Navštíveno 4011x

zdar.prosim o radu ohledne zapojeni subwooferu.mam 2x Alpine SWR-1242D a zesilovac HIFONICS BXI 1606D.poradi mi nekdo jak presne zapojit kabely mezi wooferama a pak zeslilovacem.proste mi to porad vypina.jsem uplny zacatecnik tak prosim po lopate diky moc.

07.06.2008, 17:07 |
djwiktor | Upraveno: 2008-06-07 15:07:46
Takze polopate. Alpine SWR si kazdy woofer zapoj jeho cievky paralelne - takze z dvojcievkoveho 4+4 OHM-u ti vznikne 2Ohmy. Zosilovac je stabilny do 1 Ohm-u, takze ak pripojis oba woofre potom paralelne k zosilovacu, vyslednu impedanciu(samozrejme teoreticku-lebo v reale je dost zavisla aj na frekvencii,ktoru prave dany sub hra) budes mat 1 Ohm. Ale skus presnejsie napisat, ako ti to vypina, ak pripojis len jeden woofer, vypne tiez, alebo hra bez problemov?
zapnu radio.zesilovac blikne a hned vypne.obcas se mi to podarilo nahodit,ale v puli skladby to vyplo.jinak jsem to zapojil takto:na kazdem wooferu jsem spojil plus minus a plus minus.pak z kazdeho plus a minus jsem napojil na terminaly a pak z terminalu na plus a minus a plus a minus na zesilovaci.snad je to k pochopeni.nevim jestli je to spravne.jinak jsem to zkousel i s jednim-to same.porad vypina.zkousel jsem i dokonce menit rem kabel,radio.
kdyztak taky nejakej obrazek na zapojeni :)

jo a jestli chapu dobre tvuj popis - mas to zapojeno takto: viz obr. a to je v tomto pripade asik spatne davat to na 4 ohm , nebot ten zesik to asi nezvlada. zkus to zapojit jak jsem hodil obr na 1 ohm

podobnej jsem videl,to plus a minus uplne nalevo je terminal?takze tam bude jenom jeden?to zapojeni co mam ja je spatne nebo dobre?mam tam dva terminaly
q?????aby si nemel náhodou malo proudu to je totiž taky možný.......
[ Link ] ...
mam to takhle.woofery nemam propojeny mezi sebou.z kazdyho jde plus a minus do zesiku.

jj mas to dobre az na ten rozdil ze na tom schematu by mela u kazdyho SW byt vysledna impedance 2 Ohmy a ne 1 Ohm jak mas na obrazku.
Ale tim ze to mas na monoblocku tak uvnitr se ty dva SW propoji paralelne takze vysledna impedance obou SW (resp. vsech 4 civek) bude potom 1 Ohm.
Shrnuto: Mas to dobre zapojene...jen spatne popsane.
Pepe >> Vzdyt to ma dobre.Mono ma preci 2 vystupy pro SW takze neni nutno propojovat paralelne SW mimo zesik.
martinpec >> prekontroluj poradne kabelaz jestli neni nekde prodrena nebo neco podobbnyho ptz ti to muze nekde hazet zkrat a zesik proste vypina jeho interni ochrana!
otazka jestli zvlada 1ohm
jinak jen koukam podle tech udaju je na to zesilovac kurevsky slabej
Hifonics zvlada v pohode 1 ohm ..... neco mi rika ze je to sestava z BMW ale nevzpomenusi koho to bylo - kdo ji to prodaval v bazarku ...... jinac jako vyse, zkus projit napajeci kabelaz , zkontroluj baterii , popr.jestli nekdo pujci kap (tak a ted se do me nekteri pustej) a zkus ho dat do sestavy co to udela
Jak tu lítaj obrázky z RF :-D

07.06.2008, 20:39 |
Kesam :D
napajeci kabely jsou ok.je to tejden co sem to natahoval.alpiny ze zesilovacem maji dneska premieru.(poprve zapojene).tak nevim mam proste smulu.kupoval jsem novou alpinu 9886 hrala tejden a uz nejde display.jinak baterka je plne nabita je to 72ah a ze by to nevydrzelo hrat 3min. v kuse na zaplej motor,se mi nechce verit.
martinpec >> Ale nejde jen o napajeci...muzes mit treba zkrat na vystupu...mrkni jestli ti treba nekouka z terminalu jeden vlasek OFC kabelu do druhyho polu...
Pepe689 >> myslim ze to Hifo je na ty SWRka dost silny prece jen jedno ma 500WRMS a Hifo je obe do 1 Ohm nakrmi 1,6kWRMS takze si nemyslim ze by mel zes problem s krmenim.
zkus překostřit zesilovač..
ted me jeste napadlo odkud mas vedene minus? pac presne jak pise pasatak prekostrit zesik a nebo udelat lepsi kostru od baterie
tak jsem zjistil,ze kdyz to hraje tak nak potichu,proste ne na vetsi zates zesilovac nevypne.kdyz pridam na radiu hlasitost nebo basy zesik vypne a uz nenahodi-mozna az po odpojeni od baterky.jestli teda uberu n?a radiu a pridam na zesilovaci nemuselo by se to vypnout?mam to ted z auta vyndany,takze to nevyzkousim.a nebo to ma proste tak velkej odber ze to nezvladne baterka.????co potom?????pomuze kapacitor nebo snad alternator? nebo je to nesmysl??jinak kostru mam pridelanou na sroubu od rezervy v kufru.
tak jakou mas baterii - kolik ma startovaci proud .... mozna bych zkusil dat lepsi .... treba Exide MAXXIMA , X-tra (obycejnejsi ale take velmi dobre vybijeci proudy), koukni na baterii sem
[ Link ] .... jeste jeden blbej dotaz jakou mas pojistku v tom pouzdre a jakej mas na ten zesik kabel , aby to nebylo poddimenzovany
baterka tam bude nejaka vobic 72ah.pojistka 150A kabel 50qmm a minus myslim 25 nebo 30 tak na 1,20m.jinak na zesiku 2x70a pojistka.nevim jestli by to vyresila nova baterka?abych jenom nehral o 2min.dyl a to je vse.dokaze tady nekdo z jistotou rict,co pomuze proti vypinani zesilovace a vlastne asi poklesu napeti az se rozblikaj svetla?kdyz budu mit dobre ukostrino a nebudu muset kupovat alternator za 30 papiru.myslim ten hlavni problem kde je.nerad bych daval penize do neceho,ktere se pak ukaze,ze jsem si pomohl o 1procento.diky vsem za rady.