Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > moje audio 2

o Navštíveno 3365x o
o 26.06.2008, 10:53 | jurda
tak sem predelal zo napajeni sada alfatec

foto k příspěvku  od jurda

o 26.06.2008, 10:54 | jurda

o 26.06.2008, 10:55 | jurda

o 26.06.2008, 10:56 | jurda

o 26.06.2008, 11:00 | jurda
a to stare proklinane:-)))

o 26.06.2008, 11:08 | basstard
co hraje to lépe? nebo si nepoznal žádný rozdíl po tomto zásahu?

ještě potáhnout bednu a je to ok.
o 26.06.2008, 11:13 | johanik
Rozumný řešení, tahle sada prozatím bohatě dostačuje :-)
o 26.06.2008, 11:32 | Nismo.Power
lepší, bednu jak řikám nepotahuj ale vyhod :)
o 26.06.2008, 11:34 | DaveX
No vidíš to :) teď jen potáhnout bedýnku!! Jinak bych možná připlatil pár korun a koupil napájecí kabely s trochu větším průřezem pro případný upgrade sestavy :) ale jinak dobrý ;)
o 26.06.2008, 11:43 | jurda
tak zatim to staci az bude nejaka zmena tak se budou resit silnejsi ono predelat to neni zadny problem.A rozdil tam asi je pac to mlato trochu vic:-)A nechapu proc tu bednu vyhazovat drevotriska je jen ze predu a hraje na muj vkus celkem slusne jeste potahnout a myslim ze zatim to jde
o 26.06.2008, 12:19 | Tuner#2
Bednu pokud je správného objemu se správným nátrubkem (trochu bych se bál funění v ostrých rohách, ale zas na druhou stranu to máš v kufru, kde to zanikne) nevyhazuj, neb rozdíl mezi DTD a MDF tady sluchem pozná jen Nismo.Power :-D
o 26.06.2008, 12:20 | Tuner#2
Jinak dobrá práce a napájení je dostatečné vzhledem k zesíku, ale sám, vím, že je lepší ho předimenzovat aby jsi to nemusel předělávat při výměně za silnější zesilovač.
o 26.06.2008, 13:39 | jurda
tak ja to nemam nikomu za zle nismo ma asi lepsi a urcite na jine urovni a nevim teda jaky je v Mdf rozdil co sem mel origo bednu tak ta byla komplet z drevotrisky a taky to hralo...A mas pravdu ze to v tech rozich funi zkusim to nejak zaoblit a uvidim ale urcite novou uz delat nebudu...A bedna je vetsi nez ma byt pac papirova litraz a natrubek nehral vubec
o 26.06.2008, 13:53 | Tuner#2
jurda: To je klasika u Hetze a nejen u něj, že papírový údaj je jen nejmenší doporučený objem v kterým to tak nějak bude hrát, ale je nesmysl, aby třeba moje 30cm hrála v 18l, takže mám taky spočítaný podstatně větší objem. Ohledně DTD mám na to svůj názor a ten už jsem tady psal víckrát Nismo zatím nepřinesl do debaty žádná fakta.
o 26.06.2008, 13:58 | jurda
tak ja uz sem zkousel asi 4 bedny ruznych objemu,natrubku i uzavrenou,ale tato se mi zatim nejlepe osvedcila...A ja si klidne necham poradit ale opravdu neberu reci typu nadodelavat vyhodit vsechno na p..u
o 26.06.2008, 14:34 | Tuner#2
jurda: Já nenarážal na Tebe, ale zas na radu pana "mistra", který už udělal stovky beden, ale tak max. za klávesnicí PC. [ Link ]

o 26.06.2008, 15:12 | jurda
ja to vubec nebral jako narazku to si nemysli,ale hold vidis i takovi jsou mezi nami a budou nam to zneprijemnovat ale co uz...A ten link sem cetl a jako fakt mazec
o 26.06.2008, 17:38 | wattman

Dříve jsem všechny bedny dělal z Lamina a byly jich desítky..Oproti MDF to samozřejmě ve zvuku nikdo nepozná..Výztuhy se dělaly tak jako v případě MDF..Levný zdroj na lamino došel a posledních pár let už to tluču jen z toho papíru-výhoda je určitě ta,že když se předvrtá v plné délce šroubu,tak tam ten šroub opravdu drží!:-)Lepší opracovatelnost tam je taky-takže na redukce které mají třeba někde slabší stěnu je určitě vhodnější jak lamino-ta pevnost toho jemnýho sajrajtu je prostě oproti dřevotřísce/laminu poznat..a i když je někde toho matroše méně,pořád je to v hromadě a drží to..Nadruhou stranu když se to někde načne(MDF) nepředvrtaným šroubem apod..tak to praskne komplet a rozloupne se "po hraně" jak ořech..
Z dřevotřísky je dnes většina pultových beden.a co se týče překližky,tak to je na to kosmickej materiál..:-)Kord ta březová..-super-je to lehký,pevný,nesaje to-vydrží to..Když udělám bednu z MDf bude vážit 2x tolik co z překližky-po jednom setkání s vodou 3x a můžu to vyhodit..:-)-ale cena překližky je zase ještě malinko jinde..
o 26.06.2008, 18:45 | swep | Upraveno: 2008-06-26 18:45:53
no vidis, parada :)
o 26.06.2008, 18:52 | car_tuning
baterka nedrzi ? :D
o 26.06.2008, 21:25 | jurda
no jo jak sem rekl tak sem delal vice mene co dum dal ja verim ze MDF bude nekde jinde ale co se da delat A baterka drzi jen je tam nejaka trosku jinsi nez ma byt tak tam muselo byt pouzito nahradni raseni:-)
o 26.06.2008, 22:31 | Mišell
Mám dotaz ohledně toho kapu,podařilo se ti někdy rozsvítit ten displej?
o 26.06.2008, 23:01 | mr.brain
Mišell: mně to funguje, stačí napojit remote :o)
o 26.06.2008, 23:13 | Nismo.Power
hlavní že jsi spokojenej, já bych tu bednu vyhodil ale samozřejmě nutný to neni :) jen si myslim že ten "štěrbina - trojúhelník" nikdo nepočítal takže materiál je to poslední co by ten zvuk kazilo, a když tomu uděláš bednu přesně podle parametrů repro tak by ses sám divil jakej v tom je krutej rozdíl :)
rozdíl MDF vs DTD si myslim že zde na autohifi pozná každej když se mu daj dvě potažený identický bedny jen jinej materiál a pustí se tam něco tak to poznat jde........ a minimálně bych z MDF stavěl už jen proto že v DTD nedrží jedinej vrut tak jak by měl neb DTD je máslo :)
o 27.06.2008, 08:41 | jurda
tak displej fungoval normalne pripojil sem remote a jede akorad pak se neco stalo zacal ukazovat nejake bludy tak sem ho vyhodil a ted sem vyhodil cely kap.
A bednu sem mel presne podle papiru 28l i natrubek podle toho pouze bedna byla nebyla z MDF a vebec to nehralo a ja verim ze to poznat pujde treba dalsi zkusim z MDF ale ted to urcite delat nebudu
o 27.06.2008, 08:53 | Nismo.Power
nabíjel si kap předtim přes doutnavku ? :)
jinak samozřejmě ten kap v týhle sestavě byl fakt k ničemu :)
bednu bych udělal přímo na litráž , přímo s dopručenym BR a z MDF..... tohle je prostě DTD podle mě s nevypočítanou "štěrbinou" a zalepenou dírou od něčeho :)
o 27.06.2008, 09:09 | jurda
jo nabjel jestli se tam stalo neco v te elektronice nevim .A ohledne te bedny drive nebo pozdeji k tomu prijde ze ji zase prekopu to je jen otezka casu:-)
o 27.06.2008, 09:49 | Tuner#2
Nismo.Power: Tak ten rozdíl poznáš asi jen Ty a vrut v MDF drží zpravidla hůř než v DTD, nehledě na to, že pokud to slepíš polyuretanovým vypěňovacím lepidlem, spoj dáš na lamely a nebo v lepším případě na kolíky tak jako já, tak vruty tam jsou jen na zajištění, než lepidlo do druhého dne uschne a vytvrdne. Pak už jsou tam vruty jen na "okrasu" neb ten spoj nerozebere nikdo.

Kolik jsi za svůj život postavil beden a kolik času strávil v truhlárně?
o 27.06.2008, 10:53 | Kapka (M)
no vidis..pochvala pred nastoupenou jednotkou :-) ..a na tu bednu na SW kasli..pokud ti hraje dobre..tak si ji hezky jenom potahni..a budes to mit ok..
o 27.06.2008, 11:20 | jurda
2Kapka:diky za pochvalu potahnout ji musim,jen co dorazi kola tak cekam kazdym dnem a pak jestli budou penize tak to potahnu a bude to ok:-)kdyztak to jeste chvili vydrzi.A jen dotaz cim je to nejlepsi vytlumit zevnitr
o 27.06.2008, 11:29 | Tuner#2
jurda: Tlumení je laborace, já nejčastěji používám ten vlnitej molitan, dá se použít i rovný molitan, syntetické rouno, někomu vyhovuje i bedna bez tlumení. Nějaké pravidlo v tomhle neplatí, chce to vyzkoušet.
o 27.06.2008, 11:56 | Kapka (M)
ja treba tlumil rounem...

foto k příspěvku  od Kapka

o 27.06.2008, 13:35 | jurda
aha tak to jo ja to chci jeste zkusit jestli to bude nejak poznat
o 29.06.2008, 18:52 | CharlieCh
Já stěny vylepil tím vlnitým molitanem, jak už psal Tuner#2, a volně do bedny-uzavřenky naskládal rouno.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3335 sekund.