Navštíveno 2000x

Tak jsem se rozhodl vytlumit 5.dveře.
Vypatlal jsem 1,5 kg Braxu, 3 pláty sikadampu a ňáký to lepidlo na mirelon.
Napřed sem napatlal Brax. Zezačátku dobrý, ale jak mi začal tvrdnout štětec a patlat se mi brax po rukách atd, tak jsem byl rád, že nanáším jen na takovej kousek. Aby to rychleji schlo a abych mohl hned nanášet další vrstvy, tak sem si pomáhal horkovzduškou. Vrstva Braxu je ve výsledku asi tak 3 mm silná, no jak kde. Občas to byl porod brax někam vměstnat, ale řek bych že nakonec pokrývá i 90 procent vnitřního povrchu plechu. Vytvrdlo mi to finálně asi tak po 2 dnech při teplotě nákých 12 stupňů.
Pak přišlo na řadu nalepování Sikadampu. Ten jsem musel dost nastříhávat abych ho dostal tam kam bylo potřeba. Jak tady na fóru někdo psal, že se to blbě lepí na brax, že to není rovná plocha, tak si dovolím nesouhlasit, po nahřátí Siky se to lepilo naprosto v pohodě.
Abych měl lepší pocit, tak jsem na to všechno a do míst kam tlumení nepřišlo nastříkal tlumící sprej Sinus Live.
Rozdíl ve zvuku byl hned znatelnej. Bass je přesnější, ale zároveň jakoby měkčí, hraje i více "zfázovaně" a hlavně tím že se do toho nemíchají pazvuky, tak se dá rozeznat více "druhů basů", jestli rozumíte co tím myslím :-) Jsem rád, že jsem do toho zainvestoval.
Jediná nevýhoda je že teď patý dveře tou vahou tlumení moc nechcou držet v horní poloze při otevření :-)
sikadamp na tapecu

na sikadamp chemopren a na to plesk mirelon

jinak plechy jsou vytlumeny hlavně "zevnitř" to, že nejsou i zvenku - bál jsem se aby tapec šel dobře zpátky a nějak neupadával
a "speciální přilepovátka*" Sikadampu v nepřístupných místech :-)) *šroubováky omotané papírovou páskou, bez nich bych se do některých neměl šanci dostat
O víkendu se chystám vytlumit ozvučnici tlumícím rounem Sonofil a chtěl bych se zeptat jestli ji v ozvučnici nějak přilepujete ke stěnám ozvučnice nebo to tam prostě jen tak nějak nacpete? Díky.
Zdarec,chtel sem se te zeptat na kolik te tlumeni vyslo financne?.Taky mam v planu tlumit,ale mam sedana a kufr ma skoro 500L.Ale to ruzny rinceni se fakt neda poslouchat.
lehce spočítáš - 3 pláty Sikadampu = cca 750,-Kč, 1,5kg Braxu = 800,-Kč, 1x Sinus Live ES 500 = 350,-Kč. celkem tedy cca 1900,-Kč
Myrryn88: jj jako Pasaťák, ale nezapomeň že tohle je jen tlumení 5. dveří, já ten příspěvek sice nazval tlumení kufru, ale jedná se jenom o to co vidíš na obrázcích, jinak kufr mám vytlumenej 3mm Tecsoundem s alu folii, spotřeboval jsem na to celou plotnu 2x1 metr a ještě pár plátů Sikadampu co mi kdysi zbyly. Přičemž vytlumenej kufr ber jako plochu od sedaček k pátým dveřím a tlumení přes blatníky po úroveň oken.
A co s tím tlumením ozvučnice? Poradí někdo?
cauky, chtel jsem se zeptat dvere jsi delal taky braxem a sikou? Chi je predelat a premyslim jestli ted napred brax a na nej platy nebo naopak? :( fakt nevim kazdej ma jinej nazor...
přední dveře mám "jenom" Sikou (jak vnější tak vnitřní plech) a jsem spokojenej, ale po týhle zkušenosti bych se nebál dát brax a na to Siku. Jinak o tlumení má stránky Fridom.