Navštíveno 1857x

Kedze nemam v okoli nikoho zvukovo skuseneho prosim o vase rady a postrehy na tuto temu.Myslim ze nie som jediny koho zaujima tato problematika a vopred dakujem za kazdu radu...takze moja zostava sa sklada z radia Pio88, ktore je zapojene v aktive cez PPI5550 na predne hertz ESK165,subu GZRW12 a monoblokuGZTA2500tx...Na zaciatku som zvuk niekolko krat vymeriaval mikrofonom a radio mi nastavilo aj casove korekcie aj EQ..Problem je v tom ze nie som si isty deliacimi frekvenciami a strmostou vyhybiek..Tak napr. deliaca fekvecia medzi stredmi a vyskami bola 12,5khz co uz je dost vysoko pre stredy a pri maximalkach boli riadne ukricane.....basak LPF som mal na 63hz 12db...Momentalne mam Lpf na 80hz a 36db Hpf na stredoch je 80hz 12db(podla chuti a hlasitosti na 63hz a 24db bo som sa docital ze GZRW12 su chudobne na pasmo 60-80hz) a LPf na 4Khz a 6db a vyskove na 4Khz 12db... toto je moje nastavenie a zostava hra ako tak plinule a aj nahlas ked treba co sa o vymeranom nedalo povedat.Chapem ze mikrofon meria zvuk tak ako ma byt bez ohladu na hlasitost aku niekedy pocuvam(podobne ako imprint aj basy som mal stiahnute o 6Db),ale chcem vediet ci je to nastavenie v mojom pripade spravne, chcem vediet coho sa treba drzat ci hodnoty frekvencii na pasivnej vyhybke alebo aj podla ucha pripadne to nechat na radio...Mam neco poprecitane len nechapem presne fazove posuny,strmosti ake maju byt,ako to mam mat spravne nastavene aby som si ten svoj aparat vyladil co naj...Vopred diky za vsetky odpovede na danu temu
nikdy jsem nenastavoval tvoje kompa a dá se říct že většinu parametrů máš "dobře", je třeba ale podotknout, že je to hodně subjektivní a tudíž jak jsi řekl, nastavuj podle ucha. Výšky máš vespod na 4kHz, myslím si že by zvládly míň, zkusil bych 3,2 nebo 2,5kHz, scéna se posune víc nahoru, strmost klidně 12dB.
Ideální je postupovat tak, že zapojíš pouze výšky, dáš rádio na cca 75% a vybudíš je pro tebe únosnou mez, pak jim pomalu snižuješ frekvenci a posloucháš, na co stačej aby nezkreslily, samo pracuješ i se strmostí. Pak odpojíš vejšky a zapneš jen středobasy, postupuješ stejně vespod, čili snižuješ jim frekvenci dokud budou stíhat bez pazvuků. Hodní propusť nastavíš tak, aby nebyla mezera mezi výškou a středobasem, to je asi jasný. (i když se ve spoustě případech dočteš i toho, že je dobré mít mezi pásmama díru :o) ) No pak je pustíš oboje a jen došteluješ hlasitost tak aby jsi slyšel scénu neurčitě a nešla ti jen z výšek, o tom už se rozepisovat nebudu, to je na hodně dlouho. Nemluvě o tom, že stejně pak budeš dolazovat další měsíc - dva při poslechu
Escudo : diky ...a co si myslis o tom LPF?To GZ nie je ziadne SQ,ale zatial mi staci no zevraj je tensie medzi 60-80hz a treba to dohnat stredobasom..je ta delicka na LPF 80hz a na stredoch 63hz OK?
nevidím v tom zásadní problém, je to opravdu o poslechu, takhle to neposoudím, chce to měnit různé žánry a poslouchat jestli se ty basy netlučou mezi sw a kompama, rychlejší údar by měl jít zepředu a to platí o basáku
Inak basak je basreflex a je otoceny smerom z kufra tak mikrofon mi ho vymeral na max hodnotu cas.oneskorenia 400cm,ale citelne hra v predu...no tak poskusam a uvydim ale myslim ze s tym ladenim je to asik na dlhsie:))diky
Omlouvám se autorovi příspěvku, že se sem vtírám. Mám takový pro někoho asi banální dotaz. Když zapojím předek do aktivu a využiju teda všechny 3 páry RCA na výšky, středobasy a SW, můžu potom ještě zapojit zadní repro přímo na autorádio tak, aby hrály fullrange nebo třeba s HPF od 60ti Hz? Chci, aby tam taky něco hrálo kvůli cestujícím vzadu. Dík
přiznám se že jsem nezkoušel, ale měly by na 90% hrát taky aktivně, nikoli fullrange, takže jediná možnost je mít vzadu aktivně kompa a spokojit se s tim, že budou hrát se stejnym nastavenim najko ty přední
Aha, takže přední výstup je ořezaný zespoda třeba na 2,5 kHz a zadní zase shora? To bych potom pohl zapojit takhle výšky na předek a středobasy na zadek zase aktivně bez? To by mohlo být ještě lepší, jestli to tak jde.
jj, aktivně zapojit kompa i vzadu
Tak to je supr, díky Escudo.