Navštíveno 1625x

prosim vas jaky zesik 2kanal nebo monoblok a o jakem vykonu prosim poraďte na tento woofer audiobahn aw1200q
* Sensitivity: 92.7 dB
* RMS Power Range : 50-700 Watts
* Peak Power Handling: 1400 Watts
* Impedance: 4 Ohm
* Low Frequency response: 20 Hz
* High Frequency Response: 500 Hz
* Diameter: 12 Inch
diky moc za radu
kalek cenovej limit? Tady by byl idelani nejakej monoblok cca 1kW RMS...

24.03.2008, 19:11 |
Hifil Určitě bych dal monoblok! S výkonem někde v rozmezí 400 - 600W rms. Podle toho, že v popisu je impendance 4 Ohm, ale podle fotky to vypadá na dvoucívku předpokládám, že je to 2 + 2 Ohm, takže si můžeš vybrat, jestli bude zapojenej na 1 nebo 4 Ohm..
Pro kvalitní podání bych ale volil radši 4 Ohm..
Konkrétně bych doporučil tento:
[ Link ] Je to hybridní monoblok třídy GH.
Vysoký výkon při nízkém odběru proudu a skvělé kontrole wooferu.. Pro kvalitní poslech by šel zapojit na 4 Ohm, pro SPL by šel i na 1 Ohm..
cena tak kolem no max. 10t no pravě jsem na to taky koukal je to dvou civka a je tam napsano 4ohm proto jsem potřeboval radu
pokud bys chtel do 4 ohm tak monoblok novej do 10t bude docela problem, mozna bych zkusil nejakej 2k trebas
[ Link ] ,
[ Link ] ,
[ Link ] ,
[ Link ] nebo
[ Link ] jinak mi muzes pisnout na mejl :) a trebas neco vybereme

24.03.2008, 19:27 |
Hifil Chvilku jsem to hledal po netu.. Je to 2 x 2 Ohm.. Našel jsem komplet TS parametry, kdybys chtěl..
Jinak levnější kvalitní monoblok asi jedině pro zapojení do 1 Ohm.
jejda jo nemusi byt novy to mi je fakt jedno jen ať ho spravně krmim a dostanu s něho co nejvic

24.03.2008, 19:30 |
Hifil Radši bych zůstal u monobloků, ale nějakej méně výkonnej s možností provozu na 1 Ohm, než dvoukanál.
Dvoukanál ale každopádně vyjde levněji...

24.03.2008, 19:31 |
Hifil Chceš z něj dostat co nejvíc tlaku, nebo zvuku? To je taky důležitý..
no to je fakt, zalezi jestli to nebo to, zatim jsem spis vybiral na zvuk .... na tlak asi bude lepsi mono do 1 ohmu, to by se u me take nejake vhodne pod 10t nasly
aha tak to nevim co je lepši ja se zas tak v tom nevyznam kamarad mi ho prodal levně protože si koupil novy
ja bych spis del do kvality - teda jeste zalezi jakou budes stavet bednu tj. uzavrenka(zde bych volil 4ohmy) vs. BR (tady je to jedno, to uz je vylozene na tobe)

24.03.2008, 20:21 |
Hifil Tak jsem si ten woofer zkusil prohnat softwarem a nasimulovat v ozvučnicích..
V bassreflexu by zahrál hodně hodně hluboko. Na 20 Hz by jel na -2 dB, což je hodně dobrý! Nevýhoda by ale byla v tom, že to je při objemu něco málo přes 100 litrů, což je hodně.
Uzavřenka by mohla být někde mezi 40 - 60 litry a hrála by naplno někde od 50 Hz - s dobrým zesíkem s dobrým bassboostem i o něco níž.
Nebo už ho máš i s nějakou bednou?
jo je s uzavřenou bednou na meil mi nabizel někdo carpower hpb-1502 asi by to nebyla dobra volba co?

24.03.2008, 20:49 |
Hifil To ne.. Jako dvoukanál je dobrý, ale slyšel jsem ho v můstku na wooferu a žádný zázrak to nebyl... Pro tenhle zesík by kvality tvého wooferu byla škoda!
a co tenhle ma na mustek 1x600 BOA MVU-9090

25.03.2008, 13:19 |
Hifil Ještě mě napadla tahle možnost:
[ Link ] Vím, že USB neni zrovna hi-end značka, ale zesíky řady Duranium se povedly! Už jsem měl s několika (mono i stereo) tu čest v praxi a za tu cenu hodně dobrý! Myslim, že by to bylo určitě lepší řešení, než můstkovat dvoukanál... Dobrá vychytávka u těchhle monobloků je třeba nastavitelná frekvence bassboostu..
Případně levnější verze:
[ Link ] a zapojit na 1 Ohm..
Ten první na 4 Ohm by byl ale určitě lepší na zvuk..
ahoj tak ten prvni usb by šel asi do něj pujdu tak jo diky ti moc za rady
speaker USB mam tez v nabidce cenu ti pisnu na mejl, zatim nemam v e-shopu

25.03.2008, 18:54 |
Hifil Věřím, že budeš spokojen!