Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Shrnutí poslechu v Letňanech - HU

o Navštíveno 2320x o
o 28.04.2008, 21:07 | Escudo
Takže zrychleně, předmětem poslechu byly 4 HU:

Alpine 9855
Pioneer DEH 88RS
Clarion 958 RMC
Eclipse cd8053

Neshodou okolností byly poslouchané na sestavě:
komponentní repro Helix Esprit E136 aktivně [ Link ]
zesilovač Helix HXA400MKII [ Link ]
auto: Mazda 323F BA
poslech bez basového reproduktoru

Jak je asi pro zkušenější patrné, poslech byl do značné míry limitován komponentním systémem. Myslím si, že ty rozdíly, které dozajista mezi těmito rádii jsou, nebyli tolik slyšitelné a řekl bych, že se zvuk Clarionu, Pioneeru i Alpiny lišil jen minimálně. Přesto se nám podařilo nějaké rozdíly rozpoznat.
Začal bych Alpinou, o té je známo a jen se nám potvrdilo, že má jasný strohý zvuk, rázné basy a ostřejší výšky, které ale bohužel třeba při elektru občas nepříjemně splývaly. Nejlépe na ní znělo asi RnB, House a pod. U Pioneeru byly výšky jemnější, lépe rozlišitelné, zvuk kytary byl mnohem poslouchatelnější. Subjektivní pocit z něj pro mne byl ten, jako bych hudbu poslouchal v nějakém pohodovém klubu se sklenkou v ruce pohodlně usazen v křesle. Podkreslení basy nebylo tolik znát jako u Alpine, což mohlo být způsobeno nastavením zesilovače... Přesto tato dvě rádia měla téměř identický zvuk lišící se jen minimálně.
Clarion... tady se ukázala zase barevnost zvuku a řekl bych vyváženost v celém rozsahu, měkčí podání, které může někomu vyhovovat méně, někomu více. Bohužel musím uznat, že na této sestavě to nebylo až tak znatelné, přesto byl pro mne nezaměnitelný.
No a Eclipse, tam byl menší problémek a přiznám se, že doteď nevíme v čem. Připojení bylo s jistotou správné, zvuk ale připomínal cokoliv, jen ne to co jsem slyšeli z přechozých modelů. Problém byl hlavně v nastavení HPF u výšek, při nastavení na 2, 2,5 i 3,15kHz z výšek rozhodně nešlo to, c by mělo. Zvuk odpovídal ostatním rádiím s "ořezáním" na 25kHz až při snížení HPF na 800Hz !!! Těžko říct, každopádně zvuk byl nehodnotitelný a přiznávám, že chyba mohla být samozřejmě na naší straně. Podotýkám že rádio bylo resetované a na fullrange hrálo "normálně". Nastavení jsme prošli celé.

Závěrem, pokud budete chtít slyšet gurmánské rozdíly mezi jednotlivými špičkovými HU, bude tomu muset odpovídat i zbytek sestavy a to podotýkám, že Esprit patří k tomu nejlepšímu ve svojí cenové relaci. Nechce se mi vůbec pouštět do toho, které z rádií bylo nej, pokud bych to napsal, bylo by to z předchozích zkušeností a ne z tohoto poslechu. Nejdůležitější bylo tedy řečeno, pokud má někdo podobnou řadu reproduktorů, nemá pro něj až takový smysl dělat si hlavu z toho, které z těhle rádií je vlastně to nej. Stačí jen sáhnout po něčem hodně osvědčeném a výsledek se dostaví, to samé platí i o zesilovačích. Pokud někomu pomůže mírné přiblížení stylu, je to jedině dobře. Můj ortel nad jedinečností zvuku 958 je pořád nezměněn...

foto k příspěvku  od Escudo

o 28.04.2008, 21:10 | Escudo

o 28.04.2008, 21:11 | Escudo

o 28.04.2008, 21:12 | Escudo

o 28.04.2008, 21:12 | Escudo

o 28.04.2008, 21:15 | Escudo
jen pro info - veškeré poznatky budou umisťovány na www.escudo.cz [ Link ]
o 28.04.2008, 21:19 | Escudo
oprava: Zvuk odpovídal ostatním rádiím s "ořezáním" na 2,5kHz (chyběla desetinná čárka)
o 28.04.2008, 22:35 | clown
Kdybys mel zdroj v jinem aute a slusne signaly, mohl jsem te napichnout ke me na A4 :o) Teda do dospelyho auta, low end bych nechal doma .. az ted jsem prisel na to, ze mam kompa rizly na 80Hz, proto to nehralo basy :o)) Esprity jsou ve sve tride super, ale ty radia umej samo zahrat i lepe.

udelame round 2 :o)
koktu vytlumim do Macochy, zapojim predek na zes :o)
o 28.04.2008, 22:43 | Luke-Jeep
ze ybch Vam do testu prispel jeste Clarionem 928RX? aaaa nebo DVA 5210 od alpiny... :-D ale vy vlastne stena to sterijou :-)))
o 28.04.2008, 22:44 | Escudo
Výborně, tenhle nápad už padnul a ještě si s nim pohrajeme, ale upřímě bych Macochu vynechal, tu budeme přecijenom věnovat nováčkům a zábavě, tohle by nám mohlo zabít dost času, myslim že najdeme nějakej klidnější den :o)
o 28.04.2008, 22:50 | Nismo.Power
hezký hezký, round 2 se snad na tuti dostavim :))

jinak 28/04/2008 21:11 tam musela bejt hooodne kozatá že tam escudo s Q tolik civěj :D
o 28.04.2008, 23:04 | hoff
no pokud by se round 2 konala v nějakém pro mě volném víkendu, taky přispěju /////A7998R a 7944R :o)
o 28.04.2008, 23:09 | koren
pokud bude aktiv jinak nez pres radio nebo pasiv muzu prispet:
alpine 7969
clarion drx 9255
kenwood kdc ps 909
philips dc 964

ostatni zatim bohuzel nejsou v kondici:-(
o 28.04.2008, 23:11 | ruffrider
kua Escudo, Ty bys mohl psát do Sterea:-)
o 28.04.2008, 23:47 | Lucass | Upraveno: 2008-04-28 23:52:42
S Escudem souhlasím, lépe bych to nenapsal, na kvalitnější sestavě nemůžu porovnat, neslyšel jsem.
Také v rychlosti zhodnotím a dodám že vše bylo zkoušeno bez časových korekcí: Pio za Alpine bych nevyměnil, rozdíl opravdu minimální a při zkoušce negrů, které poslouchám nejvíc, bylo zpěvu velmi obtížně rozumět. Zkoušený interpret, jeden z najvatsich sk negru tlsty biely Rytmus =) Clarion, zajímavé to rádio a velmi univerzální, některé scény mi přišli ale až moc umělé, měkké, barevné, kdo ví jestli je to dobře, ale určitě bych si zvyknul. Co mi moc nesedí je vzhled, barva která se nehodí k černé palubce kde je jak pěst na oko (sedělo by mi v kombinaci klavírní černé a černé matové) a v neposlední řadě i ovládání, co jsem měl možnost poznat: nastaveni vybuzení jednotlivých pásem je v jiném Menu než výhybka – nevidím důvod proč by to nemělo byt u sebe a při přeskakovaní písniček s ním musíte jak s GlideTouch velká zábava když chci 15 track, dost výtek, už takhle bude boj... Jak už bylo řečeno, který z těchto kvalitních jukeboxů vyberete je vcelku jedno.
o 29.04.2008, 00:20 | m.j.
tak to je mi lito s tim Eclipse, az budu mit hotovo v aute, tak si zkusim trosku pohrat s nastavovanim a treba se zucastnim dalsiho srazu :o)
o 29.04.2008, 02:55 | macek
Muzu prispet DVA 9965 zajimalo by me srovnani s 958
o 29.04.2008, 06:41 | buddha
macku vždyt si měl obě v autě,to bys měl referovat spíš ty :)

srazík to byl v klídku,pokecalo se dosyta.
a zvukovej test něco objasnil :) třeba mě objasnil že 88 rs neci.
ale na rovinu,myslim že jestli chce někdo testovat,tak by si to měl poslechnout sám,protože jinak to je subjektivní pro jiný uši.
m.j. dneska ti dovalim eclipse zpatky a mužeš si hrat.ale asi na tvym místě ještě zvážim ty malinký středobasy....:)
o 29.04.2008, 10:10 | Squere
hale na další seanci bych se taky stavil, radia zatim nic zajimavyho, ale ze zesíků můžu půjčit nějaký Denony či Beckera :-)
o 29.04.2008, 10:21 | Escudo
Round Two bude ještě jednou kolem HU, ale určitě jsem už přemýšlel, že třeba před Macochou 2oo9 zkusíme ukecat partnery na základní třídu komp, který testnem a následně dáme do tomboly. Myslim že by pro nováčky bylo zajímavý subjektivní nečasopisový srovnání + rozdíl aktiv / neaktiv

s těma zesama to snad taky domyslíme, ale tam je to hodně individuální k tý sestavě na který by se to honilo. Na druhou stranu pokud by chtěl někdo sám zkusit, tak určitě, taky sme tam měli dva takový luxusní kousky :o)
o 29.04.2008, 11:31 | Squere
těma radiama nic zajímavýho sem myslel v mojí sbírce, jinak tyhle vaši srovnání jsou super
o 29.04.2008, 11:54 | Nismo.Power
Já jen lituju že sem kdysi za 3k prodal DRX960RZ, věčná škoda ho jinak bych s nim taky přispěl a myslim že by za těma novejma modelama moc nezaostával neb zvouček měl fakt pěknej :)
o 29.04.2008, 12:13 | koren
Nismo.Power: radio s nej zvukem okolo roku 2000.
o 29.04.2008, 12:32 | Nismo.Power
tjn ale myslim že by tam propastnej rozdíl nebyl :)
každopádně sem clarec pozitivní takže 958 RMC fandim :)
o 29.04.2008, 14:58 | Tuner#2
Escudo: Díky za pěknou recenzi. Jelikož nemám taky žádný high-end v autě, tak se spokojím s Alpinou :o)
o 29.04.2008, 19:05 | jdoizo
čupér test :-) osobně jsem měl cca 6-10 rádií, u Clarionu
souhlasím, naka měla ještě čitelnější zvuk, na deafult nastavení.

Až dodělám hudbu, tak můžeme skoušet i u mě, nabízím jako
soubojáře Mcintosh
o 30.04.2008, 07:32 | mendo
co sa tyka naka je to uplne ina liga co sa tyka zvuku, skoda len tej vybavy a chybajucej TC. inak by to bol iny konkurent

mekiho by som si tiez rad vypocul:) nad tym som tiez rozmyslal niekedy.....
o 30.04.2008, 11:38 | clown
No a co NAKA a prohnat ho treba velkym procakem Imprint ??? :o) Nebo PXA 701 s RUXem ?
o 30.04.2008, 12:10 | koren
clown: ale fuj:-)
o 30.04.2008, 12:33 | clown
koren ...,

to byl samo vtip :o)))
o 30.04.2008, 13:25 | koren
mno a co udelat testik HU bez tehle "vychytavek" ?
o 30.04.2008, 16:27 | jdoizo
Koren: pokud by jsi chtěl toto, tak by to chtělo nejraději nějaký "Ačko" plus nějakou referenční sestavu, klidně domácí
o 30.04.2008, 17:55 | koren
jdoizo: a nebo to budes muset vsechno nainstalovat, dojet do prahy a slouzit jako poslechova mistnost:-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3539 sekund.