Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Připojení zesilovače - malé svorky

o Navštíveno 1645x o
o 13.05.2008, 09:53 | tomastosa
Ahoj, k zesilovači mi vedu silové kabely 20mm2, ale zesilovač má svorky, kam horko těžko narvu kabely 10mm2. Zatím to mám provizorně zapojený tak, že pomocí stahovacího plíšku mám na ten kabel připojeno asi 10cm kabelu 6mm, zaizolováno páskou, a to už do zesilovače zapojím.
1) Existuje nějaká spojka, pomocí které zredukuju kabel líp aby to nabyla taková opičárna?
2) Na kabelu u baterky je 60A pojistka. Nevadí, že je v cestě oněch 10cm kabelu pouze 6mm2?
Díky

o 13.05.2008, 09:58 | michal_smsmsm (A)
1) ano delaji se takoveto redukce, kam das vetsi kabel a do zesiku das tu mensi cast (za predpokladu ze na zesiku nemas terminaly na vidlicky ;) )

2) urcite vis ze jak to mas neni spravne a je to tak rikajic, nouzovka, spravne to uricte neni, uz jen kvuli mnozstvi spoju ktere v te napajeci ceste jsou, jinak hodnote pojistky je to jedno ;)

foto k příspěvku  od michal_smsmsm

o 13.05.2008, 10:07 | tomastosa
Terminál má díru pro kabel a šroubek, kterej zároveň může chytnout vidličku. Ta je ale taky malá, stejně jako u terminálu pro repro, kam jsem zvyklej dát max 4mm2 kabel.
Tu redukci co jsi ukázal jsem našel, ale ta je myslím 50mm/20mm, to mi nic neřeší.
o 13.05.2008, 10:20 | michal_smsmsm (A)
mas pravdu ze tahle je z 50 na 20, ale snad se budeou delat i mensi, kouknu se ti
o 13.05.2008, 10:33 | michal_smsmsm (A)
co redukce z 20 na 10, [ Link ] to by ti nestacilo?
o 13.05.2008, 10:37 | Kleneex
normalne 20mm kabel vytencit na 10mm nebo min a je to lepsi nez davat nejake redukce ktere nesedi nikdy uplne presne a mas jeste mensi kontaktni plochu nez u vytenceniho kablu
o 13.05.2008, 10:38 | tomastosa
To by mohlo být přesně ono! Dík. Jen ta cena je úžasná. S poštovným se dostanu na cenu co jsem dal z druhý ruky za všechny napájecí kabely včetně pouzdra s pojistkou. Ach jo.
o 13.05.2008, 10:45 | michal_smsmsm (A)
neeo jako kleneex, proste ten kabel ohol a orezavej vlakna tak dlouho dokud ti nepujde zasunout do terminalu na zesilovaci a mas to zadarmo
o 13.05.2008, 10:46 | tomastosa
Vytenčit - uříznout některý pramínky, o tom jsem přemejšlel - a teď mi to přemejšlí dál - výrobce ten terminál zkonstruoval tak, že jsou díry + i - strašně blízko u sebe, hele Michale, ta redukce se mi tam asi nevejde. Pořád mám strach, že si to vyzkratuju a to pak bude mazec...
o 13.05.2008, 10:52 | Kleneex
vezmes isolacku a namotas to i trochu pres vlakna a uz ta isolacka za jede trochu dovnitr a je to.
vice foto

foto k příspěvku  od Kleneex

o 13.05.2008, 10:54 | michal_smsmsm (A)
jo jestli to mas moc blizko u sebe tek to bude pruser, ja to mam resene podobne, ale nemam v zesiku tyhle rovne redukce ale rohove, mam tlusty kabel ktery se spatne ohyba, a i kdyz mi to i s rohackama vychazi uplne tesne, tak jsem musel ty rohacky omotat lepenkou a modlim se aby si neskrtly a neprodreli se... takze asi bude nejlepsi to co rikal Kleneex vid
o 13.05.2008, 11:06 | tomastosa
Při koupi napájecích kabelů jsem vycházel z doporučení na tloušťce kabelů nešetřit, že se tím nic neztratí. Proto nechápu, proč výrobci dělají terminály tak malý, viz taky foto od Kleenexe.
Každopádně díky.
Mimo jiné, uvažuju o umístění zesíku na stěnu kufru na výšku a kabely budu potřeba dost zalomit. No uvidim při instalaci
o 13.05.2008, 13:56 | Big_Max
tak a co hodit distribuční blok a aspoň budeš bez starostí potom když budeš dávat další zes.

třeba něco takovýho [ Link ]
o 13.05.2008, 16:59 | tomastosa
Nebo tak. Ale šel jsem cestou koupě zánovního 5-tikanálovýho Audisona, tak rozšíření neplánuju
o 13.05.2008, 17:23 | michal_smsmsm (A)
jestli muzu malou poznamku, dle pravidel emma, pokud menis prurez kabelu, co by si rozvodnym blokem menil, mel by byt kazdy kabel na vystupu z bloku opet nalezite jisten pojistkou. netvrdim ze je to nutnost, pokud by se jednalo o velmi kratkou vzdalenost(mozna byt ani nemusi z halvy fakt nevim) nevidim duvod jisteni, ale tak nejak to v pravidlech je;)
o 13.05.2008, 22:06 | Jeffry.j
kleneex napsal:normalne 20mm kabel vytencit na 10mm nebo min a je to lepsi nez davat nejake redukce ktere nesedi nikdy uplne presne a mas jeste mensi kontaktni plochu nez u vytenceniho kablu

a co kdyby ten zminovaný kabel procínoval,pořádně prolil cínem a až by to bylo tuhé,tak jen zbrousit do určitého průměru,to by bylo ještě lepší,ne?Já to tak udělal a v poho to šlo.
o 13.05.2008, 22:25 | Kleneex
Jerrry.j myslis ze zin ma vodi tak dobre jako med??
Kdyz to mas z jednoho pevneho kusu tak to zmacknes jen dolu ten pozinovane kabel a presne tam mas kontakt a nahore jeste u sroubu.
Ale kdyz pritahnes vlakna ktere si tam tak tak nacpal tak se stane co kdyz pritahnes sroub??
vlakna se jeste roztahnou do boku vsude kolem a mas kontakt bych i rekl na cele plose vstupu u zesaku a tim i lepsi zasobu proudem.

Plati instalace je vzdy jen tak dobre jako jeji nejslapsi clanek ;-)
o 13.05.2008, 22:28 | Kleneex
michal jestli si spravne pamatuji tak u Emmy musis jistit kabel kdyz je delsi nez 30cm

jinak u db dragu se nedavaji posistky vubec je to zbytecne odpor a ma slabe pruchod proudu ;-)
o 13.05.2008, 23:13 | Jeffry.j
kleneex: ok,souhlasím,ale už se stalo a takle už to asi nechám... Ještěby mě zajímal jestli u db dragu měříte na instal taky přechodové odpory a jak když už?Jen se ptám.
Jinak ještě pár kabelů jsem zaletoval a obrousil jak jsem už napsal a pár kabelů třeba do distribučního bloku jsem oholil kabel,omotal měděným páskem a nacpal do díry do distribučáku,pže ta díra byla mnohem větší než průměr kabelu.Myslíš,že tou měděnou páskou jsem nic nepokazil?
o 14.05.2008, 09:58 | michal_smsmsm (A)
kleneex> jj je to mozne ;) pravidla jsem mel nactena loni kdyz jsem delal svoji instal a od te doby holt nektere veci zapomel ;)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.324 sekund.