Navštíveno 2009x

01.04.2008, 23:37 |
Ricci Rozoznáte rozdiel medzi 128 a 320 bitovú nahrávkou?
Obľúbenou diskusiou na serveroch venovaných hudobným prehrávačom, či hudbe všeobecne sa často stáva bitrate skladieb, uchovávaných vo formáte MP3. Neustály boj medzi skupinami používateľov preferujúcich bitrate v hodnotách okolo 128 kbps až po „audiofilov“ akceptujúcich MP3 len v bitrate 320 kbps a aj to len v prípade nutnosti nemá takmer nikdy svojho víťaza.
Spomínaný problém sa rozhodli vyriešiť stránky mp3ornot.com, ktoré ponúkajú svojím návštevníkom jednoduchý test. Testujúcemu sú ponúknuté dva súbory totožnej skladby v dvoch úrovniach kvality a to 128 kbps a 320 kbps. Jedinou úlohou návštevníka je určiť, ktorá z ukážok skladby je kvalitnejšia. Ak uspejete, tak máte dostatočne kvalitný sluch, pre ktorý sa oplatí skladby uchovávať vo vyššej kvalite. A ak sa vám to nepodarí, budete mať aspoň dôvod na to, aby ste svoje skladby prekonvertovali a ušetrili tak pár GB miesta, ktorého v súčasnosti nikdy nie je dostatok.
[ Link ]

01.04.2008, 23:46 |
Ricci :-)

výborný :o) v těhle věcech je bitrate jen číslo, další věc je jakej soft to dělá, co si tomu přidá a co zase ubere, měl jsem kdysi u testovacího CD naspáno, že klasickej formát CD teoreticky odpovídá cca 200kbps formátu MP3 za ideálních okolností. Nejlepší je to, když někdo ripne z CD do 128kbps MP3 a z nich to pak zase vypálí jako CD a hned je to maximální kvalita :o) a takhle to koluje dál a dál :o)
jj... jde to slyšet... strašně moc záleží na čem posloucháš :-)

02.04.2008, 00:57 |
joordee1 | Upraveno: 2008-04-02 00:58:05
trefil sem hovno moje uššššššššššššššši

02.04.2008, 08:01 |
Yawor hlavně na integrovaný zvukovce navíc se špuntama, jo to je směrodatný :o)
jako Yawor, ale v aute je rozdil mezi 128kbps a vbr znatelnej dost..:(

02.04.2008, 10:13 |
Ricci No ja osobne v aute mp3 nepocuvam, keby som ich chcel pocuvat, tak by som nekupoval Genesisy a procak s optikou :-)

02.04.2008, 11:06 |
clown na notesu to nepoznam a v aute ... ? na socce moc znat rozdil mezi CDDA a MP3@320 znat neni .., ale jak jde clovek vys a vys, je rozdil propastny . Jako Ricci,
v MP srotu mam jen veci co v CDDA nemam jeste k dispozici, nebo je mam jen tak, treba pro mladyho pisnicky.

02.04.2008, 11:16 |
mendo na pc repro to nerozoznam ale v aute to je fakt pocut aj na lacnejsich zostavach hlavne na HU alpine
rozdil je, hlavne pri vyssich hlasitostech, tak zesak zacina driv zkreslovat, a rozdil i 200kbbs a CDA je taky rozdil a doma kdyz sem vymenil vystupni signal z cd analog, za optiku, tak sem taky cucel.
Já to zkoušel na iRiveru co mám do autobusu/vlaku s Koss Porta Pro a nic pod 320 kbps do toho nechci. Zkoušel jsem ho připojit i k zesíku doma a jediné snesitelné bylo těch 320 kbps a převádím si to sám ze svých CD.
Na mým šumivým PC chrchlách ani lepší možnost není skoro slyšet
na sluchátkách na první poslech :) zkusim si to doma na logitechách :)
jj, na první poslech, taky na sluchátkách a integ. zvukovce v notesu
ja taky poznam rozdil.. jak v na sluchatkach(senheiser HD580, tak na kosech porta pro, rozdil poznam i v mobilu(siemens S75 s tema kosama porta pro) a v aute ani nemluvim, tam jedine 320 nebo origo cd..
myslim ze neni o cem se bavit v teto problematice..

04.04.2008, 00:25 |
Shr3k Mno a pozná někdo 320 kbps MP3 vs. VBR MP3 s lame --preset fast extreme (200-280 kbps podle náročnosti muziky, podotýkám, že Yello patří na spodní konec ;o)... )? ;o)
A nebo dejme tomu 320 kbps MP3 vs. cca 192 kbps AAC (Nero Digital)?
s ostatnimi formaty zkusenosti moc nemam, rad se dozvim nove veci..
nechapu proc neprehravaj radia treba ogg
whiskadelic: danceradion treba ogg prehrava, ale jen 256 kbit - ale hraje to dobre :)

05.04.2008, 00:22 |
Shr3k whiskadelic: Některá JVC-KD umí OGG Vorbis při přehrávání z USB. Myslím, že jsem někde viděl, že někdo testoval JVC KD-SH1000 a KD-G721, KD-G722. Ale opravdu jen z USB, nikoliv z CD.
tos zkusim stahnout OGG a hodit to do mojeho JVC AVX33, neco doma v OGG mam, ale nijak jsem se o to nezajimal nikdy.. jdu o tom neco precist..