Navštíveno 1556x

Ahoj. Konečně jsem se dostal k montáži audia a měl bych dotaz. Mám dvoucívkovej SW s impedancí 2+2ohmy,čím ho nejlíp nakrmit? Moc nechápu princip dvou cívek,takže nevím,jestli třeba dvoukanál,nebo lépe mono? Kdyby mi někdo moh vysvětlit,proč je lepší to,či ono:) A ještě jakej tak výkon zesu,když SW má 300W RMS? Jedná se o 10" Rainbow Hammer. Děkuju za rady.
tak 2k je ekonomictejsi ale mono zase kvalitnejsi na sw, je vykonove stabilnejsi a taky drazsi.. jinak ja bych mu asi dal neco kolem 400wrms...
Kdybych šel cestou mono,tak spíš asi pořídim něco "jetýho" ,ale kvalitnějšího. Jinak co se týče zapojení,tak když má mono dva výstupy,tak zapojim na každou cívku,ale v případě že má jeden a dvoukanálu to je jak? Propojim + a - na SW a zesik normálně zmůstkuju? Kuwa,z těch dvou cívek mám v hlavě bordel:) Díky za trpělivost.
v poho.. no tam tu jednu větu sem nepochopil :) když máš mono tak to zapojíš klasicky + a - a když máš 2k tak zmůstkuješ.. Toto si chtěl vědět nebo ne? :).. To zapoj normoš na 4ohmy
JJ,přesně to jsem chtěl vědět:) Někdy moje myšlenkový pochody překvapujou i mě:) Dík
jenom bych upřesnil, že pokud budeš zapojovat buď na 2-kanál, nebo na mono, kterej neni stabilní do 1 Ohm, tak musíš zapojit sériově, čili + zesilovače na + první cívky, - první cívky na + druhý cívky a - druhý cívky na - zesilovače
sériově čili na 4Ohm :o) .......paralelně, čili do 1 Ohm můžeš zapojit jen na monoblok stabilní do 1Ohm
Hm,dík,a to jsem si myslel,že už tomu rozumim:) Ne,v pohodě,dobrá připomínka. Myslim,že už v tom mám celkem jasno:)
A mám ještě poslední dotaz,přísahám,že pak už nebudu otravovat:) Myslíte,že když má SW 300W,můžu na něj použít něco co má cca 240W? Bylo by to jako dočasný řešení a s tím,že mám mozek a volume zvládnu ovládat:)
jelikož si nahoře psal že sw má těch 300 sinusový tak 240wrms je docela málo, spíš by si zasloužil víc.. ale i tak se to dá řešit jak píšeš ty....
Mišell -jakej konkretní zes na to připojíš ??
Midi34: Byly by to zmůtkovaný dva kanály od Z4100,pač se mi válí doma. Otázka cca dvou měsíců,než našetřim na nějaký mono.