Navštíveno 3003x

Protože jsem rozmazlenej fracek a nic mi neni dobrý,tak vymýšlim zase další nesmysl.
Mam novej stroj a dávám si do něj muziku z minulýho auta.Při tlumení dveří mě napadlo to trochu předělat.Věc se má tak: ve dveřích žádný repro nebyly,jenom na palubce v rozích díry a v nic výšky a 10 cm repráček.Chtěl jsem do dveří nacpat 16 cm středobas,ale pohrávám si s myšlenkou na 3w aktiv.
Takže jestli by nějakou chytrou hlavu napadlo jaký dva kousky 20 cm subíků nacpat do dveří,tak budu moc rád.
Do palubky by přišel pár piccol který mam,k nim pár 13 cm hybridů který nemam.Měniče v palubce by živil 4 kanál Genesis kterej mam.Na pohon dveří zatim nevim asi bych koupil dvoukanál,případně druhý monoblok.
A ted ještě jednou co řešim:
subíky co nejmenší do dveří(mam monoblok co dává na 4 ohm 500 w rms,ale obávám se jestli to není na dveře moc)
a případnej zesík na živení subíků.
Zatím vedou malý JL.
Tak se zkuste někdo zamyslet a budu rád za každej event. díky
a důvod proč to dávat do dveří? Ty JLka mám taky rád, pak je možnost od GZ, ty taky vypadají pěkně. Jinak mysli na váhu dveří - už tlumení je problém u větších dveří, natož basák, kterej budeš muset do něčeho pořádnýho uchytit;-)
hele a co kouknout na AudioSystem :)
[ Link ] myslim ze tez dobra volba
podle me je to naprosto zbytecny!!!!
Ty Audio System HX8 jsou do beden s malým oběmem. Do dveří se podle mě vůbec nehodí. To raději ty 8" suby z X--ION 200 Golf V. Dají se objednat zvlášť a jsou konstruovány pro dveře.

11.06.2008, 19:06 |
mendo ja by som do dvery spravil 8l ozvucnice a dal tam poriadne stredobasy+ wofer do interieru
do dveří bych sw nedával... tak jako Kicker18
mendo: Jak by jsi to řešil? Jako vylaminovat to na tapec nebo z plechu dveří? já na to místo třeba nemám vůbec.
Důvod proč do dveří je ten že jsem chtěl plně využít díry v palubce.A když už tak mě napadlo zbavit se subu v kufru.Ale nevypadá to na schůdnou variantu.
Laminovat ozvučnici se mi moc nechce a bojim se kýblefektu....
Asi teda přestanu vymejšlet kraviny :)

12.06.2008, 06:57 |
mendo kamil: napr. tak ako som spravil ja vylaminovat na tapacir.

12.06.2008, 07:13 |
mendo poslal mi budha fotky a dvere ma ako stvorene na ozvucnice:)
Ty úchyláku... Myslíš že budu mít jako na tebe čas??? :D
A co tak spravit palubku na 16cm stredobasy? Inac ak sa dobre pametam niekto tu uz robil GZ woofre do dvery tusim mal dve zlte plutonia vzadu...
vůbec bych se s tim nesr.l

12.06.2008, 13:42 |
mendo franto kazde auto nema miesto dnu v palubke ako fobia aby sa dalo spravi 6-8L
v palubce vyšašim tak 2-3 litry,tam se 16 cm nevejde :(
Ale středobasy už jsou ve dveřích,zatim bez ozvučnice,času moc neni.....
Jedny dveře trvaly ve finále 14 hodit a protáhnout drát přes zásuvku do dveří bylo teda něco.Uff,ještě druhý :(

13.06.2008, 09:00 |
mendo Ja radsej nepocitam kolko casu ma stali dvere a teraz je vsetko nanic ked su ozvucnice...
s tahanim kabelaze ked mas konektor je celko fanky zabava:-)
u mna to vyriesila vrtacka:-)
Jo taky jsem vzal 4 vrták a zvětšil,ale zacvaknout to zpatky....
A když jsem to dodělal,tak jsem to musel zase rozdělat,protože jsem to nepodvlíknul pod táhlem.....no legranda :)))
4vrtak je pohoda, som do dveri cez konektor tlacil kabel, co ma 10.8mm priemer + flexo = 11-ka vrtak a 30sekund modlenia.... inac 20-ny do dveri urcite ano
skus pozriet visaton TIW 200-xs medzi 20-30litrov sa im paci... len su 200W/8Ohm....
a este vifa 21 WN, extremna dynamika, dobra citlivost...
noclue: no já ho do dveří pustil po žílách,na to aby tam šel s izolací jsem neměl nervy :)...
dík za tip,akutně tam nic jinýho než hybridy cpát ted nebudu,ale aspon zkouknu co je to zač,páč jsem lama a nikdy jsem visaton ani vifa nezaslech....
200w na 8 Ohm je celkem k neuživení,ale asi by to hrálo krásně :)
vifa vypadá i zaplatitelně.
nahodou si neslyšel nějaký auto od nich?
dalo by se šikovně poskládat skoro cokoliv za par kaček

16.06.2008, 07:13 |
mendo | Upraveno: 2008-06-16 05:18:43
chces do dvery wofre alebo stredobasy? ak stredobasy tak do uvahy pripadaju scan-speak menice ktore niesu tiez drahe;-)
len pri pouziti takychto menicov treba mysliet nato ze su pre home-hifi a niesu stavane pre take prostredie.
A zas sme pri ozvucniciach:-)
ajaj,tak to mě laminování asi časem nemine....dík za rozšíření obzorů :)

16.06.2008, 08:29 |
mendo aj ked pri tolkych kg braxu a dynamatu je skoda robit ozvucnice ale v ozvucniciach je to o inom
komplet auto nie, ale ten reprak vramci installu ano, doporucujem, vid 14.06.2008, 15:12