Navštíveno 5705x

Tak sem si koupil komponenty co sem si chtel dat do auta a pustil sem se do toho..hodne me pomoh Pasatak :) za coz mu sem vdecnej fakt diky moc :)
No a dem na to... postupne :)
SW PB M10 2x
komponenty PB S6c
ovaly PB S693

4 kanalek crunch pzi 175.4 pohani kompa a ovaly :)

monoblok crunch 3000.1D a je videt i kapacitor alfatec.

Tlumeni levejch dveri(nedodelane)

Tlumeni pravejch dveri..dodelane :)

Nahled do kufru

Detailek :)

bude to pekné, jen .. proč si neudělal na ty SW společnou bednu?
2 mishan : bylo mi to doporuceno kvuli lepsi kvalite. .a hlavne variabilnosti kufru :)
zesíčkům bude pěkný teplo ne ? :)) nebo tam máš vymyšlený nějakou ventilaci ?:)
2 Nismo.Power : no bude tem vetranicko a bude tam nad nima sklo :)
piste jestli se vam to libi nebo ne? :)

14.04.2008, 14:27 |
mishan | Upraveno: 2008-04-14 14:31:18
no myslím že je dosti předčasné psát jesli se to líbí , či nikoli když to nemáš dodělané, :-)
jedinou výtku co mám, tak je ten kapík, měl by být v cestě napájení do serie, ne paralelně tak jak ho máš, to předělej ;-)
diky :) to udelam :)
tak da se hodnotit uz vyber komponent a tak ;) a budu hodne rad za rady :) hold nektery veci si delam bez pasataka tak to pak ma mouchy :) tak dneska predelam ten kapik :)
no značku si vybral myslím dobře, basáky vím jak hrajou a pro mě .. prostě parádička hlavně že z toho nemáš mišmaš :-).. myslím repro
Zatim je to pekny, jeste vybrat spravnej potah aby ladil s interierem, nebo uz neco mas?
Dle délky té desky bych řekl že u oválů bude akustický zkrat. A taky se mi zdá, že pokud magnety oválů neleží přímo na boxu tak jsou těsně nad ním, aby Ti při přejetí nějaký nerovnosti nevyskočily bedny a nevyhodily celou desku za krk. :-)
Jinak to vypadá zatím fajn.
Lucass : bude se to calounit cely spolu s interierem :)
Kotass : plato nemam jeste poradne vyreseny :) a neboj akustickej zkrat tam pak nebude :)
mitman : Ok. ;)
Škoda, že jsem nevyfotil paseku jakou udělal známýmu v autě sub, když šel s Cliem přes boudu. Měl taky takhle udělaný plato z MDF a chycený v tom plastu tuším čtyřma šroubama na každý straně ale bylo to marný. Nezapomeň, že bezpečnost především. ;)
2 mishan - jak to myslíš, kapík do série?
viz: "jedinou výtku co mám, tak je ten kapík, měl by být v cestě napájení do serie, ne paralelně tak jak ho máš, to předělej ;-)"
CharlieCh: normálně, bude mít přívod + i - do kapíku a z něho povede + a - do zesíku.. je to nejkratší cesta s nejmenšíma ztrátama :-)
Souhlas, já už se lekal, že...ale fuj, to je prostě blbost, ale zeptat jsem se musel, aby náhodou neposlechl a fakt ho nezapojil do série, myšleno elektrikářsky...
jasnééé, neboj, rád vysvětlím když se někdo zeptá, blbý zas tak nejsem :-) abyhch psal nesmysly =o)
Ne, to je vpoho, ze tvých příspěvků to vyplývá, ale člověk méně znalý v elektrice to může špatně pochopit a nedej bože zapojit a pak se dozvíš věci, třeba jako od maikyho46 :-)
CharlieCh: :-))))))))))))) kua na majkiho si musím dát pozoooor, je to drsoň
ale tak snad mě mitman pochopil dobře :-)))
mám ve fabce kombiku stejnou sestavu,taky díky pasatákovi:),jen vyměním řadu S za ES.....repra už nestíhají:/ :))
somtom: no ono ti spíš nestíhá rádio, popř. zesík, ne repra!!
mishan:Alpine 9880 a zes je PZi 175i
co je PZi 175i????? hod aspon link... nebo je to noname?
furt nechapem naco kombinujete ovaly s subwoofermi..... skoda penazi
mishan:jinak dle pasataka ma ten zes 105 W namerenych na kanal,takze rada S je slaba:(...ale rikam,neni to ode me...
tak to je možné,kolik má řada S v RMS, jestli klasika 70W tak je zesík adekvátní a chyba je podlě mě jinde než v repracích ;-) pokud mají 50, tak je to možné že sou slabé....
jj,ma 70 RMS,ale na zkousku jsem vymenil S ovaly za ES a je to uplne jine kafe,i kdyz ES jsou fungl nove,podotykam nemam woofer.ale netvrdim,ze S rada je spatna:)
tak ono to bude i jinou citlivostí ;-) je toho víc co ovlivnuje zvuk, ne jen výkon ;-)
urcite,taky myslim:),mam kombika,ale nechtel jsem woofer,takze jsem udelal plato a hodil tam S-693,ale pak zkusil ES 692X,zahraly lepe,tak jsem zustal u nich;)kazdemu se proste libi neco jineho:)
jj ovaly od PB hrají solidně :-))
Mishan, Nemyslím si, že je to zrovna citlivostí.. Když si vemu v potaz, že tyto repra mají oboje menší příkon, než má zesilovač na kanál, tak bych to rozhodně neviděl na parametr reproduktoru, který by dělal s nimi takový rozdíl. Určitě to bude hlavně hlavně vhodnějším objemem dveří a schopností řady ES zahrát podstatně kvalitněji nižší pásmo. Další věc je možnost útlumu výšky na vyhybce a u oválů ES-692X možnost jejich náklonu.. Jinak samozřejmě řada S a ES se po zvukové stránce a výbavově nedá naprosto srovnávat..
jasné, já tu citlivost udál jen jako příklad...a určo na lepší řadě to pujde víc znát, to každopádně ;-)
až budeš dávat dohromady to plato, tak doporučuju ty ovály uzavřít, nebude jim dělat dobře ten tlak od wooferů do protipohybu, zlepší se pak středy a zvuk je sytější. Nemluvě o tom že ti předejdeš zmíněnýmu akustickýmu zkratu, horší je to s místem pod magnetama co...
ahoj....instal zatím pěkná...jsem zvědav na výsledek.
jeden dotaz: jak Ti hraje ten 4-kanál? Zvládá to v pohodě? Já ho mám v můstku a hraje mi good a přemýšlím nad dalšími kompy tak se bojím ať nepřijdu o moc výkonu.
A ještě...co tlumení vnitřku dveří? Je tam?
Ten 4 kanal uplne luxus :) navic s namerenym vykonem 4x 105w rms je to fakt luxus :) pokud na to hodis vic veci.. tak to zvladne si myslim :)
Tlumeni vevnitr dveri mam jen tam kde je ten plech opravdu slabsi(tam kde sou listy) a taky u klik a u zamku)
Takze po delsi dobe..dalsi upravicka :
1) PB S6c - vymeneny za Kicx GFQ 6,2
[ Link ] 2) PB S693 - vymemeny za Kicx GFQ 693
[ Link ] -Jinak poznatky k zesilovacum :
1)Crunch pzi 175.4 - fakt dobrej 4 kanal,netusim se ze zvladne to co zvladne :)(vic reknu kdyz to bude nekoho zajimat ;) )
2)Crunch 3000.1D - mam na nem 2x PB M10 .. a hejbe to s nima nehorazne(vic reknu kdyz to bude nekoho zajimat ;) )
nejaky foto zejtra :)

01.08.2008, 09:15 |
trlon ty kompa od kick GFQ 6.2-JSOU dost dobrý za tu cenu mám je ted taky nový a hrajou suprově!!!
Pekna praca, ale kedze mas dva woofre vzadu by som povedal ze ovaly su nanic, ja by som ich tam nedaval...skor daj predky aktivne alebo premostene na 4 kanal...
trlon : no uz se tesim az budou komplet zapojeny :)
frantobmw : no..ty ovaly sou poznat ze tam sou..bez nich by to nebylo ono :) takhle je to lepsi :) navic kdyz uz mam 4 kanal..tak proc ho poradne nevyuzit? :)
pohled na soucasny stav zástavby :)

nove koaxi Kicx GFQ 693

kdyztak napiste jestli se Vám to líbí nebo ne :) a naky pripominky,tipy atd ;) dikes :)
Jó, ta červená je dobrá, pěkná práce.
party_boy : diky :) ale jeste to neni furt finalni verze :)
jinak dalsi postup :
--kompa Kicx GFQ 6.2 jsou na svojem místě.
--ted uz jen udelat z lamina doorboardy,dodelat domecky na vejskace a pak bud precalounit nebo lak.

celkovy pohled ;)

Hele můžeš nějak celkově porovnat ty powerbassy s těma kicxama?
party boy: no zatim ty kicx nejsou rozehrany,ale uz ted uz je znat ze maj do sebe mnohem vic nez PB S6C,hlavne kdyz se podivas na vyhybky,tak vyhybky od PB proti vyhybkam od Kicxu nejsou snad ani vyhybky :)
hlavne kicx maj 25mm hedvabny vejsky atd.. proste u me vyhraly na 100% Kicx GFQ 6.2(vic info o nich zde :
[ Link ] ) ..za tu cenu proste bezkonkurencni :)
ten kufr je hoodně pěkný, líbí se mi ;-)
2 mishan : to sem rad ze se libi :) a co ostatni? libi?
Jinak dneska po dlouhym rozhodovani(asi 20 sec) sem si koupil novy radijko,misto Panasonicu CQ-C7303N se mi v aute zabudoval Alpine CDA 9885R,puvodne sem chtel 9886R,ale po konzultaci s Pasatakem z Revilohifi.cz sem se rozhod pro 9885R,foto bude hned zitra :)
Tak a tady uz slibena fotka :)(trosku sem si s ni pohral :) )
Jinak sem s nim naprosto spokojenej :)

napadlo me..mate nekdo taky tuhle alpinu? jaky mate zkusenosti ..atd?
máš to pěkný , já sice radši jednodušší , mín komponent atd , ale tohle je pěkný
jen dotáhni ty přední dveře