Navštíveno 2050x

23.04.2008, 14:51 |
mzc dá se nějak odvodit jak velkou ozvučnici musí mít středobas komp(16.5cm)? mám 3dveřáka a objem dveří je seksakrametsky velkej a brutálně to ničí jakýkoliv pokus reproduktorů o basy. přemýšlel jsem o výrobě ozvučnice z laminátu místo kapsy ve dveřích....je to dobrej nápad, špatnej nápad, nebo jakej je to nápad? :D
prvni vec - jak mas vytlumeno a potom jak je usazeno repro, nebot mi bylo receno ze klidne muze byt ozvucnice pro 165mm repro i 60litru a v tom ti musi zabasovat
urcite vytlumit a budes spokojeny

23.04.2008, 18:08 |
mzc no zkusím a uvidíme. stejně je masakr jakej je rozdíl mezi tím jak to hraje ve dveřích 5-ti a 3-í dveřáku v případě že to není vytlumené....každopádně díky
a este zatvor diery rozhodne!
Pro každý středobas je ideální jiný objem.. jsou středobasy jako je například DLS MS6A, nebo například i Dragster DSK do menších dveří do 9l a potom třeba U-Dim JR6 MID, které jsou ideální do větších dveří.. Například Crunch GTR6.5C mám přímo odzkoušené jak v malých dveřích i ve větších v 3dv. voze, použito stejné tlumení, stejný zes, stejná HU a stejné napájení a rozdíl tam je citelný.. Proto bych být tebou nezjišťoval objem pro všeobecně 165mm středobas, ale přímo pro daný typ.. to je asi jako kdyby jsi chtěl 25cm subwoofer, vůbec nevěděl jaký, ale už si chtěl stavět ozvučnici.. také nesmysl, že? Nevím jaké komponenty máš na mysli, ale myslím si, že je všeobecně problém sehnat člověka, který by měl odzkoušeno se stejnými komponenty více typů ozvučnic..
mzc: co máš za auto? já mám taktéž 3-dveřáka a s basama u kompů rozhodně problém nemám...

24.04.2008, 19:48 |
mzc midnite:vw polo rv97

24.04.2008, 19:49 |
mzc pasaťák: thx. napřed udělám to tlumení a pak uvidíme

24.04.2008, 20:09 |
mendo treba uzavriet dvere mdf-koua na celok natiahnut dynamat alebo siku . dost to pomohlo