Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > čím krmit SW?

o Navštíveno 1556x o
o 22.04.2008, 16:30 | Mišell
Ahoj. Konečně jsem se dostal k montáži audia a měl bych dotaz. Mám dvoucívkovej SW s impedancí 2+2ohmy,čím ho nejlíp nakrmit? Moc nechápu princip dvou cívek,takže nevím,jestli třeba dvoukanál,nebo lépe mono? Kdyby mi někdo moh vysvětlit,proč je lepší to,či ono:) A ještě jakej tak výkon zesu,když SW má 300W RMS? Jedná se o 10" Rainbow Hammer. Děkuju za rady.

o 22.04.2008, 16:49 | Midnite
tak 2k je ekonomictejsi ale mono zase kvalitnejsi na sw, je vykonove stabilnejsi a taky drazsi.. jinak ja bych mu asi dal neco kolem 400wrms...
o 22.04.2008, 17:45 | Mišell
Kdybych šel cestou mono,tak spíš asi pořídim něco "jetýho" ,ale kvalitnějšího. Jinak co se týče zapojení,tak když má mono dva výstupy,tak zapojim na každou cívku,ale v případě že má jeden a dvoukanálu to je jak? Propojim + a - na SW a zesik normálně zmůstkuju? Kuwa,z těch dvou cívek mám v hlavě bordel:) Díky za trpělivost.
o 22.04.2008, 18:35 | Midnite
v poho.. no tam tu jednu větu sem nepochopil :) když máš mono tak to zapojíš klasicky + a - a když máš 2k tak zmůstkuješ.. Toto si chtěl vědět nebo ne? :).. To zapoj normoš na 4ohmy
o 22.04.2008, 19:03 | Mišell
JJ,přesně to jsem chtěl vědět:) Někdy moje myšlenkový pochody překvapujou i mě:) Dík
o 22.04.2008, 19:11 | Escudo
jenom bych upřesnil, že pokud budeš zapojovat buď na 2-kanál, nebo na mono, kterej neni stabilní do 1 Ohm, tak musíš zapojit sériově, čili + zesilovače na + první cívky, - první cívky na + druhý cívky a - druhý cívky na - zesilovače

o 22.04.2008, 19:13 | Escudo
sériově čili na 4Ohm :o) .......paralelně, čili do 1 Ohm můžeš zapojit jen na monoblok stabilní do 1Ohm
o 22.04.2008, 20:30 | Mišell
Hm,dík,a to jsem si myslel,že už tomu rozumim:) Ne,v pohodě,dobrá připomínka. Myslim,že už v tom mám celkem jasno:)
A mám ještě poslední dotaz,přísahám,že pak už nebudu otravovat:) Myslíte,že když má SW 300W,můžu na něj použít něco co má cca 240W? Bylo by to jako dočasný řešení a s tím,že mám mozek a volume zvládnu ovládat:)

o 22.04.2008, 22:44 | Midnite
jelikož si nahoře psal že sw má těch 300 sinusový tak 240wrms je docela málo, spíš by si zasloužil víc.. ale i tak se to dá řešit jak píšeš ty....
o 23.04.2008, 00:16 | Midi34
Mišell -jakej konkretní zes na to připojíš ??
o 23.04.2008, 13:51 | Mišell
Midi34: Byly by to zmůtkovaný dva kanály od Z4100,pač se mi válí doma. Otázka cca dvou měsíců,než našetřim na nějaký mono.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3906 sekund.