k zosiku DLS A6. Hoc testy hovoria ze 12"JL a DLS A6 idu k sebe verim, ze to tak bude aj s 10". Ci sa mylim? Aky sub 10" by sa dal hodit este na DLS A6 ????? Zosik sa mi uz nechce menit. Sorry ze som sa sem vsupol ale myslim, ze sa to tu hodi.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3444 sekund.