Navštíveno 1652x

Muzete mi pls nekdo vysvetlit proc se u nekterych vesmes drazsich SW delaji tak zvlastni impedance ?
Napriklad 3 Ohmy (JL 12w7) nebo 0.7 Ohmu (RE řada MT).
Zda se mi to divny,kdyz vetsina zesiku (nebo alespon o kterych vim) maji impedance 1,2 a 4 Ohmy.
Diky
3ohmy take poradne nechapu ale asi aby si clovek koupil i jejich zesak ;-)
u MT je to jednoduche je to soutezni woofer u ktereho kdyz mas 2x0,7ohmu zapojis do 0,35ohm aby si to potom mohl zapojit bez problemu do zlinkovanich zesaku ktere maji 2ohmy ;-)
chapes?

13.05.2008, 13:12 |
Vita_Megane | Upraveno: 2008-05-13 13:13:51
:))))) lol
ale ma pravdu
Ono plati, ze cim mensi impedance, tim vetsi proud a tim padem vetsi vykon. Takze zesilovace ktere zlvadnou takto nizke impedance ten woofer nakrmi jak se patri.
Ale spis by se mohl vyjadrit nejaky SPL ci dbDrag nadsenec.
Milhauzz: Souhlas, ale zpravidla taky horší činitel tlumení a impulsní chování wooferu. To je taky možná důvod těch 3 Ohmů, že je to takový napůl dobrý zvuk a napůl větší výkon :o))

13.05.2008, 13:50 |
MaxxT tady je totiz pak videt otazka teorie a praxe.. :-) psano a dano.. 1 ohm na papire u basaku je ve skutecnosti s hodnotou na svorkach nekde jinde.. :-)

13.05.2008, 14:04 |
Tuner#2 | Upraveno: 2008-05-13 14:05:12
MaxxT: Ona Impedance je totiž kmitočtově závislá a ovlivňuje jí i objem bedny a naladění bassreflexu.
Tuner spis na bedne nez BR
ono plati takove jednoduche pravidlo cim vetsi mas bednu tim vic se ti zvedne impedance pri zatezi
Kleneex >> Tomuhle bud jeste nerozumim a nebo nvm co mas na mysli...jak se linkujou zesiky v 2 ohm ?
Dik
Muzete mi to pls nekdo vysvetlit to linkovani zesiku??
Diky

13.05.2008, 21:45 |
petis To je spojení dvou monobloku jakoby do jednoho. tzv. Master/Slave. Kdy jeden (master) zesilovač řídí druhej(slave) zesilovač a spojí tím svoje výkony takže mužeš zapojit dva zesilovače do jedný cívky wooferu. Je to vcelku složitý zapojení, a zesilovače ho musí umět. nejde to s jakýmkoliv monoblokem
Jo takhle...a impedance se chova jako u repra jo?
Doufam ze vis jak to myslim...napsal sem to trochu divoce:D
divally: na 3Ohm je napr. Genesis DMX v najlepsej forme....