Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rada zadní repro

o Navštíveno 3863x o
o 25.03.2008, 11:04 | DemonBob
Mám Clio II vepředu mám nejvišší řadu od Alpine v kufru mám sub též od Alpine je to prostě nářez a proč dávat do zadu ještě repra?Plato tam není vzadu dělám zástavbu k čemu tam jsou zadní repra?Zvuk je ve stereu a když se tam přidaj další repra tak co se změní budu slyšet něco hrát vzadu stejnak se předek zesiluje aby byl dominantní?má to vůbec smysl dávat do zadu repro poradte díky.

o 25.03.2008, 11:07 | DaveX
Nejdřív si to mohl trochu lépe sepsat aby měl smysl ten tvůj příspěvek.. já jsem to taky dřív řešil a všichni co mi napsali mi řekli pořádná kompa dopředu, SUB do kufru a na zadek se vyser..tak asi tak..
o 25.03.2008, 11:13 | mzc
minimálně se ti zlepší celkový zvukový projev. pokud ti jde jen o decibely tak to opravdu nemá smysl investovat. na kvalitním rádiu si můžeš nastavit i zpoždění ze všech reproduktorů což ti vytvoří neuvěřitelný pojem o prostoru. vytvoří se dojem že zvuk slyšíš tak jako by jsi byl přímo centru dění a ne že sedíš před podiem a to hodně daleko. zkus si sednout k někomu do auta kde má repra i vzadu. tam nejlíp poznáš ten rozdíl:)
o 25.03.2008, 11:14 | Frenkie
Clio je maly , staci predek + sub a pokud ses spokojenej nedoplnuj nic navic
o 25.03.2008, 11:16 | mzc
Clio je malé auto, to je pravda ale pokud někdo bude sedět v zadu tak jediný jeho zážitek z hudby bude dunění ze SUBu :D
o 25.03.2008, 11:44 | Cenda
mzc - nesmysl. Nahravky jsou stereo, pokud nemas MM. Zadny zlepseni zvukoveho projevu, ale zprzneni sceny, fokusu atd.
o 25.03.2008, 11:52 | mzc | Upraveno: 2008-03-25 12:01:26
Cenda: tak si to přečti ještě jednou. jde o to nastavit si ten focus jak říkáš. pokud to zapojíš do rádia za 3000 tak to bude asi zbytečný řešit,ale u kvalitních jednotech si s tím jde pohrát tak že je ten rozdíl brutální. a mezi náma quatro stereo mi jako prznění scény nepřipadá. vždy jde o to jak si to nastavíš(dozvuky, zpoždění jednotlivých kanálů,bass focus a focus subwooferu, atd.)
o 25.03.2008, 12:14 | Cenda
vim o cem mluvis, resp. pises. Mezi nami, me ano.
o 25.03.2008, 12:24 | mzc
jenom aby nedošlo k omylu. nejsem zastánce nejakých šíleností do zadního plata. každopádně nemá cenu se o tom dohadovat. každej má jiné uši a připadá mu jako dobré něco jiného. (to je jako bavit se který typ ozvučnice pro subwoofer je lepší. každý ma něco pro a proti). každopádně z tvých webových stránek jsem pochopil že jsi bezvýhradní zastánce pure sterea takže už nebudu moc provokovat :)
o 25.03.2008, 12:29 | DemonBob
Radio mám ALPINE CDA-9812RR předek kompa Alpine SPX-177R sub ALPINE SWR-1042D 4kanál mám jenom na předek zvlášt výšky a basy na sub chci koupit monoblok právě že je to malé auto nemůžu se rozmyslet jesly mám ještě koupit do zadu a pak dát je do zadních dveří mám 5dvířko?nebo umístit na místo plata?Když bych se rozmyslel tak bych do zadu pořídil též SPX-177R díky za rady
o 25.03.2008, 12:55 | Cenda
spíš je to, dejme tomu, otázka vkusu, názoru. Z hlediska co nejvernejsi reprodukce hudby jsem zastancem pure sterea, max. u koncertu MM :-)

na webu mám vždycky jen něco málo, už nějakou dobu přemýšlím o tom, že ho zrušim.
o 25.03.2008, 13:02 | mzc
:) u home HI-FI to chápu a souhlasím. tam je to bez debat. u auta jsem u tohodle tématu méně zaměřenej na pure stereo hlavně kvůli tomu že v autě nesedím sám a podílím se na poslechu s dalšími lidmi. a bohužel v autě nejde zajistit všem stoprocentní poslechové podmínky(jde si nastavit poslech ideálně pro řidiče ale to pak budou ti ostatní ochuzeni). takže proto jsem i zastáncem reproduktorů v zadu. a to hlavně ve dveřích. to jen tak pro dolplnění.
o 25.03.2008, 13:11 | DemonBob
pro DaveX mohl jsem to lépe formulovat to je fakt ale nevěděl jsem jak to správně vystihnout tak sorry jesly ti to nesedlo a ty tam máš co jesly se napletu máš felcku máš tam zadní repro?
Když jsem začínal tak jsem měl od Magnatů kompa i ovály i sub nišší třídu taže vím jak to hraje když tam jsou zadní repra ale koupil jsem předky od Alpine a ten rozdíl jsem hned poznal myslel jsem to že to hraje lépe než jsem tam měl i ty zadky každopádně když tam dám i ty zadky tak to určitě bude znít lépe jak to už zaznělo že budu v centru dění.Takže jsem na váškách dát je tam nebo ne a když dát zadky tak stačí je dát na rádio nebo na zesík?
o 25.03.2008, 13:13 | DemonBob
a když do zadních dveřích nevznikne tam akustický zkrat
o 25.03.2008, 13:24 | DemonBob
Kam umístit výškový reproduktor do zadních dveří aby nebyl blísko u řidice(spolujezce)
o 25.03.2008, 13:31 | mzc
pokud neprohodíš +/- tak ti určitě nevznikne aku zkrat :) docela chápu že ti te hraje líp než před tím. je tam velkej skok ve kvalitě reproduktorů. Dát je tam či nedát ? :) Podle téhle debaty to vyplynulo samo. je otázka osobního vkusu jestli chceš jen čisté stereo, nebo to cpát i do dveří. každopádně pokud jezdíš i v jiném obsazení než sám, tak tví kamarádi určitě ocení že jim to hraje i vzadu. a pak už jen několik večerů s manuálem v ruce a prstem na displeji a když se ti to podaří pořádně seřídit tak budeš určitě příjemně překvapenej. hlavně vytlumit dveře!!! :)
o 25.03.2008, 13:43 | mzc | Upraveno: 2008-03-25 13:44:54
clio vlastně nemá ve předu výškáče ve dveřích že? předpokládám že ani vzadu. je to jedno. když to bude v prostoru dveří, tak aby rozdíl vzdáleností středobasu a výšek k posluchači byl minimální tak nic nepokazíš. výšky jsou směrové takže nebudou rušit řidiče ani spolujezdce.
o 25.03.2008, 13:54 | DemonBob
tak stim aku zkratem jsem to asi poplet myslel jsem aby zadní výšky nerušily že jsou blísko řidiče a to jsi my zotpověděl díky
výšky nejsou ve dveřích mám je na palupcu směrovaný přímo na řidiče
o 25.03.2008, 14:55 | DaveX
DemonBob: já jsem v trochu jiné dimenzi, nebo spíše v jiné cenové kategorii než ty :) zadní repra tam mám 165 koaxiály od kenwoodu.. Jsou tam jen na dokreslení zvuku, protože často vozím lidi vzadu tak aby z toho taky něco měli a ne jenom tuc duc..
o 02.10.2008, 13:57 | Prochytrek
Souhlas Frenkie,clio je malé,tam stačí dobrej předek a sw,to bude bohatě stačit a spokojenost bude .-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3647 sekund.