Navštíveno 4942x

Budu kupovat kabeláž, napajecí (50mm2 a menší)i reprokabely +poj.pouzdra+distr.bloky+očka atd.Chci se zeptat jestli jsou rozdíly v kvalitě značkových kabelů a jaké, který z výrobců se dá doporučit? Co Sinus live? O noname "suprOFCcable" nestojím:-)Dík za odpovědi.
u napájecích kabelu bych nehledal velké rozdíly, ale u repro kabelu, podle náročnosti uživatele a posluchače ano
sinus live JE noname, ta kvalita stoji za houby...
mal som od nich kable 25,10mm2 prierez je ok, ale povrchova vrstva - ten oplet viac oxiduje- v porovnani s inymi kablami (napr Stinger, Audison, Dietz), ktore som mal v aute.
vidlicky, ocka su z tenulinkeho plechu, lahko zlomis
zmrstovacky su tenke, nedrzia....
Fajn,beru jsem začatečník..potřebuji prosím navrh značky,to že zaleží spíše na kvalitě reprokabelu je sice hezké,(a vím to) ale moc mi to nepomáhá,tak jako,že jsi měl v autě nějaké kabely které byly lepší než můj lajcký snávrh..které jsou kvalitní????Ptám se na zkušenosti, ty si načíst nemůžu, snad už jsem to vykomolotil pochopitelněji.

14.06.2008, 11:52 |
clown sl sice oxiduje, aspon je videt, ze je to med.., ale zase to ma odpovidajici prumer, narozdil od 53 Stingeru, co vypada jako 25 od SL.. :o)) videl jsem u Krale a celkem masox..

14.06.2008, 11:54 |
clown SL je tuzsi na ohyb, pak se nehybe a neleze ven
Ty jo,asi píšu jantarsky či co???:-))poRADÍ MI NĚKDO KVALITNÍ ZNAČKU KABELŮ???PŘÍKLAD:-))AUTORÁDIA-ALPINE,ZESIKY-GENESIS, KABELY-??????už fakt nevím....
Levak Bob: A co myslis ze tady noclue s clownem resi? Stinger je na prurez opravdu hroznej, taky videno u Kralika =)
2lucas: ano chápu, Stinger nedodržuje průřez takže nevyhovuje...a to jak jsem pochopil se tady řeší, ale ja potřebuji slyšet: kup si značku "xy",mam ji vyzkoušenou,nejsou to zloději....znovu: jsem začátečník,chápeš??
Nebo tedy, je Sinus live v pořádku???

14.06.2008, 13:02 |
Lucass | Upraveno: 2008-06-14 11:07:46
Mas zvlastni pristup =o) Ale jak pises ze jsi zacatecnik, tak si klidne kup SL nic spatnyho to neni a budes spokojenej... Ja pouzivam treba Dragster, je za rozumnej peniz (material Ag) a prurezem na tom je lip jak Stinger...
Díky,jsem sice začátečník ale nechci tahat pro DLS A6 něco průměrného a za půl roku do toho samého vrážet prachy a práci protože se dozvím,že stříbro je lepší vodič...o to mi jde celou dobu.Takže Dragster je ok?

14.06.2008, 13:34 |
Lucass | Upraveno: 2008-06-14 11:42:20
Pravdepodobne tam budes davat 50tku a tu Dragster nedela, tak tam dej ten SL, poradne udelej dutinky, terminaly atd. a jak jsem psal budes spokojenej...

14.06.2008, 14:07 |
mario007 | Upraveno: 2008-06-14 12:08:05
AIV koukni na jejich nabídku jejich sign´ály vyhrály nějaký test.
Napájecí mam 25 a v pohodě vůbec není tuhej.
[ Link ]
Taky mám napájecí a signály AIV a spokojenost,dobře se s ním pracuje.Reprokabel mám Dragster,taky bez problémů.

14.06.2008, 19:43 |
Cenda 1) nerekl jsi, k jake to pujde sestave
2) " kup si kabel "xy", ten je nejlepsi " je odpoved na houby. Zalezi na to, kam to pujde, i kdyz do urcite miry kvality komponent a vestavby je to skoro jedno. Do tech "normalnich" instalaci bych s cistym svedomim pouzil Neotech a Proel a dal se tim moc nezabyval. Na sracky klidne srackovy kabely, to samy u spatne instalace. U vyssi tridy uz je to trochu laborace.
Vím,že už jsem asi na ránu ale,co takhle Carpower-CPC400??? nebo levnější Autoleads G9-P50-15???Máte někdo zkušenosti, prosím odpovězte a už nebudu otravovat:-)
ja doporucuju AIV (taky asi u me v nabidce prevlada)- myslim, ze pomer kvalita cena jsou pred vetsinou konkurence ..... pracuje se s nema perfektne
Levák Bob:
Ohledně napájecího kabelu.
Napájecí kabel Kicker 53 qmm
Pokud budu psát z vlastní zkušenosti, tak napájecí kabel od Kickeru je zatím nejlepší napájecí kabel, co jsem zatím měl v ruce.
Pokud bych ho porovnal např. z kabelem os SinusLive tak se to nedá vůbec srovnávat.
Kabel od Kicker má velmi příjemnou izolaci, těžko to de popsat, ale kdo měl tento kabel v ruce, tak ví o čem mluvím.
Na to že je to 53 qmm tak je kabel neuvěřitelně ohebný, při tak velkém průřezu jsem se s tak velkou ohebností a flexibilitou ještě nesetkal.
Na fotkách je zřejmé jak je tento kabel ohebný.

Pokud budeš mít zájem o tento kabel tak kontaktuj prodejce Milana
[ Link ]
2Cenda:Sestava zatím není kompletní: Alpine IVA200Ri,Alpine MRA D550,DLS A6-sub je Audio Development SW1200,kompa do předu uvažuji o DLS-UP6i nebo DLS-iridium6.2i, zadky jsou zatím 4pásmové koax.
pioneer,ten zes. od Alpine časem vyměním za DLS nebo Genesis a centr jsem taky ještě neřešil asi nějaká koax 130ka.Doufám,že mě neukamenujete:-)))Dík za odpovědi
2Cenda:Sestava zatím není kompletní: Alpine IVA200Ri,Alpine MRA D550,DLS A6-sub je Audio Development SW1200,kompa do předu uvažuji o DLS-UP6i nebo DLS-iridium6.2i, zadky jsou zatím 4pásmové koax.
pioneer,ten zes. od Alpine časem vyměním za DLS nebo Genesis a centr jsem taky ještě neřešil asi nějaká koax 130ka.Doufám,že mě neukamenujete:-)))Dík za odpovědi

14.06.2008, 20:32 |
Cenda tak tady se uz vyplati premyslet o necem lepsim a ty mnou zminovane kabely bych bral jako minimum. Ani bych se nebal repro a RCA vyssich rad AIV, DLS. Kazdopadne nepocitej s par korunama. Spatnymi kabely bez problemu ty komponenty zazdis.
potrvrzuju fridomova slova, ten kicker je fakt bozi na tahani a ohybani nenajdes podle me nic lepsiho, a povrch to ma jakoby sametove hebky :-D a krasne to klouze at se to protahuje kamkoli...

14.06.2008, 20:57 |
TROY michale to popisuješ jak kdyby sis ten kabel kamsi strkal :o))
taky jsem si to rikal kdyz sem si to po sobe cetl ;-DD ale je mi to fakt jedno vis co ;)
on ma ten Kicker fakt strasne prijemnou izolaci - to si ho clovek muze vzit k televizi vecer a porad ho hladit :-)))
ja nechtel bejt ten prvni zvhlej, kdo to napise, ze ta izolace je fakt super :-))
Já používám kabely od Oxygen Audio a jsem spokojenej až až.
clown: ktoru seriu stinger mas na mysli? skoda ked to tak okaslavaju..
ja mam uz starsi Xpert a ten sa do 50mm2 ociek bez jemneho orezania nevosiel... ocka su Klauke na "feinlitzig" kable -teda kable s jemnymi zilami..

15.06.2008, 02:23 |
Mario kdo proda 20cm toho kickeru? potrebuju pro pritelkyni :o)))
2 Mario: umime dodat, ale prodava se to jenom po metrech, tak zbyde i pro tebe a 3 kamaradky :-))
vy jste banda zvlhlejch ouchylů.....Milan zvlášt....u telky si hladí kabel a hraje si s válečkem :)
Jen tu muziku nainstalovat nee....no aby jo,když si hraje si pitchovinama :)
Má cenu používat toto?

Ty jednotlivý dráty jsou celkem docela tlustší, když to srovnám s kabelem od Zealum... Taky je to míň ohebný, ale cenově to vychází hodně zajímavě.

no mám natažíno 53qmm DLD, kterej je poměrně neohebnej a že bych s tim měl při instalaci nějaký problémy... BTW je to 2x50qmm Stinger :o)

15.06.2008, 19:46 |
Lefi Mám DIETZ PROFESSIONAL LINE 70mm2 a s ohebností žadný problém...
mr.brain: pokud to tam naohýbáš tak můžeš použít cokoli měděného. Jaký to má průřez a cenu je možno sehnat větší množství?
Já mám v autě 2x 35mm svářecí spojený paralerně na 70mm
byly zedarmo a jsou naprosto v pohodě jde jen o tu ohebnost o nic jiného.
sikula: no asi tak, nejaky kabelovy zbytky od svarecky (resp. od svarecky do klesti) cca 35 qmm... Pokud jde jen o ohebnost,tak je to pecka :o) Ja prave myslel, ze jde i o to kolik tech vlaken tam je (vic = lip)...

27.06.2008, 11:06 |
akula Jo cim vic tim lip! duleziti je povrch dratu=> cim vice tenkych dratu = tim vetsi povrch!
mr.brain,akula: u stejnosměrného proudu (napájení) to neplatí tam se takzvaný skinefekt nevyskytuje .
sikula ale ty nad tebou maj pravdu cim vic vlaken tim lip stava ti jede po povrchu dratu cim vic dratku v kabelu tim lip proc si myslis ze na db dragu tahaj kluci 10x50qm na plus a to same na minus aby dostali do zesu co nejvic stavi
Víte kluci alespon jaký je rozdíl mezi STŘÍDAVÝM a STEJNOSMĚRNÝM proudem. Psal jsem že u stejnosměrného proudu (napájení) to neplatí tam se takzvaný skinefekt nevyskytuje. Je třeba něco nastudovat než se s tím začnu ohánět, tím nemyslím co někdo někde napíše nebo co řekne kámoš který to někde slyšel.
[ Link ] vinzek fa: zatím jsem neviděl mnoho silnějších
(pro autohifi)kabelů než 50mm2
sikula tak ses asi natvrdlej 10x50qm je 10 kabelu bedle sebe pisu pro pomalejsi predstav si 500qm kudy bys ho asi tak nacpal do pandy
michal_smsmsm aha je videt ze se mam porad co ucit -)))

29.06.2008, 15:09 |
clown jj, Vinzku .. udelat rychly pruhy na strese z kabelu :o)))
vinzek fa: Myslel jsem že to pochopíš, takže tu větu dokončím pro ty natvrdlyyy a pomalejší .
Zatím jsem neviděl mnoho silnějších
(pro autohifi)kabelů než 50mm2 protože se nevyrábí (vim jen o SINUS LIVE NB 100 RED) a blbě se cpou do auta proto jich tahaj třeba 10.
Já jsem si do auta mohl natáhnout 70ku ale zvolil jsem 2x35ku pro snednější montáž
Ale neni důležité jestli je ten průřez z plného vodiče nebo složeného ze stovek tenkých vodíčů(u napájení-STEJNOSMĚRNÝ proud).
Sory nemyslím to zle ale jde mi o to aby nevznikaly omyly a mýty.
sikula tak zkus nekdy takto ucinit a uvidis ze v tom rozdil je a velkej
vinzek fa: Ty jsi někdy zkoušel v autě 50ku plný vodič.
no chtel sem bo je to za par korun ale ta ohebnost to neni mozny ale mam oskouseno ze oproti 20qm kablu za 30kc metr je treba 20qm od carpoweru mnohem ucinejsi

29.06.2008, 18:34 |
Cenda vinzku, se skinefektem to ale fakt nema nic spolecnyho. Jde primarne o prurez a material, prechodove odpory, pokud se jedna o kabel.
jo to chapu ale proc teda funguje to cim tam tech dratu je vic je to lepsi proc to tak je v praxi
vinzek fa: Je to lepší, pač čím víc tenkých drátků, tak tím líp jdou ohýbat. Jinačí výhodu to nemá.
ok u stejnosměrného proudu není skin efekt, jsem potěšen :o)
to je hezky ale kdyz tam natahnu jakoukoli cestou coz je treba pod autem skoro bez ohibu mraky takoviho dratu proc to nikdo nedela a vsicky tam rvou kable za hodne penez