Navštíveno 2771x

27.05.2008, 22:23 |
Josh | Upraveno: 2008-05-27 22:25:19
Zdravím, koupil jsem si cca pred mesicem a neco od Kleenexe radio Alpine 9855R. Predal ho kamosum ve Vyskove na sraze. (zkouseli ho a jelo pry v pohode). Dal jsem ho do auta a jedine co jsem udelal, tak jsem prehodil zluty s cervenym kablikem aby mi drzelo pamet. Ale po 2 dnech jak jsem zapl radio mi najelo na lcd ALPINE a po par sekundach zhaslo a radio bylo mrtve.............V autorizovanem servise mi rekli ze je to na vymenu LCD, ktere stoji 4500,- Kleenex se k tomu postavil tak, ze mi radio prodal v poradku a ze jsem neco zdupal ja. Pritom jsem tady na foru cetl, ze na tohle 9855 docela trpi. Mam pocit ze Kleenex o tom vedel a po prvnim zjisteni problemu ho proda, nebo to byla ku-va nahoda, ze mi to po dvou dnech prestalo jet........jaky mate na to nazor vy?
riziko jetejch věcí bez záruky, co ti na tom mám říct..kleenex je tu stálej člen, tak proč by si sral na hlavu. Taky nevím, proč by ti měl vracet peníze, pokud při předání fungovalo, tak bych se zachoval stejně...zkus mrknout po ebayi, třeba budeš mít štěstí!
jj jako kamil, pokud funguje, při předání, není co řešit... podle mě smolná náhoda......težko říct
napodobne...............skus sa popytat, ci nema nahodou niekto panel, napriklad komu ukadli zvysok, alebo ako kamil na ebayi
ja o tom dnes s martinem mluvil a rikal ze ti to predvadel v aute a vsechno bylo v poradku, prej si mu volal ohledne zapojeni pak tak bych nejdriv hledal chybu v tvem zapojeni nez u martina kdyz vse fungovalo jak ma celou dobu co ho mel v aute

27.05.2008, 22:56 |
Josh Mi jeste rekni, ze jsem odpalil lcd prehozenim zluteho kabliku s cervenym....
Radio prebirali bohuzel kamosi, ja u toho nebyl :(
on za to kleenex sice nemuze ale stejne bych ho preventivne zlinčoval...
nicmene ten LCD bud jede nebo je mrtvej... tezko by to vedel a na dva ndny nejk zflikoval... a navic jak bylo receno myslim ze by si nesral na hlavu... ne tady
josh: nevim co si prehazoval za draty ale dle jeho slov si nevedel co udelat aby si to pamatovalo pamet radia, hele takhle je to v tuto chvili uz stejne jedno a nema cenu to resit. Zni to blbe ale kdyz to jelo v dobe prodeje tak mas asi smulu, osobne bych se ale hadal taky pokud bych si byl stoprocentne jistej ze z me strany a v zapojeni chyba nebyla

27.05.2008, 23:11 |
Josh jo, chtel jsem vedet jestli mu to drzelo pamet, ale asi to mel prehozene v aute.......ja to zapojil akorat na konektor...(je to original) .... Predtim tam bylo origo radio seat, takze v zapojeni chyba urcite nebyla...

27.05.2008, 23:17 |
LadaN Pokud budete chtít, tak jako autorizovanej servis :-))) mohu trochu pomoci, že udělám lepší cenu na opravu. Budu rád, když se mi oba zůčastnění ozvou na email info@car-audio.cz a nebudou kontaktovat další prodejce carHiFi, protože se mi dnes nějak mnoho lidí ptalo na panel k 9855.
Musím jenom konstatovat, že problém u 9855 se nyní projevuje u vícero kusů. Jedná se o závadu, která je způsobena přehříváním zdrojové části. Je lepší vyměnit LCD a opravit zdroj měniče, než schánět panel k tomuto rádiu starší, protože závada se může projevit i za dva dny u staršího panelu.
josh: no ono to neni tim ze by to on mel v aute nejak jinak nez u ostatnich aut pac kazdy auto ma jinou elektriku a nez to radio zapojis tak by ses na to mel nejdriv podivat.

27.05.2008, 23:21 |
Josh | Upraveno: 2008-05-27 23:24:59
nahore u lcd s oznacenim 1 se silene prehriva..........
LadaN: jdu psat mail....

27.05.2008, 23:25 |
LadaN Tvoje foto jsem měl už v emailu a jistě si mi i volal.

27.05.2008, 23:26 |
Josh BMW_318iS: Spatne jsi me pochopil.....nemyslel jsem to tak ze mel neco v aute spatne zapojene.....ale jinak, aby to drzelo pamet....
ne ty jsi ho špatně pochopil - ty jsi ten, co mohl mít něco špatně - originální zapojení;-)
Náhoda ,že by to odešlo za 2 dny po prodeji a první den užívání je asi 1: 1000 000.
Ano Kleenex je stálým členem a má tu nějakou pověst a proto to je jako nějaký štít nebo ochrana ??
Já jsem tu taky členem hafo let a když jsem něco prodával vždy jsem v rámci jména držel zaruku pár dnů na funkčnost ! To je přece normální a slušné ....
Všichni se tady zastáváte ,ale nemyslím si že to je štastně vyřešená situace , v ten den fungovalo a pokud nefunguje máš smůlu ??!! Co to je za chování ....
Joshe znám a poradil jsem mu kup starší ALpine na foru by ti nikdo neprodal nic špatného , no a to jsem se teda spletl ! Asi to už není co bývalo ....
John : myslím si, že Kleenex by, jak tady píšou ostatní neměl, potřebu prodávat nějaká šmejd, a hlavně když by jsi volal mě, jestli drželo paměť a v podstatě to vypadalo do telefonu, že neumíš ani zapojit rádio, tak bych tě taky poslal do prdele.
Když to neumíš zapojit, tak se do toho neser a pokud ti to vyzvednul kamarád, tak tvoje smůla.
Ježiši co je na tom , že zavolal a zeptál se jak to má zapojit aby to drželo pamět ??!!
Když si není jistý tak zavolá přece a slušně se zeptá.

28.05.2008, 08:51 |
Dave0401 | Upraveno: 2008-05-28 08:52:39
cendler: Podle tebe teda kazdy na tomto foru je Einstein?
Podle me forum je o tom, ze si maji lidi pomahat a radit. (at uz zde nebo po telefonu)
Co je na tom spatneho, ze Josh vzal mobil a zeptal se predchoziho majitele na to, jak ho mel zapojene. Nebyl si jisty zapojenim a mel obavy aby neco neposkodil. Nehral si na chytraka a neriskoval a ty ho za tu opatrnost jeste osocujes.
Vsichni vime jak koncern ztizil zapojeni aftermarket HU do svych vozu, diky prohozenym plusum v ISO. Takze se nedivim, ze se ptal zda jiz neco klenex upravoval na redukcnim kabelu ci ne.
Kazdopadne prohozenim plusu nezpusobis poskozeni HU. Takze nechapu tvou reakci...
Joshe znam osobne, radio jsem videl jeste i tu chvili co bylo funkcni tak i na druhy den jak uz bylo KO.
Je to velice podivna zavada a rozhodne zapojenim (ani spatnym) se toto stat nemohlo. Po zapnuti se rozjede promo napis Alpine a pak koncena... takze bych to videl na vymenu nejakeho procesoru nez LCD...
Kazdopadne je to velice divne, ze za tak kratkou dobu to "odeslo".
Nejsem soudce a nehodlam nikoho obvinovat nebo obhajovat ale rozhodne musim souhlasit s tim, ze AHC neni stit a je treba se divat na celou vec nezaujate..
souhlas s Deliquente, jestli tu někdo řiká že si za to může tim, že něco sám zapojil, tak je totální analfabet a asi nikdy neviděl ISO konektor. Můžete mi někdo vysvětlit jak se dá zapojit rádio na ISU tak aby odešel displej? Ale polívčičku si přihřeje každej...
Dave0401 : nemyslel jsem to zle, ale pokud bych prodal něco a pak mi člověk volal, že má nějaký problém se zapojením, buď bych chtěl aby přijel, že mu to zapojím a nebo aby mu to zapojil někdo zkušenější, přece jenom je tu celá republika a pochybuji, že by si někdo neobětoval tu půl hodinky z jeho okolí na zapojení.
Ale zase tady je riziko prodávání použitého zboží, je to nemilá věc, ale o tom si musí promluvit už oba obchodníci.
tak po delsi dobe jsem se dostal na net
josh rikal si me ze me budes jeste informovat ale nic az tady
jinak jak uz jsem ti rikal fakt nevim co si tim delal protoze me to radio 2roky hralo uplne bez problemu a urcite jsem o zadne zavade nevedel a kdybych si nekupovla 2Din DVD do auta tak bych to radio ani neprodaval. Ty kdo me znaji to moc dobre vedi ze bylo bez problemu.
Ano uznavam ze je to fakt divne ze to po 2dnech odeslo.
Ale nejake me tu i nesedi ze rikas ze odesel LCD kdyz tady Dave0401 pise ze funguje a ze akorad se objevi Alpine a pak nic.
Tak ted uz fakt nevim co si mam o tom myslet?
Bylo to radio vubec v servisu nebo si to komunikoval jen pres telefon?
A kdo to radio rozdelaval?? Ty sam?
Fakt nevim co si mam o tom vsem myslet uz jenom ten tvuji druhe telefonat byl divne " prestalo me fungovat radio! Vem si je zpet! A jak to udelame z prachama?" to si docela dobre jeste pamatuju
cendler: ale tady nešlo o nějaký super přepojování, záměnu červenýho za žlutej zvládne jakákoliv lama - nemluvě o tom, že ty kabely maji konektory, takže je stačí přehodit bez jakýhokoliv zásahu, to že o tom někdo nevěděl je podle mě naprosto normální a hledat kvůli tomu servis je nesmysl.
Vy si na zasunutí nabíječky od telefonu do zásuvky berete elektikáře? Protože tohle neni o moc náročnější

28.05.2008, 10:47 |
Fipo Kleenex je fajn člověk, ale jeho ochrana je tu taky až moc velká dle mě...já když tu něco prodal a bylo to na hovno, tak se to řešilo až do omrzení a všichni mě tlačili,abych vrátil prachy...
tak ať LadaN zjistí, v čem je problém a uvidí se,na čí straně byla pravda
a to že si volal o pomoc při zapojení :-D (ti chytřejší, kteří ví, na co kterej káblík v ISO kostce je, nechcete si založit novej klub AHC PROFI? aby někoho neobtěžovalo takové volání o pomoc???!!!)
Co já vím, tak rejdiou bylo v pohodě bez sebemenšího problému. Ale já do toho vlastně nemám co kecat ;o))))) !!!
Jasně , je zbytečné omýlat zapojení , šlo jen o držení paměti a tím to končí ! není každý profík a já to beru jako kladnou věc, zeptat se než si hrát na chytráka a experimentovat u tak drahého radia.
Jde o to kdy začlo radio dělat neplechu.
Myslím , že nejde ani tak o nařčení někoho za podělávku ,ale o to vyřešit problém .... oprava stojí tolik a tolik ... podělte se o opravu a je to fair, dle mě.
"Přístup" radio hralo a to, že už nejede není ted už můj problém se mi nezdá fair play, a myslím , že toto forum na tomto principu hodně dlouho fungovalo a i já zde koupil hafo věcí v domění ,že to platí !
Ja nikdy nerikal ze se nepodelim akorad jsem rekl ze to radio urcite nevezmu zpet!!
Jinak posledni domluva byla ze to posle do opravny a zjisti co mu je a kolik to bude stat.
Ale info jsem nedostal zadne az tady v treadu.
Takže tady máme happyend ! :):):)
kluci se domluví ...napíšou tady jak to dopadlo a vše je tak jak má být.
No to bylo domluvene uz od zacatku
ale zatim se neozval akorad tady na foru
Escudo : jasně, to máš pravdu

28.05.2008, 14:09 |
Josh Kleenex: Ty jsi mi psal, ze mam zjistit co s tim je a ze to pak nejak poresime??? Si delas ted ze me srandu, ne? Jsi mi napsal, ze zpatky ho urcite nevemes a zadny podil na pripadnou opravu taky nehodlas davat, ze jsi mi prodal radio ok......tim to haslo.
Radio mel na oprave jeden kluk co ma servis s radiama a mobilama.......poslal mi tuhle fotku abych vedel co s tim je, pak jsem kontaktoval LadaNa a ten mi oznamil, ze se musi vymenit cele LCD, ze jen ta soucastka se vymenit neda a ze jen to stoji 4500,-
No je to prinejmensim divne, ze LCD po 2 dnech prestalo jet.

28.05.2008, 17:26 |
Josh LadaN: Psal jsem ti mail.

28.05.2008, 17:42 |
koren LadaN: na kolik by vysla vymena laseru u 7944? chtel bych ji mit v tiptop stavu...
A je nejaka ekonomicka cesta na laser v 9835? Zatim vse cte, ptam se preventivne.
Diky Ladne.
Taky mám 9855 a taky mi přestalo jít LCD..
a nebylo to nic zdlouhavýho, co by se dalo předpokladat...
prostě přestalo lcd to šlapat a tečka.
Hele nestrašte mě.Mám 9855 v autě cca rok a půl a zatím v pohodě.
Josh:trapnej dotaz,ale nejede jen displej nebo to nehraje vůbec??
Fordík: no vidíš, tak máš ještě 6 měsíců, užívej :o)

28.05.2008, 17:59 |
Rocco. | Upraveno: 2008-05-28 18:00:57
hraje to, ale přestane svítit LCD a z tlačítek mě fungovala jen hlasitost...
tak že tam strčíš CD a to hraje.. a hraje .. :)
nevim teda jak dlouho to fungovalo mě, ale podělalo se mi to 2 měsíce před koncem záruky ..
Rocco: tak to byl nějakej nepovedenej kus, ty povedený se po*erou až po 2 letech :o)
Escudo: Špatně nastavený časový obvod :-D ale nedělejme si z toho prdel, už je tady případ s 9886 14 dní starou a tu mám já. Bojím, bojím...

28.05.2008, 18:33 |
LadaN Prosím pište email, to je pro všechny. Pracuju a pak odpovídám, takže trošku počkejte.
Jinak bych rád viděl frajera jak mění na tomto LCD ten čip. :-)))

28.05.2008, 19:24 |
Josh hmm....tak ten je nevymenitelny.....
Videl jsem to jen z fotky takze jsem nevedel jestli se da vymenit pouze on.
displej KO u 9855? Naprosto bezny :-) Taky jsem mel tu cest, nastesti ale jeste v zaruce :-))
naprosto bezna situace? :) tolika lidem odesla ale nikdo to tu verejne nenapsal :(((
no tak vidím, že s Alpine to jde totálně do hajzlu!

29.05.2008, 08:41 |
LadaN Ale nejde, jen ti co nechávají ten DC/DC měnič do něčeho zabalenej, tak těm to potom dělá.

29.05.2008, 09:43 |
Josh Myslis snad tohle????
Konkretne od Kleenexe???
Hmm....to se mi nelibilo hned jak jsem radio videl poprve....

29.05.2008, 10:26 |
LadaN Tak to je špatně. Ale nic naplat, bejvá i hůř. Ve vedru to pak odchází.

29.05.2008, 10:26 |
LadaN Do věčných lovišť :-))))
ajaj... tak tohle bych neomotával... mám zkušenost jen u Pio Dex 9R a taky se dost hřeje při vedru... tohle bych nechal "dýchat"
keh 9700 to samé... taky se vypínal display při delší cestě
no hlavne, ze se to pomalu vysvetluje :)

29.05.2008, 12:25 |
Rocco. | Upraveno: 2008-05-29 10:27:30
já to měl teda taky zabalený.
Ale bylo to zabalený original v "bublinkách". Nechtěl jsem to rozbalovat, protože proč taky? nikdy by mě nenapadlo, že kuli tady tomu by mi vyhořelo LCD..
Hodně krát jsem to radio vyndaval a nikdy jsem nepozoroval, že by tobylo nejak teplý nebo horký..
Z toho plyne, že kdo má tohle radio, tak at si to rozbalí :))
zajimavy ze me odesel i presto ze zabaleny jsem to nemel a navic to vse melo dostatecny prisun vzduchu a tudiz nemoznost odpaleni z dusledku horka
Ty woe to radio je shit jak břit :D :D :D sony forewer :D:D:D

29.05.2008, 13:25 |
Francouz | Upraveno: 2008-05-29 11:26:53
Jsem zvědavej kdy mě zkolabuje moje DVA ? Asi ji ale dřív prodam H.E.R.O.V.I. když ji kdysi tak moc chtěl :o))))))))))))) !!!!!
Francouz :D :D :D :D :D tenhle příspěvek by bylo dobré smazat :):):)
Deliquente: není potřeba jelikož moje DVA půjde do věčných lovišť se mnou protože ho nikdy neprodám ;o))))))))))))))) !!!
Hm husty,taky to mam u 9835 od zacatku zabalene v origo penovce,aby se pripadne neozyvaly nejake zvuky pri ruznych vybraci apod, a zatim bez problemu.Jste me ted celkem vydesili,mam nechat nebo radeji sundat? :)

29.05.2008, 17:32 |
Escudo | Upraveno: 2008-05-29 15:32:21
celý bych to vyhodil :oD

29.05.2008, 18:29 |
Kleneex | Upraveno: 2008-05-29 16:30:58
ja jsem to zabalil aby to nedrncalo a proc to neodeslo uz u me??
A kdy bych o te zavade vedel tak ani nevim jak bych to mohl zamaskovat tak aby to jeste 2 dny jelo a az potom zdechlo
sundej to, aby se to nehřálo...
pak s tim někde ťukneš, rozpadne se to a někdo ti napíše "vole, proč myslíš, že tam byla ta pěnovka" ..
Rocco.: :o)))))))))))))))
takze mazec taka blbustka a znici to radio me se aspon rozstipla zakladni deska vlivem velke kmitace radia v palubce na bassrace ale tohle by me nenapadlo taky bych to zamotal do neceho aby se to nepodrelo

29.05.2008, 21:56 |
Josh No tak me by treba "podreny" menic treba vubec nesral......proc taky.....ale urcite bych ho nezamotal, aby se prehrival...
nevim proc vsichni resi to zda je to zamotane nebo ne, pisu ze mi odesel dosplej i presto ze jsem to zamotane nemel a mel jsem to na msite kde dostatecne proudil vzduch a teple to nebylo skoro vubec. Myslim ze menic na odchazeni dospleje nema absolutne zadny vliv
to že na to má vliv zamotání toho měniče řek totiž člověk, kterej opravuje snad všechny ///A v čr ...
to že na to má vliv zamotání toho měniče řek totiž člověk, kterej opravuje snad všechny ///A v čr ...
Před 2 tejdnama jsem si od LadaNa přivezl opravenou 9855 .... když se mi to posralo, tak to před tím vůbec nejevilo známky, že by k tomu mělo dojít... takže NÁHODA jako sviň ....
Rocco: to je pravda ale me se tohle stalo i presto ze jsem to tak nemel a nerekl bych ze to byla nahoda
Nj Escudo aby se neozval :)